Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram klassiker
Antal sidor
485
Utgivningsdatum
2013-10-24
Förlag
Telegram Förlag
Översättare
H Lindstedt
Originaltitel
Ben-Hur
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
473 g
SAB
Hce
ISBN
9789174232103
Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid (häftad)

Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid

Häftad Svenska, 2013-10-24
319
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
För dig som älskar vackra böcker! I ett unikt samarbete med några av Sveriges intressantaste illustratörer ger Telegram ut valda världsklassiker. Varje bokomslag är ett unikt konstverk som tillsammans bildar en exposé över hur spännande det blir när dagens konstnärliga uttryck möter tidlösheten hos litteraturens mest omtyckta klassiker.

Varje omslag kan även köpas som affisch.

Du får dessutom e-boken på köpet via en unik kod inuti boken.

OM BOKEN
Ben Hur: En berättelse från Kristi tid (1880) anses vara "1800-talets mest inflytelserika kristna bok". Från att den publicerades, och puttade ned Onkel Toms stuga från förstaplatsen, fram till år 1936, då Borta med vinden gavs ut, var det den bäst säljande amerikanska romanen i världen. 1959 års filmatisering av Ben Hur sågs av tiotals miljoner människor och vann 1960 elva Oscars, och som en följd av detta blev boken Ben Hur återigen världens bäst säljande, amerikanska roman. Boken blev också det första fiktiva verk någonsin att välsignas av påven. Än i dag syns den ofta på listor över de mest populära, klassiska amerikanska romaner, något som har frustrerat flertalet litteraturkritiker genom åren.

Boken är översatt till de flesta större språk, såväl som braille och hebreiska. Den har filmatiserats totalt fyra gånger och gjordes så sent som 2010 om till tv-serie. Den har dramatiserats för teaterscenen otaliga gånger, och även för radio.

Berättelsen utspelas i Jerusalem vid tiden runt år noll och handlar om den judiska prinsen och köpmannen Juda Ben Hurs äventyr. Judas barndomsvän Messala återvänder hem som en ambitiös befälhavare över de romerska legionerna. De inser snart att de båda har förändrats och att de har vitt skilda åsikter och ambitioner. Under en militärparad faller en bit tegel från Judas hustak som nästan dödar en romersk guvernör. Utan prövning i en rättegång skickas Juda som galärslav på livstid ombord ett romerskt krigsskepp. Hans mor och syster fängslas och alla familjens tillgångar konfiskeras. Driven av ett brännande hämndbegär och en outsläcklig kärlek för sin familj svär Juda på att åter en dag bli en fri man.

Parallellt med Judas prövningar löper berättelsen om Jesus liv och handlingar, han kommer från samma region som Juda Ben Hur och är av samma ålder.

Ben-Hur är ett episkt, actionfyllt äventyr, en mastodontberättelse om de mest grundläggande allmänmänskliga känslorna: kärlek, hat och förlåtelse. Det är en historia om svek, övertygelse och återlösning som stannar kvar i minnet länge efter att man lagt ifrån sig boken, oavsett om man delar boken religiösa värderingar eller inte.

OM FÖRFATTAREN
Lewis "Lew" Wallace, (född 10 april 1827 i Brookville, Indiana, död 15 februari 1905 i Crawfordsville, Indiana) var advokat, unionsgeneral under det amerikanska inbördeskriget, guvernör och statsman, politiker och författare. Han skrev totalt tio böcker, varav Ben Hur: En berättelse från Kristi tid är den absolut mest kända.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid
  2. +
  3. Sagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagor av Bröderna Grimm (häftad).

Köp båda 2 för 624 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid