Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2012-05-21
Förlag
Telegram Förlag
ISBN
9789174230581
En spricka i kristallen (e-bok)

En spricka i kristallen E-bok

(10 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-21

Styckköp

30

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I Suss familj har framgång och makt alltid varit självklara attribut. I bakgrunden tronar en dominerande morfar och i Suss egen familj styr en kylig mor. Men det är runt den dyrkade fadern, den framgångsrike företagsledaren, som allting kretsar.

Suss växer upp som den felande länken i denna utifrån sett lyckade familj där fasaden aldrig får flagna och där sammanhållningen är A och O. Snärjd i dess garn har hon som vuxen haft svårt att frigöra sig och i sitt eget äktenskap slits hon mellan lojaliteterna med sin gamla familj och med sin nya. Det hela utvecklar sig efterhand till en kraftmätning där Suss till slut tvingas välja.

En spricka i kristallen är en inträngande och smärtsam skildring av ett vuxenblivande i skuggan av löpsedlar, middagsbjudningar och företagsfusioner. Cecilia Gyllenhammar har skrivit en starkt drabbande roman om makt och vanmakt, utanförskap och tillhörighet.

Cecilia Gyllenhammar, tidigare von Krusenstjerna, är författare och debattör. En spricka i kristallen är hennes debutroman. Den fristående uppföljaren Stäpplöperskan kom ut 2012.

En spricka i kristallen har sedan den kom ut 2004 sålts i mer än 100 000 exemplar. 2007 filmatiserades boken i regi av Harald Hamrell.

"... välskriven, spännande, rörande och psykologiskt så intressant att den nästan är en rysare." Folkbladet

"von Krusenstjerna skonar inte någon, och i synnerhet inte romanens två viktiga kvinnor: den mentalt förkrympta modern och det närmast jaglösa berättarjaget Suss." Göteborgs-Posten

"Berättad med hjärtat och på en betvingande vacker prosa ... Romanen behåller sitt grepp rakt igenom och länge efteråt ... " Barometern

"Cecilia von Krusenstjerna gör en stark debut." Veckans affärer
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gyllenhammar Cecilia

  • Stäpplöperskan

    Gyllenhammar Cecilia

    Stäpplöperskan är CECILIA GYLLENHAMMARS fristående uppföljare till den självbiografiska romanen En spricka i kristallen , den utelämnande berättelsen om Suss uppväxt i yppersta överklassen. De hundratusentals läsare som drabbades av Suss öde komme...