Pol Pots leende (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2012-05-14
Förlag
Atlas
ISBN
9789173898553
Pol Pots leende (e-bok)

Pol Pots leende (e-bok)

(3 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-14
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Nu i en uppdaterad utgåva med nyskrivet efterord, har översatts till fem språk och nominerats till det prestigefyllda Kapuscinskipriset.

Den tolfte augusti 1978 anländer en svensk delegation, med Jan Myrdal i spetsen, till Pol Pots Demokratiska Kampuchea. Vid hemkomsten beskrivs röda khmerernas kommunistiska revolution som ett föredöme för andra länder. Efter svenskarnas besök avslöjas att närmare två miljoner människor, en fjärdedel av befolkningen, har avrättats eller dött av slavarbete, svält och sjukdomar under Pol Pots dryga tre och ett halvt år vid makten. Hur kunde ett av 1900-talets mest omfattande massmord ske utan att någon reagerade?

Peter Fröberg Idling har sökt svaret hos de svenska resenärerna och i Kambodjas mest otillgängliga områden där de före detta ledarna gömmer sig från rättvisan.

?För en dokumentär rysare som suveränt blandar reporterns närvaro med essäistens överblick. ? Världen och det förflutna kommer nära. Och den svenska dokumentärprosan förnyas.? (nominering till Dagens Nyheters kulturpris)

?Boken förtjänar en framstående plats bland de reportage som räknas till mästerverken i världen.?(Wiadomosci 24, polen)

?Nyskapande journalistik? (DN) ?Spännande ? Viktig och angelägen.? (SvD) ?Vacker och poetisk ? En väldigt läsvärd bok ? Förtrollande.? (Sydsvenskan)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fröberg Idling Peter

  • Nidamörkur

    Fröberg Idling Peter

    ?Tveklöst den mest välskrivna skräckroman jag lyssnat på. Obehaget griper tag från första minuten, och drar med lyssnaren ner i Nidamörkurs förkolnade, svarta hjärta.? Daniel Åberg - författare till Virus Simon har förlorat sin släktgård och längt...

  • Sång till den storm som ska komma

    Fröberg Idling Peter

    Augustnominerad 2012! Årets svenska skönlitterära bok. Det är sensommaren 1955. I Kambodja stundar det första parlamentsvalet. Mitt i kampanjen möter vi Sar, som senare ska bli känd som Pol Pot. Han arbetar för oppositionspartiet, men i hemlighet ...