5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2013-07-30
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Cecilia Falk
Originaltitel
The 5:2 Fasting Cookbook
Dimensioner
253 x 195 x 18 mm
Vikt
620 g
SAB
Qcaaf
ISBN
9789174017687
Vanliga sökord
52

5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal

(336 röster)  |   Läs 108 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-07-30

Slutsåld

Boken som kan förändra ditt liv!

5:2-dieten är på väg in över Sverige med stormsteg. Bloggare och matjournalister, t.o.m. Vetenskapens värld på SVT, talar nu alla om 5:2-dieten.

Enligt 5:2-dieten fastar man två dagar i veckan och äter vad man vill resten av dagarna. De två fastedagarna behöver inte var sammanhängande och man fastar inte fullt ut - män får äta max 600 kalorier och kvinnor max 500.

Resultatet av 5:2-dieten är inte enbart viktnedgång utan att man minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt cancer och Alzheimers, enligt forskningsresultat.

5:2 Kokboken beskriver utförligt dieten och innehåller 100 läckra, kaloriberäknade recept för frukost, lunch och middag, menyförslag för 4 veckors fastedagar, förslag på kalorisnåla mellanmål för att hålla hungern borta, kaloritabell, tips för att underlätta fastedagarna och på hur du kan fort- sätta med 5:2 även när du har nått din målvikt.

Läs, ät, njut och bli smalare!

Författaren Angela Dowden har en examen i livsmedelslära från Nottingham University, England, och har arbetat som nutritionist inom livsmedelsindustrin. De senaste 15 åren har hon varit verksam som journalist och bland annat skrivit för World Cancer Research Fund och livsstilsmagasinet Closer om allt från energitäthet och fetthalten i köttfärs till den senaste kändisdieten.

2012 tilldelades hon priset Writer/Broadcaster of the Year som delas ut av Nutrition and Health i England.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 108 recensioner av 5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen lättläst för en novis
  -, 25 juni 2015

  Precis vad jag önskade mig, lättläst som sagt men också ett bra användningsområde som uppslagsverk vid matlagning. Fin fina recept, bra tabeller och lättlästa viktenheter m a o allt vad jag sökte!
  Tack för denna bok /Kjell Th

 2. Kokbok

  En bra kokbok med många läckra recept som kan användas om du vill äta bra o nyttig mat.
  Man måste inte äta 5:2 Du väljer själv

 3. Inkonsekvent och märklig
  Ingrid W, 8 februari 2015

  Den här boken är krånglig och "dum". Dels känns många av recepten "främmande", och med ingredienser som inte går att få tag i, antagligen för att den inte är skriven i Sverige (och då menar jag inte att det måste vara "svensk" mat). Dels varierar av någon anledning recepten för allt mellan 2 och 6 personer... varför? Antal personer i en familj som följer 5:2 brukar nog inte variera hela tiden! Och dels för att kaloritabellen är idiotisk, med kaloriangivelse för olika mängd av varje livsmedel ... Läs hela recensionen

 4. Inte så bra....
  Kristina , 9 juni 2014

  Inte så jättebra med sina recept, visst finns det vissa recept jag använt mig av, men boken var inte i min mening, lite tråkig att läsa och gå igenom. Kan inte rekommendera denna bok

 5. Oanvändbar kaloritabell
  Kaloriräknaren, 1 maj 2014

  Kaloritabell som har olika bas för kalorivärdet för varje vara. Detta gör det till ett pisa-prov att räkna ut den enklaste måltid. Dvs tabellen utgår från "normalportion" för att ange kalorivärdet. Normalportionen är oftast något som inte stämmer för just dig och det du tänkte laga. Varför inte använda 100 gram som alla andra gör?

 6. Boken var bra på ett sätt för man fick information om...
  Ingrid Elisabet Hummelgren, 13 januari 2014

  Boken var bra på ett sätt för man fick information om hur diet fungerar men recepten mindre bra var mycket krångliga ingredienser som är svåra att få tag på här i Sverige

 7. Boken har en mycket bra inledning med utmärkt...
  Elisabeth Norling, 22 november 2013

  Boken har en mycket bra inledning med utmärkt förklaring vadl 5:2 dieten är och vad det är bra för och hur dieten ska genomföras. Mycket lätt att följa och recepten är inspirerande.

 8. Lätt att läsa och bra recept. Boken i hanterligt skick...
  Marianne Gottschalk, 6 november 2013

  Lätt att läsa och bra recept. Boken i hanterligt skick vid matlagning. Fick plats i hyllan för receptböcker. Bra att ha när manplanerar maten för veckan

 9. Det var många bra recept och tips. För att man ska...
  Birgitta Lejon, 6 november 2013

  Det var många bra recept och tips. För att man ska kunna genomföra 5:2 dieten, annars kan det bli lite för lite variation.

 10. Ja tycker den är mycket bra bok. Och bra recept och...
  Pia Ingeborg Johansson, 28 oktober 2013

  Ja tycker den är mycket bra bok. Och bra recept och fakta och den är väldigt lärorik bok. Kan tipsa andra.

 11. Trist ganska oinspirerande recept, ingen bok jag vill...
  Ann-Louise Bäckström, 21 oktober 2013

  Trist ganska oinspirerande recept, ingen bok jag vill rekommendera. Jag har inte mer att säga om denna bok. Kom igen när fler inspirerande recept finns att tillgå.

 12. Boken var i helhet bra, dock passade inte alla recept...
  Madeleine Haag, 20 oktober 2013

  Boken var i helhet bra, dock passade inte alla recept mig då det var mycket med svamp som jag absolut inte äter.

 13. Jag kommer att få mycket glädje av den. Den passar mig...
  Gerd Jönsson, 17 oktober 2013

  Jag kommer att få mycket glädje av den. Den passar mig perfekt.
  Går jag ner i vikt desto bättre, vilket jag hoppas.

 14. Alltför många ingredienser och helt onödigt med en...

  Alltför många ingredienser och helt onödigt med en massa recept på desserter. Vem äter en dessert
  under fastdagarna? Vill inte rekommendera den till andra.

 15. Besviken! Varför ska det alltid vara så krångliga...
  Tina Elisabeth, 16 oktober 2013

  Besviken! Varför ska det alltid vara så krångliga ingredienser? När man bor som jag ute på landsbygden, är utbudet inte stort på olika matvaror i butiken. Och varför ska man äta efterrätter som muffins på sin fastedag? En riktig skräpbok! Vad du är gör, köp inte denna bok!

 16. Dåliga recept. Skulle vara mera vanliga ingredienser,...
  Lena Cristina Lindberg, 14 oktober 2013

  Dåliga recept. Skulle vara mera vanliga ingredienser, typ husmanskost. Ska man göra efter recepten som fanns i boken, skulle man behöva en hel affär hemma.

 17. Lätt att följa recepten, god inspiration. Goda recept....
  - (Bunkeflostrand), 14 oktober 2013

  Lätt att följa recepten, god inspiration. Goda recept. Bra kolhydraträkning. Informativ text, alla måltider finns med i den. Gillar den!

 18. Passar inte den svenska mathållningen! Hare,...
  Elin Nilsson, 9 oktober 2013

  Passar inte den svenska mathållningen! Hare, misopasta, jag vill ha recept med skinka, keso, kyckling. Gillar inte heller att man ska använda lightprodukter. Köp hellre en svensk kokbok. Bra kaloritabell dock!

 19. Mina "2-dagar" ska maten vara enkel och snabb att göra...
  Erica, 8 oktober 2013

  Mina "2-dagar" ska maten vara enkel och snabb att göra i ordning. Den här boken passar inte särskilt bra för det syftet. Dessutom innehåller säker 75 % av recepten koriander. Dålig variation, tycker jag. Det känns som boken liksom inte passar i ett svenskt kök.

 20. För många ingredienser. För stora portioner. För...
  Birgitta Johansson, 7 oktober 2013

  För många ingredienser. För stora portioner. För komplicerad för att laga mat till en person. Ångrar att jag köpte denna bok.

 21. Informativ, bra upplysning om 5:2 dieten. Flera...
  Laila, 4 oktober 2013

  Informativ, bra upplysning om 5:2 dieten. Flera intressanta recept som jag kommer att prova. Kanske hade den varit ännu bättre med bilder på varje recept. En bild säger mer en bara text.Tycker texten var lite väl liten i Kaloritabell och i Register. Recepten hade bra textstorlek. Men varför ska de flesta recept vara för 4 pers.

 22. Den var bra, inget exceptionellt. Lätt att överskåda,...
  Mari Christine, 4 oktober 2013

  Den var bra, inget exceptionellt. Lätt att överskåda, dock är många av recepten kolhydratbaserade vilket inte passar LCHF- are så bra.

 23. Gillar den inte. Innehåller en massa ingredienser som...
  katti1503, 4 oktober 2013

  Gillar den inte. Innehåller en massa ingredienser som är svåra att få tag på, rena felaktigheter och är dåligt översatt från engelskan.

 24. Recepten är inte omgjorda efter svenska matvaror. Även...
  Meta Rappner, 1 oktober 2013

  Recepten är inte omgjorda efter svenska matvaror. Även kaloritabellerna saknar direkta svenska varors kaloriinformation. De andra utgivna böckerna, som jag också köpt är mer informativa och lättare att följa.

 25. Väldigt bra receptdel. Goda och överraskande...
  Annika , 30 september 2013

  Väldigt bra receptdel. Goda och överraskande kalorisnåla recept. Hade inte förväntat mig en kaloritabell men nu när den fanns insåg jag att det var nödvändigt och jättebra. Därför hade jag sett att kaloritabellen hade varit större och mer uttömmande. Det jag inte gillade var att recepten innehöll fettfria och lightprodukter. Gillar inte den sortens utarmade produkter. Bättre att hoppa över sånt.

 26. Hade varit bra om det varit färdiga dagsmenyer,men i...
  Masse, 29 september 2013

  Hade varit bra om det varit färdiga dagsmenyer,men i övrigt bra bok som är prisvärd och billig. Den rekommenderas varmt. Snabb leverans.

 27. Den här kokboken är en aptitlig läsning; man vill...
  Ingrid , 28 september 2013

  Den här kokboken är en aptitlig läsning; man vill gärna prova recepten. Vackra bilder och enkla beskrivningar. Här finns allt från vardag till fest, från enkla biffar till champagnegranita. Men man hade gärna sett lite fler recept med billiga ingredienser.

 28. Boken är inte anpassad till svenska råvaror. Känns...
  matglad, 28 september 2013

  Boken är inte anpassad till svenska råvaror. Känns omöjligt att skaffa fram dem. Få tips på sådant man kan äta med bara 100 kcal.

 29. Recepten har ingredienser som inte passar vad som...
  Eva Vahlström, 27 september 2013

  Recepten har ingredienser som inte passar vad som finns på svenska marknaden. Vem behöver recept med konstiga ingredienser som: butternutpumpor, thailändsk fisksås, sobanudlar, okra, vaktelägg, bläckfisk, kalvlever, kaffirlimeblad och lönnsirap? Och desserter är väl knappast aktuellt på fastedagar.

 30. Tråkiga recept och ingredienser som inte är så vanliga...
  ingle, 26 september 2013

  Tråkiga recept och ingredienser som inte är så vanliga i Sverige. Hade förväntat mig mycket mer och framförallt anpassat till råvaror som är lättillgängliga i Sverige.

 31. En del recept innehåller ingredienser som inte är så...
  Agneta Cornelius, 26 september 2013

  En del recept innehåller ingredienser som inte är så vanliga i Sverige, i alla fall inte i mitt kök, och de kan även vara svåra att hitta i vanliga livsmedesbutiker. Det borde vara fler recept för 1-2 portioner.

 32. En del recept var inte fullständiga. Verkar vara ett...
  Gronberg, 26 september 2013

  En del recept var inte fullständiga. Verkar vara ett "hastverk". Översättningen är inte bra. Receptet på svampsoppan saknar helt beskrivning om hur svampen ska tillagas.

 33. Lättläst, bra förklaringar i recepten men hade...
  Ann-Cathrin Lindell, 25 september 2013

  Lättläst, bra förklaringar i recepten men hade förväntat mej bredare kcal-tabell och vardagsnära mat för oss i Sverige. Dessutom hade jag trott att det skulle vara recept för 1 eller 2 personer, inte en hel koloni....

  Hade jag läst recensionerna på denna bok tidigare hade jag inte köpt den. Finns bättre recept på nätet.

 34. Goda recept men en aning för många ingredienser per...
  Susanne Petersson, 23 september 2013

  Goda recept men en aning för många ingredienser per måltid. Bra kaloritabell och lättläst. Har haft väldig nytta av den.

 35. Bra information om metoden, men recepten bygger...
  Lilian Marta Stenman, 18 september 2013

  Bra information om metoden, men recepten bygger väldigt lite på Svenska råvaror. Det mesta är sånt som kan vara svårt att få tag på. Bra att det finns kaloritabell så man själv får göra sina egna recept.

 36. Inte alls en dålig översättning! Dock så är inte...
  Johan Lager, 15 september 2013

  Inte alls en dålig översättning!

  Dock så är inte alla recept "super-svenska", men om man inte känner att man behöver en husmanskokbok om 5:2 och dessutom är intresserad av metoden så är detta en mycket prisvärd introduktion till 5:2-diesten.

  Kan rekommenderas - ett prisvärt alternativ!

 37. Mitt sämsta bokköp någonsin. Höll inte ens vad...
  Pär Storm, 14 september 2013

  Mitt sämsta bokköp någonsin. Höll inte ens vad rubriken lovade många recept var för 3-4 personer. Har inte precis tänkt bjuda hem folk på 5:2 middag.

