Rov (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2009-05-04
Upplaga
1
Förlag
Telegram Bokförlag
Översättare
Karl G Fredriksson, Lilian Fredriksson
Originaltitel
Sacrifice
Dimensioner
226 x 156 x 33 mm
Vikt
635 g
SAB
Hce
ISBN
9789174230093
Rov (inbunden)

Rov

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2009-05-04

Slutsåld

Rov är en nervpirrande debut som griper tag i läsaren från första sidan till det kusliga slutet. Med finess och språklig skicklighet gör Bolton Shetlandsöarnas spöklika miljö full rättvisa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rov. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En otroligt spännande deckare
    Kristina Simar, 8 februari 2010

    Detta var en av de bästa deckare jag läst på länge. Författaren skriver på ett fängslande och spännande sätt. Varje kapitel avslutas på ett sådant sätt att man bara måste fortsätta läsa. 444 sidor som i princip kunde sträckläsas. För mig blev det läsning långt in på småtimmarna. Spänningen stegras hela tiden. Det finns heller ingen chans att förutse vem (vilka) som är vän eller fiende. Inte förrän på de sista sidorna kan man känna sig säker. Hoppas att S.J Bolton snart skriver en ny bok som ä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Tora Hamilton är en främling i sitt nya hem, de avlägsna och vindpinade Shetlandsöarna. När hon gräver i torvjorden på sin gård stöter hon på ett perfekt bevarat lik, kroppen av en ung kvinna. Vid första anblick flera hundra år gammal och bevarad i myren, intressant men inte ovanligt. Men snart upptäcks att kroppen inte varit begraven länge. Kvinnans hjärta har brutalt avlägsnats och hon dödades bara några dagar efter att hon fött barn. Eftersom Tora själv är förlossningsläkare blir hon besatt av vad som hänt kvinnan, och studerar folkbokföringen och forskar i de lokala sägnerna och upptäcker en koppling till en urgammal legend, och uppdagar en samling mörka hemligheter - hemligheter värda att mörda för.

Alla omkring henne försöker desperat hindra hennes efterforskningar. Är deras oro äkta? Kanske, för snart verkar det som om någon vill se Tora ute ur bilden för gott. Hon kan inte lita på någon, inte ens de som borde stå henne närmast.

"S. J. Bolton har förmodligen inte gjort sig populär bland invånarna på Shetlandsöarna med denna utmärkt sammansatta, intensivt spännande debutroman, om det inte är genom att ha ökat turismen. Rov är ungefär som en Stepfordfru som får Rosemarys baby tillsammans med The Wicker Man. Denna debut kommer att bli en välförtjänt bästsäljare ... ett mästerverk."
The Times