Till offer åt Molok (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Rebecka Martinsson (del 5)
Inläsare
Åsa Larsson
Utgivningsdatum
2013-01-04
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Bonnier Audio
Dimensioner
125 x 125 x 15 mm
Vikt
193 g
SAB
Hc,839.738
ISBN
9789174131031

Till offer åt Molok

(4 röster)
CD-bok,  Svenska, 2013-01-04

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Besiktningsmannen skär upp buken på björnen.- Jaha, skall vi kolla vad nalle har ätit? säger han.Det ryker om det stinkande maginnehållet. Besiktningsmannen rotar runt i sörjan med en pinne. Mungiporna far ner i en misstrogen min.- Vad i helvete är det den har käkat? mumlar han.Karlarna i jaktlaget kommer närmare, kliar sig i bakhuvudena så att kepsskärmarna glider ner i pannorna. Någon får fram sina glasögon. De vet ju att björnen har ätit upp Samuel Johanssons gråhund.Besiktningsmannen reser sig. Håller en liten benbit mellan fingrarna.- Vet ni vad det här är? frågar han. Han är alldeles grå i ansiktet. Skogen har tystnat, ingen vind, ingen fågel. Det är som att den tiger om en hemlighet.- Det är inte hund i alla fall. Så mycket kan jag berätta."

Man skjuter en björn i byn Lainio. I björnmagen finner man en tumme från en människa. Några månader senare hittar man en kvinna mördad i sitt hem. Hon har blivit brutalt ihjälstucken med en grep.

Kammaråklagare Rebecka Martinsson leder till en början förundersökningen, men blir bortkopplad från utredningen. På egen hand börjar hon forska i mordet på kvinnan och ett antal dödsfall som tidigare har avskrivits som olyckor. Det gäller att hitta sambandet innan fler faller offer.Till offer åt Molok är Åsa Larssons femte bok med Rebecka Martinsson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Larsson