Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2012-07-11
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Lottie Eriksson
Originaltitel
Two Greedy Italians
Dimensioner
259 x 210 x 23 mm
Vikt
1120 g
SAB
Qcabd,641.59
ISBN
9789174014426
Två hungriga italienare (inbunden)

Två hungriga italienare

(25 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-07-11

Slutsåld

För över 30 år sedan lämnade Antonio Carluccio och Gennaro Contaldo Italien och flyttade till Storbritannien, där de så småningom träffades och etablerade sig som ledande auktoriteter på italiensk matlagning. I den här boken - som bygger på tv-serien från BBC - har de båda gamla vännerna begett sig ut på en gastronomisk resa i hemlandet för att återknyta kontakten med sitt kulinariska arv, utforska traditioner från förr och nu och visa den italienska kokkonstens innersta själ.

Två hungriga italienare innehåller över 100 recept som får det att vattnas i munnen och som går bortom klichéerna för att visa den äkta italienska maten - såsom den tillagas av äkta italienare. Det är en spännande blandning av klassiska rätter och nyare ingredienser som kommit att bli en del av dagens italienska mat. Boken är ett måste för alla som är intresserade av italiensk kokkonst.

Om författarna
Antonio Carluccio är en av Italiens främsta matambassadörer. Han har skrivit tretton bästsäljande böcker, däribland Complete Italian Food, Complete Mushroom Book, Italia och Simple Cooking och har också gjort många tv-program. Antonio drev Neal Street Restaurant i Covent Garden i London och ägnade tio år åt att utveckla den mycket framgångsrika kedjan Carluccio's Caffés. År 1998 utnämndes Antonio till Commendatore för sin kunskap, entusiasm och livslånga tjänst till den italienska matindustrins fromma, och 2007 mottog han den brittiska utnämningen O.B.E. (Officer of the Order of the British Empire).

Gennaro Contaldo är en högt respekterad kock i London och därtill en välkänd personlighet. Det var också han som lärde Jamie Oliver allt om italiensk matlagning. Gennaro föddes i Minori på Amalfikusten, och hans italienska sinne och positiva läggning har gjort honom till en tv-favorit. Han medverkar regelbundet i BBC:s Saturday Kitchen. Han har skrivit fyra kokböcker - varav Passione tilldelades priset för bästa italienska kokbok vid World Gourmand Awards 2004 - och arbetat på några av Londons populäraste restauranger.

Format: 210 x 260 mm, inbunden med skyddsomslag
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Två hungriga italienare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett kockpar som ser världen, Italien, bortom grytorna....
    Björn Allan Olsson (Stockholm), 19 juli 2013

    Ett kockpar som ser världen, Italien, bortom grytorna. Inblicken i landet och människorna nu och då har så mycket mer att säga oss än bara kokkonsten. Deras återkommande recept för mat från Cucina Povera, fattigmansköket, vilket har hållit italienarna vid liv i århundraden är en nyttig tankeställare. Hos oss hade dom säkert lovsjungit ärtsoppan.

  2. Gillar man italiensk mat så är denna kokbok...
    Hungrig östgöte, 15 juli 2013

    Gillar man italiensk mat så är denna kokbok fantastisk! Många enkla rätter som är lika geniala som enkla. Värd att njutas av.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna