Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram klassiker
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2013-12-18
Förlag
Telegram Förlag
Dimensioner
177 x 110 x 10 mm
Vikt
167 g
SAB
Hce
ISBN
9789174232660
En julsaga (häftad)

En julsaga

Häftad Svenska, 2013-12-18
249
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
För dig som älskar vackra böcker! I ett unikt samarbete med några av Sveriges intressantaste illustratörer ger Telegram ut valda världsklassiker. Varje bokomslag är ett unikt konstverk som tillsammans bildar en exposé över hur spännande det blir när dagens konstnärliga uttryck möter tidlösheten hos litteraturens mest omtyckta klassiker.

Varje omslag kan även köpas som affisch.

Du får dessutom e-boken på köpet via en unik kod inuti boken.

OM BOKEN
En julsaga, även känd på svenska som En spökhistoria vid jul, En spökhistoria i juletid, En julberättelse, En julhistoria, En julsång på prosa och Julaftonen (engelsk originaltitel: A Christmas Carol. In Prose. Being a Ghost Story of Christmas) är en kortroman av Charles Dickens och ett hans mest populära verk. Berättelsen har filmatiserats åtskilliga gånger, bland annat av Disney.

En julsaga handlar om den bittre, gamle girigbuken Ebenezer Scrooge och hans personliga förvandling efter övernaturliga besök från den döde, forne kollegan, Jacob Marley och de tre spökena: Gångna julars Ande, Nuvarande julens Ande och Kommande julars Ande. Publiceringen av En julsaga resulterade i en pånyttfödelse för gamla jultraditioner i England, men även om den för läsaren målar upp bilder av lycka, glädje, värme och liv, finns där också starka, oförglömliga bilder av mörker, förtvivlan, kyla, sorg och död.

Telegrams utgåva av En julsaga innehåller 8 originalillustrationer av John Leech. Dessutom får du e-boken på köpet via en qr-kod inuti boken.

OM FÖRFATTAREN
Charles John Huffam Dickens (7 Februari 1812 - 9 Juni 1870) var en brittisk författare och samhällskritiker. Han skapade några av världens mest minnesvärda litterära karaktärer och anses vara en av de största och mest framträdande engelskspråkiga författarna under den så kallade viktorianska eran. Under hans livstid uppnådde hans böcker en spridning som tidigare saknat motstycke och hans litterära genialitet är vida ansedd bland kritiker och akademiker. Hans romaner och noveller fortsätter att än i dag vara enormt populära och älskade världen över.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En julsaga
  2. +
  3. Samlade komedier 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samlade komedier 1 av William Shakespeare (häftad).

Köp båda 2 för 758 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En julsaga