Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2012-04-03
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Sandra Medin
Originaltitel
The Family Meal
Medarbetare
Hastings, Julia (form) / Guillamet, Fransesc (foto) / Ruiz de Erenchun, Marbel (foto)
Dimensioner
300 x 225 x 33 mm
Vikt
1740 g
SAB
Qcaa,641.8
ISBN
9789174014341
Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa kock, Ferran Adrià (inbunden)

Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa kock, Ferran Adrià

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-04-03

Slutsåld

Förstklassig manual till att lyckas i köket. Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås.

Ferran Adrià brukar kallas för världens bästa kock. I många år har han drivit den legendariska restaurangen elBulli utanför Barcelona som fem gånger utnämnts till världens bästa restaurang. Restaurangen är världskänd för sin så kallade molekylärgastronomi och sitt haute cuisine, men i kokboken Familjemiddagen handlar det uteslutande om förstklassiga, gedigna familjemåltider.

Familjemiddagen. Hemlagad mat med Ferran Adrià är en kokbok som bjuder på hederlig, traditionell mat för hela familjen - med en mästerkocks omisskänneliga "touch". Här visar Ferran Adrià hur vi ska laga mästerlig chili con carne och hamburgare, och hur vi lyckas med våra omeletter, mousser och bryléepuddingar. Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås. Allt som allt finns närmare 100 recept.

Boken bjuder först på ett antal basrecept och därefter presenterar Ferran Adrià 31 menyer som består av huvudrätt, förrätt och efterrätt. Genomgående i boken står användarvänlighet i fokus och alla recept - såväl förrätter, huvudrätter som desserter - illustreras med tydliga steg-för-steg-bilder. Dessutom inleds varje meny med en inköpslista samt en tidslinje. Det senare visar tydligt när man bör utföra olika förberedelser och matlagningsmoment. Allt för att tillagningen ska gå smidigt och maten ska bli så välsmakande som möjligt. Allt är genomtänkt i minsta detalj för att det ska bli så enkelt som möjligt för användaren att både planera och tillaga maten.

Bilderna i Familjemiddagen är inte sedvanligt tillrättalagda matfotografier, i stället är det medvetet verklighetstrogna och instruktiva. Även här sätts användarvänligheten i fokus: Så som det ser ut på steg-för-steg-bilderna kommer det att se ut även när du lagar maten hemma i ditt kök. Det är både ärligt och pedagogiskt. Ingen behöver fråga sig: "Varför ser det inte ut som på bilden?", "Har jag gjort fel?".

Detta är den första och enda boken av Ferran Adrià som handlar om vanlig, hederlig mat och det är en förstklassig manual till hur du ska lyckas i köket.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa kock, Ferran Adrià. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. toppen bra bok
  Colomba, 21 december 2018

  jag kan rekommendera den till 100% till alla matnördar.
  inga lekar med molekyler här utan bara fantastisk mat , allt illustrerat . Många råd o tips.

 2. Mer kock böcker på svenska språk
  CERS, 7 maj 2014

  En bra hemma bok den är lärorik. Borde finnas flera böcker på svenska från den nya Europa Sydamerika latinska köket ex. Andonis mm

 3. Förvånasvärt tråkig bok. Men det finns ett stort plus....
  Fredrik Laks Månsson, 5 december 2013

  Förvånasvärt tråkig bok. Men det finns ett stort plus. Alla recept är uppskalade till 50-75 portioner. Klart bra för den som lagar mat till många (skolkök, festfixaren etc).

Visa alla 3 recensioner

Bokvideo