Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2012-05-21
Förlag
Telegram Förlag
ISBN
9789174230574
Stäpplöperskan (e-bok)

Stäpplöperskan (e-bok)

(3 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-21

Styckköp

30

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Stäpplöperskan är CECILIA GYLLENHAMMARS fristående uppföljare till den självbiografiska romanen En spricka i kristallen, den utelämnande berättelsen om Suss uppväxt i yppersta överklassen. De hundratusentals läsare som drabbades av Suss öde kommer att känna igen sig i Stäpplöperskan.

I Stäpplöperskan drabbas Suss av den stora kärleken när hon en försommar möter Marcus. De kastar sig helhjärtat in i vad de tänker sig ett livslångt förhållande. Suss ger sig hän, är lycklig och njuter av livet med en egen familj. Så händer det katastrofala när hennes mor blir svårt sjuk. Suss lämnas maktlös utanför när pappan och systrarna sluter upp kring den döende huvudpersonen i familjen. Samtidigt försvinner Marcus mer och mer hemifrån och det visar sig också att han är mer intresserad av ekonomisk inblandning från Suss rika föräldrar än vad han först visat. Hennes tillvaro hotar att rämna på nytt. Efter att ha varit den som tagit nästan hela ansvaret för barnen släpper Suss allt och flyr till en paradisö i Grekland där hon äntligen känner att hon hamnat rätt, där vill hon leva.

Stäpplöperskan är en roman om en passionerad och levnadsglad, generös och modig kvinna som är stark nog att inte låta sig förtryckas - ens av dem hon älskar. Suss lyckas - igen - bryta destruktiva mönster, följa sitt hjärta och forma det liv hon vill ha. Cecilia Gyllenhammar skildrar inlevelsefullt och träffsäkert tvåsamhetens lycka och fasor; erotiken, beroendet, förhoppningarna, tilliten, den andlösa lyckan, besvikelserna, vardag, fest, tristess och svek.

"Stäpplöperskan är en ärlig och sårig skildring av kampen för att finna ro. Läs den." Litteraturmagazinet

"Naket och uppslitande i jakten på total ärlighet." Metro

"En tryckvåg av vrede och sorg." Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gyllenhammar Cecilia

  • En spricka i kristallen

    Gyllenhammar Cecilia

    I Suss familj har framgång och makt alltid varit självklara attribut. I bakgrunden tronar en dominerande morfar och i Suss egen familj styr en kylig mor. Men det är runt den dyrkade fadern, den framgångsrike företagsledaren, som allting kretsar. S...