Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2009-03-24
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Illustratör/Fotograf
Bo Mossberg
Dimensioner
235 x 150 x 40 mm
Vikt
920 g
SAB
Ufe.07
ISBN
9789174240078

Blommor i Sverige : våra vanligaste vilda arter indelade efter färg

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2009-03-24
299
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Har du svårt att hitta rätt i en traditionell flora? Vet du inte var på blomman du ska titta för att se skillnad på olika arter? Och ingen aning om hur du skiljer prästkrage från kamomill och baldersbrå? Blommor i Sverige är en praktfull, kunskapsrik och lättillgänglig bok om våra 200 vanligaste blommor, där arterna är ordnade efter sina blommors färg och illustrationerna är gjorda av Bo Mossberg, en av Sveriges främsta blomstermålare genom tiderna. Blommor i Sverige är naturguiden som på ett enkelt sätt visar dig vägen in till vår svenska flora. Det är boken för dig som tycker att det är svårt att hitta rätt blomma i en traditionell flora, men som gärna skulle vilja lära dig mer om våra vanligaste arter. Boken presenterar 200 av Sveriges vanligaste vilda blommor. Blommorna beskrivs i stora detaljerade akvareller och är ordnade efter färg, vilket gör det lätt att hitta den art du söker. På ett lättfattligt språk beskrivs hur blommorna ser ut och vad som karakteriserar dem. Du får reda på var och hur de växer, när på året de blommar och vilka våra landskapsblommor är. Och så får du tips om vad du ska titta på för att skilja snarlika arter åt. Korta texter intill bilderna hjälper dig att upptäcka skillnaden mellan olika orkidéer och fingerörter och vallmor. Boken förklarar även blommornas namn och hur man kan använda olika blommor. Folkmedicin blandas med vetenskapliga rön, kulturhistoria med kuriosa. Visste du till exempel att vi i Sverige försökt utvinna kaffesurrogat ur maskrosor?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blommor i Sverige : våra vanligaste vilda arter indelade efter färg
  2. +
  3. Kontaktkontraktet : lek med din hund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kontaktkontraktet : lek med din hund av Eva Bodfäldt (inbunden).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blommor i Sverige : våra vanligaste vilda arter indelade efter färg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En verkligt fin bok om vår fauna.
    Mac (Skåne), 10 september 2020

    För mig som nybörjare med bara gamla skolkunskaper är denna boken ovärderlig. Den är väldisponerad och gör det enkelt att finna växterna genom färgindelningen och tekniken att artbestämma växterna. Varje beskrivning är också klart och enkelt författad så att man lätt förstår utan att behöva stora förkunskaper. Trots detta så innehåller boken mycket kunskapsstoff och ger en därför ett lyft i växtkunnandet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna