Vitterhetsakademiens bibliotek 1786-2000 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2003-01-01
Förlag
Kungl. Vitterhetsakademien
Medarbetare
Kungl. Vitterhets historie och antikvitets akademien (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
250 x 172 x 20 mm
Vikt
680 g
SAB
Ab-cz Stockholm: Vitterhetsakademiens bibliotek
ISBN
9789174023282

Vitterhetsakademiens bibliotek 1786-2000

från liten boksamling till stort specialbibliotek

Inbunden,  Svenska, 2003-01-01
214
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När Gustav III 1786 instiftade Kungl. Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien genom att ombilda sin mors, drottning Lovisa Ulrikas, Vitterhetsakademi tillkom också det som nu kallas Vitterhetsakademiens bibliotek. Från början bestod det av ett fåtal böcker som tillsammans med arkivalier och fornsaker överlämnats från det nedlagda Antikvitetsarkivet, vars uppgifter den nya akademien fick överta.

Från det lilla fåtalet böcker har Vitterhetsakademiens bibliotek utvecklats till att bli det största specialbiblioteket inom sitt område i Sverige. För att citera ett uttalande redan från 1920-talets början: "Biblioteket utgör ... ett av de förnämsta specialbiblioteken på fornkunskapens område i Europa och är mycket anlitat av forskare." Det senare gäller i hög grad i nutiden. Om biblioteket tidigare främst användes av de anställda vid Statens historiska museum och Riksantikvarieämbetet är förhållandet numera det omvända. Det är studerande och forskare i arkeologi som dominerar låneverksamheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vitterhetsakademiens bibliotek 1786-2000
  2. +
  3. Att tänka uppsats : det vetenskapliga arbetets grundstruktur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att tänka uppsats : det vetenskapliga arbetets ... av Marcus Agnafors, Magnus Levinsson (häftad).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

När Gustav III 1786 instiftade Kungl. Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien genom att ombilda sin mors, drottning Lovisa Ulrikas Vitterhetsakademi tillkom också det som nu kallas Vitterhetsakademiens bibliotek. Från början bestod det av ett fåtal böcker som tillsammans med arkivalier och fornsaker överlämnats från det nedlagda Antikvitetsarkivet, vars uppgifter den nya akademien fick överta.