Swedish DJs ? Intervjuer: Cari Lekebusch (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2013-09-17
Förlag
Telegram Förlag
ISBN
9789174231861
Swedish DJs ? Intervjuer: Cari Lekebusch (e-bok)

Swedish DJs ? Intervjuer: Cari Lekebusch (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-09-17

Styckköp

19

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Cari Lekebusch är en svensk pionjär inom elektronisk dansmusik. Redan i mitten av 80-talet sålde han kassetter med sin egen musik för att några år senare starta skivbolaget Hybrid. Inspirerad av den tidiga hip hopen experimenterade han tills han hittade sitt kall; technon. Lekebusch är känd för sin bångstyriga, skeva och komplexa ljudbild och utan honom hade den svenska scenen inte varit vad den är idag.

Den svenska elektroniska dansmusiken har gjort en lång resa från de första undergroundproduktionerna under 80 talet till att de senaste åren toppa internationella listor. I serien Swedish DJs möter Calle Dernulf både pionjärerna som banade väg och superstjärnorna som tog scenen till en ny nivå och därmed fick den elektroniska dansmusiken att regera världen över.

Calle Dernulf, född 1965, är en journalist och producent som bl.a. arbetat på Sveriges Radio i över tjugo år. Han har likt ingen annan bevakat den svenska elektroniska dansmusiken sedan 80 talet. Genom åren har han i sina radioprogram lyft fram nya talanger och ljud och sett scenen gå från undergroundnivå till världsdominans.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dernulf Calle