Krokodilen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram klassiker
Antal sidor
69
Utgivningsdatum
2013-12-20
Förlag
Telegram Förlag
Översättare
Alfred Jensen
Medarbetare
Dahlstedt, Adam (form)
Dimensioner
178 x 110 x 8 mm
Vikt
82 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789174232844
Krokodilen (häftad)

Krokodilen

Häftad Svenska, 2013-12-20
217
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
För dig som älskar vackra böcker! I ett unikt samarbete med några av Sveriges intressantaste illustratörer ger Telegram ut valda världsklassiker. Varje bokomslag är ett unikt konstverk som tillsammans bildar en exposé över hur spännande det blir när dagens konstnärliga uttryck möter tidlösheten hos litteraturens mest omtyckta klassiker.

Varje omslag kan även köpas som affisch.

Du får dessutom e-boken på köpet via en unik kod inuti boken.

OM BOKEN
Krokodilen visar på en relativt okänd sida hos Dostojevskij i egenskap av farsartade, lättsinniga komedier. Något som är sällsynt i den i övrigt djupa och tungsinta produktionen. De allvarliga, psykologiskt slående och grundliga personporträtten som är Dostojevskijs signum får här stå tillbaka för en gäckande satir.

Krokodilen (fullständig titel: Krokodilen: En ovanlig historia eller en passage i passagen - En sannfärdig berättelse om hur en viss herre vart levande slukad av en krokodil i Passagen med hull och hår och vad följden blev av detta.) är lika delar briljant som absurd berättelse: argsint, surrealistisk, hånfull och kanske det roligaste Dostojevskij skrivit. I denna korta historia visar Dostojevskij sitt förakt för socialism på ett för honom ovanligt direkt och öppet sätt. Den "sanna historien" handlar om en man som plötsligt sväljs levande av en krokodil men som överlever och fortsätter att utföra sina plikter och predika socialistiska teorier inifrån krokodilens mage.

Novellen finns även i novellsamlingen Två humoresker tillsammans med Den främmande damen och herrn under sängen.

OM FÖRFATTAREN
Fjodor Dostojevskij är en av de mest lästa och betydande författarna genom tiderna. Än i dag, över hundratrettio år efter hans död räknas hans verk till de några av de främsta inom världslitteraturen. I hans böcker behandlas ofta de stora frågorna då han, träffande och tidlöst, dissekerar den mänskliga naturen i spänningen mellan det låga och sublima.

Dostojevskijs böcker är översatta till fler än 170 språk och uppges ha influerat en rad framstående författare och filosofer som Hemingway, Chekhov, Sartre och Nietzsche.

Med Telegrams utgåva av Krokodilen får du e-boken på köpet via en unik kod inuti boken.

Omslag: Adam Dahlstedt (http://www.addstudio.se/)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krokodilen
  2. +
  3. Den siste mohikanen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste mohikanen av James Fenimore Cooper (häftad).

Köp båda 2 för 553 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fjodor Dostojevskij