Arkipelagen : Indonesien sträcker på sig (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2013-11-14
Förlag
Telegram Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
316 g
SAB
Koda,959.8
ISBN
9789174232479
Arkipelagen : Indonesien sträcker på sig (häftad)

Arkipelagen : Indonesien sträcker på sig

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-11-14
239
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Indonesien är Sydostasiens snabbast växande ekonomi och världens fjärde folkrikaste nation - med en synnerligen blodig nutidshistoria. Efter demokratins återkomst och Suhartos fall 1998 har Indonesien hyllats för sina demokratiska vinningar, och lyftes under Arabiska våren fram som en förebild för stater med seglivade despoter och unga missnöjda befolkningar.

Men hur pass mycket har Indonesien verkligen gjort upp med sitt förflutna? Och vilka effekter får glömskans strategi på dagens politiska tillvaro? Dessa frågor försöker författaren och journalisten Klas Lundström ge svar på i den här reportageboken. Lundström tar läsaren med till Borneos kolgruvor och palmoljefält, till Javas svavelgruvor och riskooperativ, Jakartas HBTQ-rörelser och mångkulturella parkeringar, Balis kastmotståndare och västerländska livsnjutare, samt regimkritiska journalister som berättar om ett land som håller på att gå vilse i jakten efter stormaktsstatus.

Arkipelagen: Indonesien sträcker på sig är en svårdefinierad litterär upplevelse. Det är å ena sidan en spännande reseskildring, å andra ett politiskt reportage för att då och då glida iväg på besök i litteraturens och historiens behagliga och mindre behagliga bakgator. Den röda tråden är rörelsen i världens största skärgård: Indonesien. En färd inte nödvändigtvis framåt men alltid på väg till något. Och längs vägen stiftar läsaren bekantskap med några av Indonesiens tusentals centrum: Sydostasiens politiska hjärta, Jakarta; myternas tjusigaste bygge, Bali; gudarnas gemensamma plats, Java; och världens äldsta urskog, Borneo.

Klas Lundström, född 1982, är författare och journalist. Sedan 2006 har han rapporterat från ett 20-tal länder världen över för olika svenska medier. Klas bestämde sig för att bli författare i tolvårsåldern och har sedan bokdebuten 2008 gett ut flera reportageböcker, bland annat om Indonesien, Amazonas, Östtimor, svensk guldindustri och döden.

Sagt om "Arkipelagen"
"Klas Lundström måste vara Sveriges mest underskattade reportageförfattare ... Sedan sjuttiotalet har det dock bara skrivits ett svenskt reportage om landet. Bara detta är skäl nog att läsa 'Arkipelagen' ... en mycket imponerande historieskrivning över Indonesien." Kajsa Ekis Ekman, DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arkipelagen : Indonesien sträcker på sig
  2. +
  3. Kärnkraft : energihöst i Pennsylvania

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärnkraft : energihöst i Pennsylvania av Klas Lundström (häftad).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Arkipelagen : Indonesien sträcker på sig