Ett lingonris i cocktailglas : ett porträtt av Monica Zetterlund (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram Journalistik
Antal sidor
39
Utgivningsdatum
2014-10-20
Förlag
Telegram Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 4 mm
Vikt
49 g
SAB
Ijz Zetterlund, Monica
ISBN
9789174237375
Ett lingonris i cocktailglas : ett porträtt av Monica Zetterlund (häftad)

Ett lingonris i cocktailglas : ett porträtt av Monica Zetterlund

Häftad Svenska, 2014-10-20
90
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Ett lingonris i cocktailglas" publicerades ursprungligen i Clic nr. 5 1989

- Jag jobbade på en jazzklubb som hette Blue Note i Paris 1959. Det var väldigt sent på natten och knappt några gäster kvar. Jag sjöng inte just då utan satt och läste i ett hörn när det kom fram en tjej, som sjöng i en färgad trio, och frågade om jag ville sitta med ett sällskap som just hade kommit. Då reste sig en snubbe och drog fram stolen. Jag såg direkt att det var Brando men jag låtsades som ingenting. Han visste att jag var svenska och frågade "Is your name Ingrid? Anita? Karin?" Och så mumlade han precis som han gör i filmerna (Monica härmar mycket träffsäkert). "My name is Monica", sa jag. "I don"t like that", svarade Brando. "It"s too international. May I call you Sven?" Så jag hette Sven Zetterlund i tre dagar. Ja, vi umgicks inte hela tiden ... men snudd på."

Det här är historien om Monica Zetterlund. I den första delen berättar kollegorna. I den andra delen berättar hon själv.

Anneli Jordahl är litteraturkritiker i Aftonbladet och Sydsvenskan. Skönlitterär författare. Senaste romanen: Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona.

Håkan Lahger är en av Sveriges ledande musik och nöjesjournalister. Började på Dagens Nyheter i slutet på 70-talet och startade musiktidningen Schlager på 80-talet. Har arbetat för flertalet ledande magasin och tidskrifter genom åren samt skrivit ett drygt halvdussin böcker.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett lingonris i cocktailglas : ett porträtt av Monica Zetterlund
  2. +
  3. Enkel, vacker, öm : boken om Monica Zetterlund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Enkel, vacker, öm : boken om Monica Zetterlund av Klas Gustafson (pocket).

Köp båda 2 för 149 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna