V för Vendetta (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
30
Utgivningsdatum
2014-10-20
Förlag
Telegram Förlag
ISBN
9789174237146
V för Vendetta (e-bok)

V för Vendetta (e-bok)

Två intervjuer med David Lloyd och Alan Moore, brittiska serietecknarpionjärer

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-10-20
19
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Intervjuerna publicerades ursprungligen i Rocky nr. 2 2006 och nr. 4 2008

Få har revolutionerat seriekonsten så som Alan Moore och David Lloyd med sitt stilbildande verk V för Vendetta. I den nästan 300 sidor tjocka serieromanen får vi en skrämmande inblick i hur bräcklig människans frihet och identitet är. Berättelsen om den framtida totalitära staten når nu i mars biodukarna och Cyril Hellman passade på att få ett ord med en av skaparna.

Med ursprung i klassiska verk av Lewis Carroll, Lyman Frank Baum och J.M. Barrie tar vår tids främsta berättare inom tecknade serier, Alan Moore, ett nytt och alldeles unikt grepp kring mediet och skildringen av sex inom konst- och populärkultur: transformationen av det inre jaget genom det yttre jagets erfarenheter.

Cyril Hellman är prisbelönt journalist och författare. Han har tidigare skrivit böckerna Gå Johnny, gå, gå (2005), Stefan Jarl ? en intervjubok (2008) och Mitt mörka hjärta ? gangstern och reportern (2011). Han blev 2010 utsedd till Årets krönikör av Sveriges tidskrifter för sina krönikor i Situation Stockholm.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om V för Vendetta