 38. Kan INTE rekommendera denna bok. Ovanliga konstiga...
  CoachAnita, 13 september 2013

  Kan INTE rekommendera denna bok. Ovanliga konstiga ingredienser, som inte förekommer i Svenskt kök så mycket. Ingen inspiration för mig alls.

 39. Köp inte denna kokbok, överflödig, läs på...
  Olia, 12 september 2013

  Köp inte denna kokbok, överflödig, läs på innehållsdeklarationen på varorna du vill använda istället. Mycket krångliga ingredienser och inte speciellt goda recept.

 40. Den var väl ok men ingredienser som pumpa och liknande...
  Inger hansson, 12 september 2013

  Den var väl ok men ingredienser som pumpa och liknande känns lite främmande och besvärligt. Jag efterlyser enkla recept. Ofta måste man inhandla ingridienser som man inte tidigare använt, och det har hänt mig att det inte riktigt är i min smak.

 41. Många recept innehöll en massa produkter som jag inte...
  Ingela Sjöblom, 11 september 2013

  Många recept innehöll en massa produkter som jag inte ens hört talas om tidigare. Vart får jag tag i dem och vad kostar de? Inte lockande. Fram för enklare recept!

 42. Det var bra med informationer med hur det fungerar,...
  Susanne Maria Skog, 11 september 2013

  Det var bra med informationer med hur det fungerar, men recepten var inte riktigt i min smak. Trodde det skulle vara lite mer sk vardagsmat, kyckling fisk mm.

 43. Jag saknade de mer vardagliga recepten på luncher och...
  catarina svensson, 11 september 2013

  Jag saknade de mer vardagliga recepten på luncher och middagar. Tyckte att dessa recept var lite mer exklusiva. Det är ju ofta på vardagar man kör dessa fastedagar.

 44. Jag har bläddrat i boken än så länge. Boken verkar...
  Ingrid Nilsson, 11 september 2013

  Jag har bläddrat i boken än så länge. Boken verkar lätt och många uppslag om kcal. Kommer att ha stor användning när jag startar upp 5:2.

 45. En bok som man egentligen inte behöver för att använda...
  Anita Högström, 11 september 2013

  En bok som man egentligen inte behöver för att använda sig av metoden. Recepten är för avancerade för att man ska hålla på med dem under fastedagarna. Bättre att göra det enkelt.

 46. Alldeles för krångliga recept med ingredienser som man...
  Ingbritt Filipsson, 11 september 2013

  Alldeles för krångliga recept med ingredienser som man inte har hemma och som knappt går att handla hem för vem känner till namnet

 47. Det här är en riktig toppenbok, kul recept och väldigt...
  mp58, 11 september 2013

  Det här är en riktig toppenbok, kul recept och väldigt inspirerande! Inte minst på grund av författarens sköna inställning och de fina bilderna.

 48. Besviken på recepten som skulle underlätta och...
  Maria Falk, 10 september 2013

  Besviken på recepten som skulle underlätta och inspirera matlagningen på fastedagar. Krångliga recept med många och konstiga ingredienser. Dessutom är många av recepten för 3- 12 portioner!!!! Jag gillar att laga mat och är öppen för nya influenser men denna kokbok är en besvikelse.

 49. Bra och viktig bok. Enkel att läsa bra med information...
  Avani Ingalill Petersson, 10 september 2013

  Bra och viktig bok. Enkel att läsa bra med information om vad olika mat, frukt, grönsaker har för kaloriantal.
  Jag blir peppad när jag börjar med min 5-2 Diet och har nu kört i 1 månad och gått ner 4 kg. Vill fortsätta på detta enka sätt. Tack

 50. Tyckte att den kanske var skriven för en annan publik...
  Jill Wessling Ahlbom, 10 september 2013

  Tyckte att den kanske var skriven för en annan publik än den svenska men kan ändå vara till viss hjälp.

 51. Tycker som många andra redan nämnt att boken har bra...
  AB, 10 september 2013

  Tycker som många andra redan nämnt att boken har bra översiktig information om metoden och hur det funkar. Tyvärr är recepten inte anpassade efter "vårt" utbud av matvaror och matkultur - utan känns väldigt amerikansk - men det funkar ju som en vägledning och som grundläggande tips i alla fall.

  Plus dock för att det är tydligt med kaloriangivelser och att det finns recept i flera "kategorier".

 52. Mycket 'matnyttigt'. En bra ingång till ett nytt sätt...
  Per-Åke Backman, 10 september 2013

  Mycket 'matnyttigt'. En bra ingång till ett nytt sätt att tänka då det gäller läckra låg-kcal recept (för dig som vill komma igång). Rekommenderas!

