Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Krepper
Speltid
14:12
Utgivningsdatum
2008-06-01
Utmärkelser
Bästa svenska debut
Förlag
Bonnier Audio
Dimensioner
130 x 130 x 15 mm
Vikt
240 g
Komponenter
12
SAB
Hc/LC
ISBN
9789174130171

Skumtimmen (ljudpocket)

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok, Svenska, 2008-06-01

Slutsåld

Det är en dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland. En liten pojke bestämmer sig för att ta reda på vad som finns på andra sidan stenmuren till morföräldrarnas trädgård. Han klättrar över muren och försvinner i dimman, utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter pojken, men till slut tvingas de ge upp. Kanske har han irrat sig ner till den steniga stranden och svepts med av vågorna i Kalmarsund.
Tjugo år efter denna tragedi lever pojkens mor Julia instängd i sin lägenhet i Göteborg, deprimerad och alkoholiserad. Då får hon ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson, som numera är bosatt på ett servicehem på norra Öland. Trots att han är skröplig har han börjat bedriva privata efterforskningar kring dottersonens försvinnande. Nu anser han sig ha funnit nya ledtrådar som förstärker en teori han har kring vad som har hänt. Han berättar om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som under många år spred skräck i bygden. Denne våldsman dog visserligen under oklara omständigheter tio år innan Julias pojke försvann, men vissa saker tyder på att han fortfarande lever.
Vandrar Nils Kant fortfarande omkring ute på det öde alvaret i den öländska skymningen, i skumtimmen? Var det han som förde bort Julias son? Det finns personer på Öland som inte har glömt Nils Kant, och någon verkar vara redo att döda för att sanningen inte ska komma fram...
Johan Theorin är journalist och manusförfattare och har publicerat ett tjugotal noveller i olika tidningar och antologier. Skumtimmen är hans debutroman.

Speltid: 14 tim 12 min

Antal CD: 12
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skumtimmen (ljudpocket). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Det är en spännande bok från början till slut och man...
  staffan westner, 13 september 2013

  Det är en spännande bok från början till slut och man kan inte vara säker på att man har räknat ut hur den skasluta förrän det sista bladet. Mycket bra bok enligt mig.

 2. Det bästa jag läst!
  ullik, 5 januari 2011

  Denna bok är så underbart bra att det nästan inte finns ord. De fina beskrivningarna av Öland och Alvaret. Det lugna tempot som i slutet eskalerar i en spänning.

  Finns bara en sak att säja: Läs den långsamt och njut!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Skumtimmen (ljudpocket)