Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2012-05-14
Förlag
Atlas
ISBN
9789173898515
Möter dig i Larnaca (e-bok)

Möter dig i Larnaca (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-14
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Möter dig i Larnaca är en politisk verklighetsbaserad thriller om skuld och ansvar ? och om en dotters sökande efter svar.

Larnaca, Cypern, augusti 1989. Hamid, en iransk motståndsman och politisk flykting, blir mördad på öppen gata. Misstankarna riktas genast mot den iranska regimen, men bevis saknas för att ställa någon till ansvar för det brutala dådet.

I Stockholm tjugo år senare börjar Rosa, Hamids svenska dotter, forska i sin fars öde. Vem var han? Varför dödades han? Hennes efterforskningar tar henne till Cypern och Iran, men överallt möts hon av tystnad. Och någonstans gömmer sig en förövare. Eller är också förövaren ett offer?

?man behöver bara luta sig framåt för att känna engagemangets hetta.? Nils Schwartz, Expressen

?Och det är just när hon med lätt hand borrar sig ner i de känslorna ? det som berör det främmande, det som är lika med den sortens kyla som kokar ? som Möter dig i Larnaca lever.? Stig Hansén, Helsingborgs Dagblad

?Thriller kallar förlaget boken, och visst är den spännande! Men mera är den ett reportage om skillnaderna mellan livet i Iran, då och nu, och det friare livet på Cypern och i Sverige. [---] Språket är så rakt på sak och enkelt att romanen kan fungera även i skolan, för ungdomar och på Svenska för invandrare.? Anne Brügge, Hudiksvalls tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mahloujian Azar

Bloggat om Möter dig i Larnaca