Gräspojken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2012-09-05
Förlag
Telegram Förlag
ISBN
9789174230635
Gräspojken (e-bok)

Gräspojken (e-bok)

(17 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-09-05

Styckköp

30

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Gräspojken är en fiktiv uppväxtskildring som tar sin början i mitten av 1980-talet. Huvudpersonen, Kalle, är en tolvårig pojke med en tonårings sexdrift. Han bor i Göteborg tillsammans med sin lillebror Björn, pappa Tomas som dricker för mycket och mamma Bodil som helst av allt vill vara någon annanstans än med familjen.

En dag upptäcker Kalle en främmande ljusgrön stjälk bredvid monsteran i fönstret. Ett frö från nymfparakiten Aslans matskål har hamnat i blomkrukan. Efter viss efterforskning upptäcker han att plantan är av sorten Cannabis Sativa. Kalle förstår att det finns mer i livet än sex och, inspirerad av tv-serien Miami Vice, bestämmer han sig för att börja odla marijuana.

Flickvän, pånyttfödd morsa och knarkkung. Kalle upptäcker snart att rollen som Majornas 12-årige Tony Montana inte är helt oproblematisk. Smutsiga pengar har en tendens att locka till sig uppmärksamhet från fel sorts människor ...

Christer Lundberg, född 1974, är programledare för det självbetitlade programmet Christer i P3. Christer har en historia som jeansförsäljare, fjällvandrare och reporter åt Siewert Öholm. Han har också gjort en dokumentärfilm om kyssar, tävlat i judo och belönats med Sveriges Radios språkpris. När han inte sitter i radio eller tävlar i På spåret sjunger han i syntpopbandet Universal Poplab. 2009 var han programledare för Musikhjälpen i SVT.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gräspojken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Gräspojken
    Krista (Norrköping), 10 mars 2013

    Lättläst och underhållande. Skrattade för mig själv så tårarna rann emellanåt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lundberg Christer

  • Bläckfisken - en vidunderlig kärlekshistoria

    Lundberg Christer

    Jimmy fyller snart trettiofem men bor fortfarande hemma hos morsan. Sen bäste kompisen Jonas dog har han mest suttit framför datorn och ätit chips. Innan dess var han ungdomsbrottsling, så det är inte konstigt att folk betraktar honom som en loser...