Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2012-09-13
Förlag
Telegram Förlag
ISBN
9789174230642
Det känns konstigt att vakna i sin egen säng (e-bok)

Det känns konstigt att vakna i sin egen säng (e-bok)

(10 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-09-13
19
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Birgitta Stenberg möter Charles Bukowski möter Linda Skugge

"Jag älskar att skriva om snusk, verklighetens snusk, det som är pinsamt att prata om." Sophie Adolfsson

Det känns konstigt att vakna i sin egen säng, tycker huvudpersonen i Sophie Adolfssons debutroman. Och om det händer brukar det inte vara ensam. Det är 2010-tal, det är Stockholm och det handlar om en ung kvinna med en glupande aptit på alkohol och sex.

På jobbet som publikvärd på Dramaten står hon längst ner i den strikt hierarkiska rangordningen, både hos skådespelarna och hos den uppblåsta publiken. I Stockholms nattliv är hon en klubbdrottning och favoritstammis på innekrogarna.

Hon är kåt. Jämt. På jobbet på Dramaten, på natten när hon festar vilt och hårt i Stockholmsnatten. Full och hög och härlig raggar hon sex. Med samma intensiva sinnliga närvaro ger hon sig hän dagen efter, i stanken från sin bakfulla kropp, när hon njutningsfullt skrapar bort de torkade resterna av kroppsvätskor från skötet.

Att läsa Sophie Adolfsson är chockerande och samtidigt befriande. Vi är fortfarande ovana vid att en ung kvinnas sexualitet beskrivs som så rå och så naken, helt utan någon önskan att behaga. Det bryter på alla sätt mot föreställningen om kvinnan som ett offer. Men Sophie Adolfssons klubb-brud är heller inte alltigenom fri, hon måste kämpa mot ångest som alla andra, dessutom har hon en gammal ouppklarad kärlek som hon måste besegra. Men hon gör det på sitt alldeles eget sätt.

Sophie Adolfsson är 25 år och bor i Stockholm. Hon arbetar som publikvärd på Dramaten och har ett förflutet som klubbarrangör. Hon är också frontfigur i artistprojektet Penelope.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det känns konstigt att vakna i sin egen säng