Aldrig näcken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2014-05-11
Förlag
Telegram Förlag
ISBN
9789174232431
Aldrig näcken (e-bok)

Aldrig näcken (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-05-11
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
JUBILEUMSUTGÅVAN AV STIEG TRENTERS DECKARKLASSIKER. MED ÖVER 50 SIDOR EXTRAMATERIAL, UNIKA BILDER AV MÄSTERFOTOGRAFEN K W GULLERS OCH ETT NYSKRIVET FÖRORD AV LAURA TRENTER. DESSUTOM INNEHÅLLER BOKEN TVÅ STOCKHOLMSKARTOR ÖVER MORDPLATSER SOM FIGURERAR I STIEG TRENTERS BÖCKER, MED NOGGRANNA DETALJBESKRIVNINGAR ÖVER VARJE PLATS AV ULLA TRENTER.

ALDRIG NÄCKEN spelar mer i silverbäcken, säger skalden. Men vems bleka ansikte sågs då i månskenet vid bryggkanten?

EN HEMLIGHETSFULL TRAKT har Stieg Trenter valt för sin spännande detektivroman: Gryts mystiska, undangömda skärgård.

ETT RAFFLANDE PERSONGALLERI
DORIS ? vacker, rikt gift och med ett tycke för herrar.
SIMON ? hennes man, begåvad med ett ärvt världspatent och en vulkanisk svartsjuka.
PETER ? skeppare på La Anguila, f.d. smugglare från Tanger, numera åluppköpare på ostkusten (säger han själv).
GEORG ? gammal chevaleresk officer. Men hur chevaleresk?
DAVID LORENZ ? lepidopterolog, en fridsam herre på jakt efter svärmare i natten.
EVA GRIMM ? bärnstensögd kvinna som bara skall hämta ett par vita skor.
HARRY FRIBERG ? Evas vän. Stjärnfotograf och mästerdetektiv, denna gång på långdistans.

EN GENIALISK MORDGÅTA med ett klart och logiskt problem, utan alla romantiska broderier, med en spänning som ständigt stegras från den oroande upptakten i Vasastaden till den hektiska finalen vid Östersjöns strand. Ett nytt trumfkort av detektivromanens svenske stormästare!

Stieg Trenter (1914-1967) föddes som Stig Johansson men tog namnet Stieg Trenter efter att först ha använt det som pseudonym, idén fick han från E.C. Bentleys deckarklassiker Trents sista fall. Stieg Trenter var journalist och en mycket uppskattad kriminalförfattare och stockholmsskildrare. Han räknas till De Fyra Stora (tillsammans med Maria Lang, Hans-Krister Rönblom och Vic Suneson). Han debuterade 1943 med kriminalromanen Ingen kan hejda döden. I Farlig fåfänga (1944) introducerade han fotografen och amatördetektiven Harry Friberg, och litet senare också hans ständige vapendragare, kriminalaren Vesper Johnson. Harry Friberg är tecknad efter Trenters nära vän, mästerfotografen KW Gullers. Vesper Johnson har chefredaktören Runar Karlströmer som förebild, Trenters chef på tidningen Allers.

Stieg Trenters böcker är nostalgisk läsning för alla som tjusas av Stockholm och tidsandan som rådde i Sverige under 1940- och 1950-talen. De är vardagshistoriska dokument som i förbifarten berättar om små detaljer och större samhällsförändringar ? tunnelbanan byggs, Vasa bärgas, tidningen Expressen startar och så vidare. Och mitt i denna ofta trygga vardag: ond bråd död, spännande mordmysterier och familjedramer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Trenter Stieg

  • Ristat i sten

    Trenter Stieg

    DEN DEFINITIVA JUBILEUMSUTGÅVAN AV STIEG TRENTERS DECKARKLASSIKER. MED ÖVER 50 SIDOR EXTRAMATERIAL, UNIKA BILDER AV MÄSTERFOTOGRAFEN K W GULLERS OCH ETT NYSKRIVET FÖRORD AV LAURA TRENTER. DESSUTOM INNEHÅLLER BOKEN TVÅ STOCKHOLMSKARTOR ÖVER MORDPLA...

Bloggat om Aldrig näcken