Tecken och symboler : en illustrerad handbok om ursprung och innebörd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2010-11-01
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Lottie Eriksson, Sara Jonasson, Andrea Ängkvist Reach
Originaltitel
Signs & symbols
Dimensioner
241 x 201 x 30 mm
Vikt
1300 g
SAB
Kye
ISBN
9789174011166

Tecken och symboler : en illustrerad handbok om ursprung och innebörd

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2010-11-01

Slutsåld

Fornttida hieroglyfer och moderna logotyper - alla bär de på hemligheter.

Här avslöjas ursprunget till fler än två tusen tecken och symboler. Varför är ett hjärta genomborrat av en pil en klassisk symbol för kärlek? Hur kommer det sig att fruktbarhetssymboler ser ut som de gör? Varför är vågen en symbol för rättvisa?

Denna vackra bok går på djupet i den fascinerande värld som döljer sig bakom bilderna.

Miranda Bruce-Mitford har examen i både socialantropologi och burmesiska språket och litteraturen samt en masterexamen i orientalisk religionsvetenskap vid School of Oriental and African Studies (SOAS) vid London University. Under ett antal år har hon varit handledare för doktorander i asiatisk humaniora vid SOAS. Miranda har undervisat och hållit föreläsningar vid British Museum i London. Hon har dessutom eskorterat otaliga grupper till Sydöstasien.

Philip Wilkinson har bidragit med texter till fler än femtio böcker inom historia, religion, mytologi och humaniora, bland andra Dictionary of Religion, Dictionary of Mythology, Eyewitness Companion: Mythology, Eyewitness Companion: Religions och A Celebration of Customs and Rituals of the World, som rekommenderades av FN.

Är du intresserad av historia eller funderar du på vad den där tatueringen betyder? I boken illustrerar teckningar och fotografier allt från grottmålningar till SMS-tecken.

Här finner du grundläggande symbolers uppkomst samt symboler i olika sammanhang (mytologier, religion, livscykel, m.m.).

Ingen bokhylla är komplett utan ett symbollexikon!


Mått: 205x242 mm
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tecken och symboler : en illustrerad handbok om ursprung och innebörd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En väldigt...
    Mamma, 16 juni 2011

    ... intressant bok!
    I boken "tecken och symboler" kan man läsa om vad olika tecken och symboler betyder inom kosmos, naturen, människornas liv, myter och legender, samhälle och kultur. Boken har många vackra bilder med små korta informations texter. I "Tecken och symboler" finner man svar till funderingar som man tidigare har haft och det är en bok som är rolig att bara sitta och bläddra i, vilket jag själv ofta gör!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Tecken och symboler : en illustrerad hand...