Fotbollskokboken 2 x 45 : 45 magiska matcher och 45 matchande maträtter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2013-09-30
Upplaga
1
Förlag
Skabetti Books & Agency
Medarbetare
Wickholm, Pär (form) / Wettainen, Stefan (foto)
Dimensioner
290 x 220 x 20 mm
Vikt
930 g
SAB
Qcaa,Rbbaa,796.334
ISBN
9789174230925
Fotbollskokboken 2 x 45 : 45 magiska matcher och 45 matchande maträtter (inbunden)

Fotbollskokboken 2 x 45 : 45 magiska matcher och 45 matchande maträtter

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-09-30
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013

Fotbollsgastronomin tas upp till sublima höjder!
Årets Svenska Måltidslitteratur är ett pris som delas ut av Måltidsakademien och Fotbollskokboken 2x45: 45 magiska matcher och 45 matchande maträtter vann kategorin Livsstilslitteratur med motiveringen: Med årets originellaste kokbokskoncept tas fotbollsgastronomin upp till sublima höjder. Äntligen vet vi vad som bör avnjutas för att återuppleva UEFA-cupfinalen 1982 eller skandalderbyt i Glasgow 1998. I Fotbollskokboken får du som läsare ta del av klassiska anekdoter och berättelser som berört fotbollsvärlden under åren det handlar om turneringarna, spelarna, tränarna, supportrarna och framför allt om matcherna: Sverige Brasilien -58, Brasilien Italien -82, IFK Göteborg HSV -82, Milan Barcelona -94.

Varje match har fått sätta tonen för en maträtt och en dryck, som vi anser spelar i samma division: Korpen, Allsvenskan eller Champions League. Få saker berör och engagerar folk världen över som fotboll. När ett VM, EM eller Champions League står på lut finns inte en tidning, ett TV- eller radioprogram som inte bevakar och rapporterar. Twitter och Facebookuppdateringarna handlar om en sak enkom under de 2x45 minuter matchen spelas. Världen står helt enkelt på tå när de stora sammandrabbningarna sker på fotbollsplanen. Inte konstigt då att fotbollen också bidrar med en och annan skandal och otaliga historier längs vägen. För oavsett land, kultur eller tidsålder har fotbollen alltid varit en spegelbild av samhället, och vissa matcher och händelser lämnar större avtryck än andra i historiebeskrivningen. Vi har försökt fånga passionen för fotbollen och matcha den med en lika stor hängivenhet till mat och dryck. Lika höga har diskussionernas vågor gått om vilka matcher som skall återges, som vilken mat som hör till och vilken dryck glasen bör fyllas med. Rätt eller fel? Så länge vi kan starta en lika passionerad åsiktsutbyte bland vännerna hemma i köket eller framför TV:n som vi haft under skapandet av den här boken har vi lyckats!
/Riki, David och Sladjan

Riki Simic
är kock i grunden och har bl a arbetat tillsammans med Verner Vögeli på Operakällaren. Idag verkar han inom fotbollens svartgula värld i Solna.
David Mortimer-Hawkins arbetar till vardags inom musikbranschen, vilket också gett honom stora möjligheter att bli öl- och whiskeyexpert.
Sladjan Osmanagic är tv-profilen som pratar fotboll som ingen annan. Han retar en del men han lever och andas fotboll och får därför respekt av alla.
Gästskribenter: Pia Sundhage, förbundskapten för Svenska damlandslaget, Johan Edlund, sångare i Tiamat, Erik Niva, Aftonbladet, Frida Nordstrand, expertkommentator Viasat, Bengt Ågren, förbundskapten för 58 landslaget, Rami Shabaan, fd landslagsmålvakt, Dennis Lyxzén, sångare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fotbollskokboken 2 x 45 : 45 magiska matcher och 45 matchande maträtter
 2. +
 3. Sin gluten : spansk magi i köket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sin gluten : spansk magi i köket av Riki Simic (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fotbollskokboken 2 x 45 : 45 magiska matcher och 45 matchande maträtter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En fantastisk kokbok! Fångar ditt intresse såväl...
  Sonja Löfgren, 23 december 2013

  En fantastisk kokbok!
  Fångar ditt intresse såväl maten som de olika anekdoterna från fotbollens värld!
  En bok som kommer att bli 1:a på topplistan!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Och så åt de också : nio svenska livsöden i en smaksatt historia

  Robbe Eriksson, Edward Blom, Riki Simic, David Mortimer-Hawkins

  Årets Kokbok i Sverige 2015! Och så åt de också - har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen: Årets Kokbok, på måltidsakademins årliga prisutdelning. Boken tilldelas priset i kategorin "årets gastronomiska anekdotpris". Historien är f...

 • Sin gluten : spansk magi i köket

  Riki Simic

  Alla som någon gång rest i Spanien och handlat mat känner igen "Sin Gluten". Där betyder det snarare "ett hälsosamt val" än "för dig som inte kan äta". Boken är nominerad till "Årets kokbok" i kategorin mede...