Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2012-10-22
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Originaltitel
Fäviken
Dimensioner
296 x 220 x 29 mm
Vikt
1420 g
SAB
Qcaa,641.8
ISBN
9789174015393

Fäviken

(14 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-10-22

Slutsåld

Restaurang Fäviken tilldelades 2 stjärnor i Michelinguiden 2016!

Restaurang Fäviken utanför Åre är på väg att bli en av Sveriges mest berömda restauranger, och nu även en av världens mest berömda.

På den högt aktade listan "The Worlds 50 Best Restaurants"(röstas fram av 800 branschexperter och organiseras av Restaurant Magazine), kvalade 2012 jämtländska Fäviken Magasinet in på 34:e plats med motiveringen: Intense heart-warming cooking from the frozen north. Med det är det också hög tid att Magnus Nilsson Fävikens kock och grundare kommer med en egen kokbok.

Restaurang Fäviken utmärker sig genom sin strikt nordiska matlagningsstil kallad rektún mat (som betyder "riktig mat" på jamska/jämtländska) och självhushållning. Menyn följer årstiderna och alla råvaror man serverar på restaurangen är producerade på restaurangens mark.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fäviken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande bok
  Chacha, 5 november 2015

  Jättefin och inspirerande bok! Vacker matlagning där man tar vara på närproducerade råvaror! En unik bok som jag varmt rekommenderar. En bok som kan stå framme för gäster att bläddra i.

 2. Med undantag av inledningen som är skriven av en...
  Christian , 21 november 2013

  Med undantag av inledningen som är skriven av en riktigt dryg och usel mat- och vinskribent hemmahörande i Skåne är detta en väldigt bra bok (jag sätter dock en femma ändå). Recepten är inte omöjliga att göra hemma om man har lite utrustning i köket, men som konsument är det nog svårt att få tag i rätt råvaror med avseende på kvalitet. Magnus Nilsson är väldigt rolig och underhållande i sitt sätt att skriva.

 3. Denna bok är inte en vanlig kokbok. Köp den inte om du...
  gnestakalle, 18 november 2013

  Denna bok är inte en vanlig kokbok. Köp den inte om du förväntar dig en receptsamling med matlagningstips. Boken om Fäviken är ett porträtt av en av världens idag mest spännande kockar, en historielektion i matkonservering, beskrivning av självhushåll och lokal matproduktion samt om naturupplevelser genom smaksinnet.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Magnus Nilsson

Bokvideo