 53. Jag tyckte inte att recepten var särskilt bra eller...
  Lotta , 10 september 2013

  Jag tyckte inte att recepten var särskilt bra eller anpassade efter svensk standard. Eller så är inte översättningen den bästa.

 54. Inledningen av boken är jättebra. Men sedan är det för...
  monica , 9 september 2013

  Inledningen av boken är jättebra. Men sedan är det för mycket ingredienser till varje recept. Mycket som man inte känner igen. Den är inte skriven för oss svenskar.

 55. Väldigt bra bok om denna fantastiska diet. Många...
  Christina1974, 9 september 2013

  Väldigt bra bok om denna fantastiska diet. Många härliga tips och recept.
  Min bibel just nu då jag kör 5.2 dieten sen en månad tillbaka.

 56. Väldigt många recept med "svåra" ingredienser som...
  MILLA, 9 september 2013

  Väldigt många recept med "svåra" ingredienser som kanske inte passar i det svenska köket eller ett kök där mat ska anpassas för barn annars bra beskrivning av dieten.

 57. Boken åkte tillbaka direkt, var inte alls vad jag...
  Maggan, 9 september 2013

  Boken åkte tillbaka direkt, var inte alls vad jag förväntant mig! Jag tycker som en del föregående inlägg att det är väldigt mycket konstiga ingredienser. Jag efterlyser recept för 1 person, annars krångligt att räkna om.
  Det skall vara enkelt när man håller på med denna metod.

 58. Recepten innehåller ofta fler kalorier än det står....
  BEK, 9 september 2013

  Recepten innehåller ofta fler kalorier än det står. Serveras med ex balsamvinäger. Kunde stå en ny uträkning eller vad åtminstone hur många kalorier det innehåller.

 59. Gillar den inte. Varför måste det vara så mycket...
  Gun Britt Sjödin, 6 september 2013

  Gillar den inte. Varför måste det vara så mycket utländska konstiga kryddor och grönsaker. Vad är det för fel på vanlig svensk mat.

 60. Tyvärr var inte recepten vad jag hade hoppas på....
  Annica Persson, 6 september 2013

  Tyvärr var inte recepten vad jag hade hoppas på. Mycket krångliga recept o annorlunda ingredienser. Även om jag tycket mycket om laga mat

 61. Den var lätt att följa. Det var en bra inledning med...
  Ulla Lindqvist, 6 september 2013

  Den var lätt att följa. Det var en bra inledning med beskrivning av hur den är upplagd. Trevliga menyförslag och bilder. Man har flera olika frukostmenyer. Jag tittar i den varje dag för att få inspiration.

 62. Har inte lagat nåt än men recepten verkade bra, fint...
  Anita Källqvist, 6 september 2013

  Har inte lagat nåt än men recepten verkade bra, fint upplagd och många bilder. Kommer säkert att bli uppskattade måltider trots lågt kalorivärde.

 63. Bra inledning, goda maträtter fast en del ganska...
  Ruth , 6 september 2013

  Bra inledning, goda maträtter fast en del ganska exotiska - svårt att hitta alla råvaror som ingår i recepten. På internet kan man ju hitta recept anpassade för svenska förhållanden. Men min svåger, som är en stor gourmet och bor utomlands mitt i Europa, blev överförtjust och tog med sig min bok innan jag hann läsa den själv. Så jag fick köpa en till!

 64. Både bra och mindre bra. Bra att få exempel på vad och...
  GunnBritt Juhlin, 5 september 2013

  Både bra och mindre bra. Bra att få exempel på vad och hur mycket man kan äta. Mindre bra är recepten som inte riktigt är anpassade för svenska förhållanden och de borde vara för en portion istället för fyra som de flesta recepten är.

 65. Ett enkelt sätt att fixa dagens måltider, med hjälp av...
  Lena Andersson, 5 september 2013

  Ett enkelt sätt att fixa dagens måltider, med hjälp av alla recept. All information i början av boken är också bra, där man får veta hälsovinsterna.

 66. Jag hade velat ha fler recept för 1 person, men...

  Jag hade velat ha fler recept för 1 person, men flertalet i boken var för 4 eller 6 personer.
  Det är betydligt enklare att dubblera än att hålla på att minska ingredienser från 6 till 1 person.
  Så lite besviken är jag på boken och dessutom är det väldigt måna ingredienser i varje recept!!

 67. Den allmänna texten var helt okay, men recepten...
  mormor, 4 september 2013

  Den allmänna texten var helt okay, men recepten värdelösa och ingredienserna inte möjliga här i Sverige....... denna bok hade jag inte behövt

 68. Jättekul med både enkla recept och lite mer spännande...
  8helenam, 4 september 2013

  Jättekul med både enkla recept och lite mer spännande med andra ingredienser än dom gamla vanliga! Jag blev jätteinspirerad, tycker dieten funkar bra hittills.

