Svampar i Sverige (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2013-05-28
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Dimensioner
200 x 140 x 20 mm
Vikt
640 g
SAB
Ufhe
ISBN
9789174240580
Svampar i Sverige (häftad)

Svampar i Sverige

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-05-28
259
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Svampar i Sverige är en pålitlig och vacker handbok som presenterar över 400 svamparter som växer i den svenska naturen. Arterna presenteras i systematisk ordning med lättfattliga texter och mästerliga akvareller av Bo Mossberg, en av Sveriges främsta naturillustratörer. Stor vikt har lagts vid de detaljerade och vackra illustrationerna. Merparten av arterna är avbildade i fält och avsikten är att visa svamparna precis som de växer eftersom växtsätt och plats spelar stor roll för att korrekt artbestämma en svamp. Det här är boken för svampentusiaster men även för den som vill utöka sin plockrepertoar. Förutom artpresentationsdelen finns ett nybörjaravsnitt med förslag på tjugo matsvampar - alla enkla att känna igen, säkra att plocka och goda att äta. Som ytterligare hjälp för svampplockaren ägnas ett kapitel åt att beskriva vilka typiska platser svamp växer. Vilka svampar går det att hitta i granskog, myrmark, lövskog och hagmarker? Boken innehåller också ett kapitel som visar hur man kan använda svampar för att känna igen miljöer med höga naturvärden. Förekomst av krävande svampar, s k naturvårdssvampar, kan idag användas av alla svampintresserade för att skydda skogar från avverkning. Boken avslutas med ett kapitel om hur man anrättar svamp och ett flertal grundrecept. Svampar i Sverige utkom första gången 1977 med titeln Svampar i naturen, kulturen & köket och med texter av Sven Nilsson och Olle Persson. Denna utgåva byggs om från grunden med fler än 100 nya arter, ny form och omfattande redigering av både text och bild. Bakom det ansenliga revideringsarbetet denna gång står givetvis Bo Mossberg men också biologen Mats Karström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svampar i Sverige
 2. +
 3. Svensk fältflora

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk fältflora av Bo Mossberg, Lennart Stenberg (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svampar i Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trevligt komplement med snygga ritade bilder
  Marie Flöjsbon, 3 februari 2022

  Har flera olika svampböcker, denna komplimenterar de övriga fint. Snygga teckningar. Rekommenderas varmt! Vettigt pris och motsvarade mina förväntningar. Dock måste man kolla upp vissa matsvampar med nyare rön, så man är uppdaterad.

 2. Vackra illustrationer. Bra text. Visar många nordliga...
  sverker waden, 23 juli 2013

  Vackra illustrationer. Bra text. Visar många nordliga arter i Sverige. Svamparter för norra och mellersta Sverige dominerar. Kanske inte bästa boken för en skåning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna