Kärnkraft ? Energihöst i Pennsylvania (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
91
Utgivningsdatum
2014-08-15
Förlag
Telegram Förlag
ISBN
9789174236644
Kärnkraft ? Energihöst i Pennsylvania (e-bok)

Kärnkraft ? Energihöst i Pennsylvania E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-08-15

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Harrisburg, Pennsylvania, har Tage Danielssons ord blivit en märklig sanning: »Det där som hände i Harrisburg var så ytterst osannolikt, så att egentligen har det nog aldrig hänt.«

Tage Danielsson talade om härdsmältan vid kärnkraftverket Three Mile Island den 28 mars 1979 och fastän kärnkraftsindustrin förnekar katastrofens långsiktiga konsekvenser kan ingen påstå att den aldrig hände. Fråga de drabbade. Som levt med sjukdomar, förstörda grönsakslundar och mardrömmar. Men framför allt med känslan av att vara ifrågasatta, anklagade som lögnare för att de fortsätter att kämpa för en värld utan kärnkraft. Härdsmältan innebar startskottet för en mörkläggning av kärnkraftens avigsidor som pågår än i dag och som inkluderar rättsväsende, Vita huset, forskare och USA:s försvarsmakt. »Det militärindustriella komplexet«.

Frilansjournalisten och författaren Klas Lundström har inte bara besökt städerna som drabbades av härdsmältan vid Three Mile Island, utan även regioner långt fjärran östkustens maktkorridorer, till Södra Dakotas »Badlands« där läckande och övergivna urangruvor bryter ned levnadsvillkoren för USA:s mest marginaliserade samhällsgrupp: ursprungsfolket oglala-lakota.

Kärnkraft är första delen i Klas Lundströms bokserie om USA:s energipolitik. Andra delen ? Olja ? släpps i september 2014.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kärnkraft ? Energihöst i Pennsylvania. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Wow! Mycket vi inte vet!!
    _MiaKlara_, 17 augusti 2014

    Det här är en riktig thriller hämtad ur verkligheten! Harrisburgh hamnar inte långt upp på min top-lista efter att ha läst Kärnkraft -Energihöst i Pennsylvania!" Jag vill hoppas att många läser den här inför den svenska valet till riksdagen och att därför många förstår vad Kärnkraft verkligen är!! Skrämmande läsning. men viktig

Visa alla 1 recensioner