Marcoeffekten (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Avdelning Q (del 5)
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2013-10-02
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Leif Jacobsen
Dimensioner
130 x 130 x 20 mm
Vikt
306 g
SAB
Hce
ISBN
9789174131208

Marcoeffekten

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok,  Svenska, 2013-10-02

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Världens tråkigaste dag", stod det i en tidning om den 11 april 1954. Men frågar man pojken Marco så var den 11 april 1954 värre än så, den var snarare liktydig med Hitlers födelsedag. För den 11 april 1954 föddes Zola, mannen som är Marcos farbror, som med cynisk kyla bryter ner och utnyttjar människor i sin närhet, och tvingar klanens medlemmar in i kriminalitet.

Marco är snabbtänkt och lärs snabbt upp till tiggare, ficktjuv och inbrottstjuv. Men han hatar sitt liv och allt det Zola står för. Och när han förstår att familjen vill göra honom till krympling ser han ingen annan utväg än att rymma så långt bort han kan.

Några månader efter sin rymning upptäcker han något ännu värre. Han får se en affisch med ett foto av en man som är saknad, en man som han sett ligga död i närheten av sitt eget hem. Den vetskapen kan ge Marco chansen att göra upp med Zola och resten av klanen, inklusive hans egen far. Men det är också en vetskap som utgör en fara för hans eget liv.

Vad Marco inte vet är att det inte bara är familjen som vill se honom död. Men det vet å andra sidan Avdelning Q inom Köpenhamnspolisen, och långsamt dras Carl Morck, Assad och Rose in i saken, med trådar in i regeringen och långt ut i Afrikas djungler.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Marcoeffekten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Adler Olsen
  EvaMarie, 5 maj 2015

  Alla Adler Olsens böcker är helt fantastiska!! !har läst dem alla nu och kan varm rekommendera dem till alla och envar/EvaMarie

 2. Lyssna på uppläsare Stefan Sauk, humor och charm
  MB Andersson, 10 november 2014

  Jussi Adler-Olsens böcker om avdelning Q är böcker med stort underhållningsvärde, spännande och med härliga karaktärer.
  Att lyssna på böckerna på svenska med uppläsare Stefan Sauk är rena underhållningen. Sauk är suverän i att framställa de olika karaktärerna, som att lyssna på en radioteater, han gör det så att man bara älskar huvudkaraktärerna, charm och humor.
  Såg den danska filmatiseringen av "kvinnan i rummet", tyvärr var all charm i karaktärerna borta, filmen var platt. Det går ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jussi Adler-Olsen