 69. Önskar att boken försvenskats mer i vissa recept....
  Marianne Pilberger, 4 september 2013

  Önskar att boken försvenskats mer i vissa recept.
  Annars en trevlig bok - ångrar dock att jag inte köpte U. Davidssons bok i ämnet i stället! Men den hade kanske inte kommit ut då.

 70. Boken bjuder på bra information om dieten som sådan...
  Maran, 4 september 2013

  Boken bjuder på bra information om dieten som sådan men recepten innehåller enligt min uppfattning inte de vardagliga ingredienser som jag normalt använder.

 71. Recepten innehåller för många ingredienser och en del...
  Marie Kraft, 2 september 2013

  Recepten innehåller för många ingredienser och en del konstiga saker jag aldrig hört talas om. Början av boken, faktadelen, är bra.

 72. Bra information om metoden hru den fuknkar osv....
  Kossan, 24 augusti 2013

  Bra information om metoden hru den fuknkar osv. Recepten för amerikanska tycker jag, önskar mer recept anpassade till oss i Sverige.

 73. Bra bok med bra recept och information om 5:2 dieten,...

  Bra bok med bra recept och information om 5:2 dieten, den är också lättläst vilket är bra. Jag kommer att rekomendera den till andra.

 74. Inte någon bra bok för att komma igång. Stor...
  Florens, 23 augusti 2013

  Inte någon bra bok för att komma igång. Stor besvikelse, tycker att recepten var krångliga med ingredienser som inte är så vanliga att Du har hemma ex. pilgrimsmusslor, bläckfisk mm.

 75. Boken är helt ok. Det finns en del recept med...
  Ingalill Wallström, 23 augusti 2013

  Boken är helt ok. Det finns en del recept med annorlunda ingredienser som inte känns så svenska. Undrar om man kan hitta dessa här i Sverige?

 76. Bra inledning men tyvärr inte några inspirerande...
  Fiffihannah, 23 augusti 2013

  Bra inledning men tyvärr inte några inspirerande recept, de känns inte så "svenska" precis. Jag kommer nog inte göra något av dem...

 77. Informationsdelen var bra, men det finns ju...
  Annica, 22 augusti 2013

  Informationsdelen var bra, men det finns ju "överallt". Tyckte det var konstiga recept- och jag är ändå typen som gillar att prova nya saker! Det var dock få av recepten som jag kan tänka mig att jag faktiskt kommer tycka om, om jag nu får tag i ingredienserna... Tyckte många av recepten innehöll för många kalorier, jag vill gärna ha recept på 100-200 kcal och det var många recept som låg högt över det. Helt onödigt med efterrätter, jag vill ha MAT för mina kalorier om jag ska äta något! Nä, jag får nog skriva en egen kokbok...

 78. Det fanns mycket bra att välja på bland recepten och...
  Barbro Andersson, 21 augusti 2013

  Det fanns mycket bra att välja på bland recepten och informationen i början av boken vad 5:2 går ut på var väldigt bra!

 79. Önskade att det fanns fler frukostförslag och måltider...
  Katarina Svensson, 20 augusti 2013

  Önskade att det fanns fler frukostförslag och måltider runt ca 200 Kcal. Ville gärna att recepten innehöll enklare ingredienser som finns i husmanskost för att underlätta.

 80. Bra beskrivning av metoden. Varför recept för 2 pers o...
  Margareta Lindholm, 20 augusti 2013

  Bra beskrivning av metoden. Varför recept för 2 pers o flera? Hade varit bättre med enportioners som är lätt att utöka om man är flera. För många recept med ingredienser som är svåra att få tag på i våra vanliga butiker här i Sverige. Tyvärr kan inte rekommendera boken!

 81. Jag tyckte det var för mycket asiatiska kryddor för...
  kerstin, 20 augusti 2013

  Jag tyckte det var för mycket asiatiska kryddor för mej. Vill ha svenskt i grunden. Är inte förtjust i nya trender, är antagligen tråkig.

 82. Har läst introduktionen och blev inspirerad. Har även...
  Lena, 19 augusti 2013

  Har läst introduktionen och blev inspirerad. Har även läst recepten och blir sugen på att testa 5:2 metoden. Kan även tänka mig att använda recepten utan att köra 5:2. Många recept lockade.

 83. Bra med listorna om hur många gram och kalorier man...
  kökslisa, 19 augusti 2013

  Bra med listorna om hur många gram och kalorier man kan äta. Flera av recepten är inte anpassade till svensk matlagning och ingredienser använda i Sverige. Man har bara översatt recepten rakt upp och ner. Fler maträtter för en person hade varit önskvärt. Det är lätt att man äter upp maten för 4 pers när man är 1 person!

 84. Bra recept, gillar att det finns recept med flera...
  Linda Eriksson, 19 augusti 2013

  Bra recept, gillar att det finns recept med flera portioner så man kan göra storkok. Men många recept innehåller tyvärr väldigt många ingredienser, och många av dom är ovanliga.

 85. I och för sig bra beskrivning av metoden men det finns...
  Lotta, 19 augusti 2013

  I och för sig bra beskrivning av metoden men det finns ju var och varannan tidning nu! Varför recept för 2 pers o flera? Hade varit bättre med enportioners som är lätt att utöka om man är flera. För många recept med ingredienser som är svåra att få tag på i våra vanliga butiker här i Sverige. Tyvärr kan inte rekommendera boken!

 86. Utmärkt inledning som på ett strålande sätt beskriver...
  Staffan G, 19 augusti 2013

  Utmärkt inledning som på ett strålande sätt beskriver 5:2-metoden och dess effekter. Hade för egen del klart mindre användning för själva recepten.

 87. Litet mycket "engelskt" i recepten. Många bra recept...
  Kristine Norman, 19 augusti 2013

  Litet mycket "engelskt" i recepten. Många bra recept men ganska många med udda ingredienser. Känns "så där" - inget nytt egentligen men bra med många kalorifattiga recept.

 88. Många lockande recept, som man dessutom inte drar sig...
  Gunsan, 19 augusti 2013

  Många lockande recept, som man dessutom inte drar sig för att omsätta i praktiken. I början av boken fick man bra information om metoden.

 89. Boken var generellt bra men jag saknar flera enklare...
  Kjell Gustavsson, 19 augusti 2013

  Boken var generellt bra men jag saknar flera enklare recept. De flesta kräver många ingredienser som jag inte har hemma normalt.

 90. Köp inte denna. Jag beställde två böcker när jag...
  Mias bokhörna (eggetbok.blogspot.se/), 18 augusti 2013

  Köp inte denna.
  Jag beställde två böcker när jag skulle börja med 5:2 dieten, dels Michael Mosleys bok och denna kokbok. Första delen av boken innehåll väl några bra tips och det bästa tycker jag,
  en sida med 50 mellanmål under 100 kcal.
  Recepten däremot var inte bra, för många ingredienser, konstiga ingredienser och märkliga kombinationer. Värdelöst.

  Jag får då inte tag på sobanudlar, eller butternutpumpa i min affär, förresten tycker jag inte det ser gott ut. Och hittar... Läs hela recensionen

 91. Har bara provat några recept - men spontant känns det...
  Anna, 17 augusti 2013

  Har bara provat några recept - men spontant känns det som om flera recept både är lite krångliga att tillaga och kräver många ingredienser. Tycker också att menyerna ser konstiga ut eftersom tyngdpunkten ligger på frukost och middag i stället för lunch - men det kan man ju lätt ändra. Vissa, ganska vanliga, ingredienser hittar man inte heller i kaloritabellen - kanske för att boken från början inte är skriven för svenska förhållanden?

 92. Recepten innehåller mycket snabba kolhydrater vilket...
  Maud J., 15 augusti 2013

  Recepten innehåller mycket snabba kolhydrater vilket inte passar mig som håller LCHF diet. Dessutom undrar jag hur många som lagar till bläckfisk och red snapper till vardags i Sverige? Kryddor jag aldrig hört talas om. Inte många recept lockar att tillaga tyvärr....

 93. Recepten lite för mycket engelska lite svårt att hitta...
  eva qvarfordth, 15 augusti 2013

  Recepten lite för mycket engelska lite svårt att hitta en del kryddor där jag bor! Annars fina bilder och lättläst!

 94. Bra tips och fakta. Recepten något krångliga med många...
  Lisbeth Wall, 15 augusti 2013

  Bra tips och fakta. Recepten något krångliga med många ingredienser som inte är så vanliga i svensk matlagning. Skulle varit mer bilder till recepten.

 95. Toppen med en kokbok (på svenska) med 5:2 recept. Det...
  Jeanette Ekenberg, 15 augusti 2013

  Toppen med en kokbok (på svenska) med 5:2 recept. Det underlättar och gör det roligare att laga mat till halvfastedagarna när man får denna inspiration. Bra även med lite förtext samt kaloritabellen i slutet av boken.

