Bolivars Amerika ? Ett reportage om Latinamerikas dröm (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2013-09-02
Förlag
Telegram Förlag
ISBN
9789174231670
Bolivars Amerika ? Ett reportage om Latinamerikas dröm (e-bok)

Bolivars Amerika ? Ett reportage om Latinamerikas dröm (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-09-02
30
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Simón Bolívar, El Libertador. Latinamerikas befriare.

Generalen, diktatorn, presidenten, drömmaren, realpolitikern och revolutionären som korsade stigar i vad som en gång kallades Gran Colombia. Och som förkroppsligade drömmen om ett enat Amerika där de postspanska kolonierna förenades för att möta hotet från det växande ?hotet från Norr? ? det då nyligen bildade Förenta Staterna, USA.

Särskilt i Anderna dröjer Simón Bolívar kvar som ett historiskt täcke över den politiska utvecklingen i Latinamerika. I Colombia, Venezuela och Ecuador står Bolívar staty i många städer. (I New York kan du plötsligt stå öga mot öga med Bolívar i form av en bronsstaty i Central Park.)

Klas Lundström tar läsaren med på ett svindlande, litterärt reportage som tar oss från Simón Bolívars sista arbetsrum, via nobelpristagaren Gabriel García Márquez romaner, igenom 200 år av inbördeskrig, militärjuntor, korruption och utbredd misär fram till dagens backpackers och den form av nykolonialism som har växt fram. En resa som höll på att sluta i kallblodigt mord.

Klas Lundström, född 1982, är författare och journalist. Sedan 2006 har han rapporterat från ett 20-tal länder världen över för olika svenska medier. Klas har sedan bokdebuten 2008 gett ut åtta reportageböcker, bl.a. om Östtimor, Nya Zeeland, Amazonas, svensk guldindustri och eurokrisen. Brinner för engelsk fotboll och tycker mycket om reklamfri radio.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bolivars Amerika ? Ett reportage om Latinamerikas dröm. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vackert reportage om en kontinent som äntligen fått...
    _MiaKlara_, 15 september 2013

    Vackert reportage om en kontinent som äntligen fått chansen att andas på egen hand. Rekommenderar alla som vill lära sig mer om Latinamerika idag och igår. Och världen imorgon!! Språket är lysande och blandar poesi och politik på ett härligt sätt. Verkligen läsvärd!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Bolivars Amerika ? Ett reportage om Latin...