1900-talets design : den kompletta handboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2010-09-13
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Helena Sjöstrand Svenn, Gösta Svenn
Originaltitel
Miller's 20th Century Design
Dimensioner
288 x 250 x 30 mm
Vikt
1980 g
SAB
Ih.5,745.40904
ISBN
9789174010862
1900-talets design : den kompletta handboken (inbunden)

1900-talets design : den kompletta handboken

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2010-09-13

Slutsåld

1900-TALETS DESIGN är den perfekta handboken för såväl den nyblivne som den erfarne samlaren. Här berättas det om vilka de berömda formgivarna var och boken innehåller hundratals bilder av åtråvärda objekt: möbler, glas, keramik, metallföremål. Alla föremål beskrivs ingående och värderas av Judith Miller, en av världens mest respekterade designexperter.

Är Le Corbusier den nye Chippendale?
Är Charles Eames den nye Duncan Phyfe?
Möt de främsta formgivarna och deras klassiska verk.

Om författaren: Judith Miller började samla antikviteter på 1960-talet när hon studerade vid Edinburgh University i Skottland. Sedan dess har hon genom internationell forskning utvidgat och fördjupat sina kunskaper om antikviteter och blivit en av världens ledande experter på området.

År 1979 var hon med och startade den internationella bästsäljaren Millers Antiques Price Guide, och hon har sedan dess skrivit mer än hundra böcker som åtnjuter högt anseende bland samlare och antikvitetshandlare.

Judith Miller förekommer regelbundet på tv och i radio. Hon är expert i BBC:s tv-program Antiques Roadshow och en av programledarna för den populära bbc-serien The House Detectives, itv:s Antiques Trail och Discoverys It's Your Bid. Judith Miller har synts i Martha Stewart Show och på CNN och skriver i en mängd tidningar och tidskrifter, såsom Financial Times, BBC, Homes & Antiques och House & Garden. Hon är en efterfrågad föreläsare och har bland annat föreläst på Victoria & Albert Museum i London och på Smithsonian i Washington DC, USA.

Den här boken är ett måste för alla som är det minsta intresserade av modern design.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om 1900-talets design : den kompletta handboken