 96. Bra texter, men USEL översättning av recept. Vem...
  bjorn mellquist, 15 augusti 2013

  Bra texter, men USEL översättning av recept. Vem behöver recept med konstiga ingredienser som: butternutpumpor, thailändsk fisksås, sobanudlar, okra, vaktelägg, bläckfisk, kalvlever, kaffirlimeblad och lönnsirap?

 97. Många bra recept men en del okända ingredienser....
  Mila Johansson, 14 augusti 2013

  Många bra recept men en del okända ingredienser. Saknar också en portions beskrivning. Jag är ensam och behöver inte laga till 4 personer.

 98. Tycker också att det borde vara för en portion. Vi är...
  Agneta Birgitta Håkansson, 14 augusti 2013

  Tycker också att det borde vara för en portion. Vi är bara två i hushållet och det är bara jag som går på denna diet. Eftersom att min man har diabetes två så bör inte han göra det. Man kan ju tvinga sina gäster äta den maten.

 99. Bra fakta och tips i början. Många av recepten...
  Anita Runander, 14 augusti 2013

  Bra fakta och tips i början. Många av recepten innehåller många kryddor som man inte har hemma i vanliga fall. Men det är inget att hänga upp sig på, man kan kombinera egna recept med hjälp av kaloritabellen.
  Man behöver inte krångla till det :-)

 100. Jag tycker maten i recepten är för ovanlig för att...
  eva sandelin, 14 augusti 2013

  Jag tycker maten i recepten är för ovanlig för att passa, dessutom är det synd att dom flesta recepten är för flera personer dom borde vara för 1 person.

 101. De inledande kapitlen gav bra orientering, tips och...
  Göran, 14 augusti 2013

  De inledande kapitlen gav bra orientering, tips och förklaring. Saknade recept med mer "vanliga" ingredienser. Kaloritabellen kunde varit mer omfattande Finns ju visserligen på nätet för komplettering. Men boken ger inspiration för metoden och det är ju viktigast! Rekommenderas!

 102. Första delen var bra där beskrivning, tips och fakta...
  Nilla, 14 augusti 2013

  Första delen var bra där beskrivning, tips och fakta om 5:2 ges. De flesta av recepten var krångliga med ingredienser som inte är så vanliga i Sverige, vilket gjorde i alla fall att jag kände att jag inte ville göra dem. En del av recepten kommer jag säkert att pröva, men långt ifrån alla, men boken var ju trots allt ganska billig.

 103. Boken ger bra tips om själva metoden men verkar inte...
  Bengt (Beddingestrand), 14 augusti 2013

  Boken ger bra tips om själva metoden men verkar inte skriven för svenska förhållanden. Det krävs alltför många ovanliga kryddor och vitlöksmängden är besvärande (om man följer recepten).

 104. Första delen var bra med beskrivning av metoden....
  Alf Dan Gustafsson, 14 augusti 2013

  Första delen var bra med beskrivning av metoden. Recepten hade jag önskat varit beräknade för 1 person. Visst, man kan frysa in men det blir bökigt med alla formar i frysen. Dessutom tycker jag att det var för många och "exklusiva" råvaror till varje måltid. Lite mer vardagsnära matrecept hade i alla fall jag eftersökt.

 105. Som vanligt vid översättning av recept så ingår...

  Som vanligt vid översättning av recept så ingår ingredienser som vi inte har i Sverige. Man kan ju själv hitta på en ersättningsvara, men varför gör inte författaren det åt oss?

 106. Saknar att det inte är recept på en portion, då skulle...
  Widan, 13 augusti 2013

  Saknar att det inte är recept på en portion, då skulle hanteringen av recepten vara mycket enklare, för det är enklare att öka än minska portionsmängden och så ligger kaloriintaget lite för högt för att kunna räkna ut 500/dag

 107. Första delen var bra där beskrivning, tips och fakta...
  Anette Jäderfeldt, 9 augusti 2013

  Första delen var bra där beskrivning, tips och fakta om 5:2 ges. De flesta av recepten var krångliga med ingredienser som inte är så vanliga i Sverige, vilket gjorde i alla fall att jag kände att jag inte ville göra dem. Sedan så var det inte bilder på alla rätter trots att det fanns utrymme för det, vilket gör att det känns som om denna bok gjordes i en hast för att "komma först ut på marknaden". Men det det är bara min känsla.

 108. Bra recept, bra tankar om hälsa och vikt och bra...
  Nina S., 1 augusti 2013

  Bra recept, bra tankar om hälsa och vikt och bra menyer som är realistiska och lätta att följa. Jag kan inte annat än att inspireras och kan varmt rekommendera den till alla andra.

Visa alla 108 recensioner

Fler böcker av Angela Dowden