EU inifrån ? berättelser från EU-parlamentet 2006?2009 (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2014-05-07
Förlag
Telegram Förlag
ISBN
9789174234107
EU inifrån ? berättelser från EU-parlamentet 2006?2009 (e-bok)

EU inifrån ? berättelser från EU-parlamentet 2006?2009 (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-05-07

Styckköp

35

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
DET HÄR ÄR TREDJE UTGÅVAN AV EU-INIFRÅN, MED ETT NYSKRIVET FÖRORD AV FÖRFATTAREN MED ANLEDNING AV EU-VALET 2014.

En EU-kommission utan öppenhet och demokratisk förankring. Beslut i EG-domstolen som underminerar arbetsrätten. Miljardrullning till den klimatförstörande djurindustrin. Månatlig parlamentarisk resecirkus mellan Bryssel och Strasbourg. Kompakt mansdominans i EU:s institutioner. Ett och annat progressivt politiskt beslut.

I tre år satt vänsterpartisten Jens Holm i EU-parlamentet. Nu har han skrivit en bok för alla som vill veta hur EU i allmänhet och EU-parlamentet i synnerhet fungerar. Boken är skriven på ett lättillgängligt sätt med korta kapitel som varvar personliga berättelser och reflektioner med hard facts om EU-maskineriet ? ett EU som alltmer antar formen av en marknadsliberal superstat.

EU inifrån lämpar sig väl såväl för den allmänpolitiskt intresserade som för alla de som vill bilda sig en uppfattning om EU.

Boken är formerad kring fem stora block ? Systemet, Klimatet, Ofriheten och Alternativen ? som sammantaget både grundläggande kunskaper om EU, fördjupande fakta kring huvudtematiken och en unik inblick i en parlamentarikers arbete och villkor.

Jens Holm är riksdagsledamot för Vänsterpartiet, från Stockholms stad, ordinarie ledamot av miljö- och jordbruksutskottet, ersättare i näringsutskottet och i EU-nämnden. Jens bor i Enskede i Stockholm med familj, fru och två barn. Han var tidigare EU-parlamentariker för Vänsterpartiet mellan 27 september 2006 och 14 juli 2009.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »