Tolfte knappen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2014-05-11
Förlag
Telegram Förlag
ISBN
9789174233476
Tolfte knappen (e-bok)

Tolfte knappen (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-05-11
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
  • Skickas inom 11-20 vardagar (specialorder)
    240
Visa alla 1 format & utgåvor
DEN DEFINITIVA JUBILEUMSUTGÅVAN AV STIEG TRENTERS DECKARKLASSIKER. MED ÖVER 50 SIDOR EXTRAMATERIAL, UNIKA BILDER AV MÄSTERFOTOGRAFEN K W GULLERS OCH ETT NYSKRIVET FÖRORD AV LAURA TRENTER. DESSUTOM INNEHÅLLER BOKEN TVÅ STOCKHOLMSKARTOR ÖVER MORDPLATSER SOM FIGURERAR I STIEG TRENTERS BÖCKER, MED NOGGRANNA DETALJBESKRIVNINGAR ÖVER VARJE PLATS AV ULLA TRENTER.

Harriet Melinder blir tipsad om att besöka Varbergs museum. Där finns ?kulknappen?, dvs. den som enligt historien ska ha mördat Karl XII år 1718. Där finns även museichefen Peter Hjort och den förföriska Gaby Larsson.

Harriet glömmer bort tiden i museet och plötsligt är hon inlåst. Hon bäddar åt sig i en fönsternisch, och lyckas somna. Plötsligt vaknar hon av att en dörr slår, och ser i mörkret den fjättrade ?Bockstensmannen? komma emot henne. Harriet flyr och förlorar medvetandet.

En kulknapp ger den söta Harriet en kuslig natt på Varbergs fästning.
En kulknapp släpper loss död och passioner bland Karl XII:s samlare.
En kulknapp kastar Harry Friberg och Vesper Johnson in i ett av deras mest gåtfulla äventyr.

Tolv kulknappar finns, men bara EN kan ge lösningen.

Tolfte knappen kastar Harry Friberg och Vesper Johnson in i ett överdådigt äventyr innan ännu en natt i Karl XII:s slagskugga, i Livrustkammaren på Nordiska Museet, för med sig upplösningen på en av Stieg Trenters djärvaste och styvast genomförda kriminalgåtor.

Stieg Trenter (1914-1967) föddes som Stig Johansson men tog namnet Stieg Trenter efter att först ha använt det som pseudonym, idén fick han från E.C. Bentleys deckarklassiker Trent?s Last Case. Stieg Trenter var journalist och en mycket uppskattad kriminalförfattare och stockholmsskildrare. Han räknas till De Fyra Stora (tillsammans med Maria Lang, Hans-Krister Rönblom och Vic Suneson). Han debuterade 1943 med kriminalromanen Ingen kan hejda döden. I Farlig fåfänga (1944) introducerade han fotografen och amatördetektiven Harry Friberg, och litet senare också hans ständige vapendragare, kriminalaren Vesper Johnson. Harry Friberg är tecknad efter Trenters nära vän, mästerfotografen KW Gullers. Vesper Johnson har chefredaktören Runar Karlströmer som förebild, Trenters chef på tidningen Allers.

Stieg Trenters böcker är nostalgisk läsning för alla som tjusas av Stockholm och tidsandan som rådde i Sverige under 1940- och 1950-talen. De är vardagshistoriska dokument som i förbifarten berättar om små detaljer och större samhällsförändringar ? tunnelbanan byggs, Vasa bärgas, tidningen Expressen startar och så vidare. Och mitt i denna ofta trygga vardag: ond bråd död, spännande mordmysterier och familjedramer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Trenter Stieg

  • Ristat i sten

    Trenter Stieg

    DEN DEFINITIVA JUBILEUMSUTGÅVAN AV STIEG TRENTERS DECKARKLASSIKER. MED ÖVER 50 SIDOR EXTRAMATERIAL, UNIKA BILDER AV MÄSTERFOTOGRAFEN K W GULLERS OCH ETT NYSKRIVET FÖRORD AV LAURA TRENTER. DESSUTOM INNEHÅLLER BOKEN TVÅ STOCKHOLMSKARTOR ÖVER MORDPLA...

Bloggat om Tolfte knappen