Orkidéer i Europa : vilda, vackra & väna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-05-09
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Marie Widén, Lennart Engstrand
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Dimensioner
290 x 220 x 30 mm
Vikt
1205 g
SAB
Uffbe
ISBN
9789174240603

Orkidéer i Europa : vilda, vackra & väna

(9 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-05-09
345
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  69
Visa alla 1 format & utgåvor
Få blommor är så älskade och omskrivna som orkidén. Den kan vara storslagen i form och färgprakt eller skir och anspråkslös. Men oavsett om orkidén är överdådig eller till synes enkel har den i alla tider fångat vårt intresse med sin stora skönhet och sinnliga elegans.

I den här rikt illustrerade, faktafylla och tilltalande boken får vi ta del av de vildväxande orkidéarter som finns på vår kontinent. Den vänder sig till såväl nybörjare som botanister och presenterar närmare 200 arter och underarter ordnade i 33 orkidésläkten. Boken inleds med två grundläggande kapitel om bland annat systematik och var och hur orkidéer växer, och avslutas med handgripliga råd om hur man ska gå tillväga för att identifiera orkidéer när man befinner sig ute i naturen.

Orkidéer i Europa kan användas som en praktisk fälthandbok och de vackra, detaljrika akvarellerna och utformningen gör den också till en överdådig konstbok. Det är en omistlig bok för alla som är intresserade av blommor och natur.

Boken har tillkommit i nära samarbete mellan två framstående experter: Sveriges främsta växtillustratör Bo Mossberg och den internationellt erkände botanisten och författaren Henrik Aerenlund Pedersen.

Orkidéer i Europa utkommer under 2017 även i Danmark, Frankrike, Holland, Storbritannien och Tyskland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Orkidéer i Europa : vilda, vackra & väna
 2. +
 3. Kontaktkontraktet : lek med din hund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kontaktkontraktet : lek med din hund av Eva Bodfäldt (inbunden).

Köp båda 2 för 540 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Orkidéer i Europa : vilda, vackra & väna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Hjalmar Dahm, 5 februari 2019

  En fin och komplett bok om Europas orkidéer. Jag har den med på alla resor. Nu hoppas jag bara att den kommer i ett lite behändigare fälthandboksformat. Den finns ju också som e-bok.

 2. Vacker konstbok över Europas orkidér
  Eddie Sturesson, 1 januari 2019

  Som alltid vackra blombilder av Bo Mossberg. Dessutom bra med uppdaterade släktindelningar som gjorts mha av DNA. Saknar dock beskrivning av de enskilda arterna, finns endast släktbeskrivningar. Saknar även utbredningskartor för arterna som är mer lättöverskådliga än de befintliga utbredningsbeskrivningarna. Slutligen är det ingen fälthandbok pga nästan A4-storlek. Vill man ha det får man söka efter äldre orkidéfloror av Mossberg/Nilsson på nätet eller i antikvariat.

 3. Fantastiska teckningar
  Roland Lyhagen, 13 juni 2017

  Mossbergs teckningar är både vackra och användbara för artbestämning. Det jag saknar i boken är beskrivning av karakteristika för varje art. Men det finns ju Mossbergs tidigare utgåvor av Europas orkidéer (Nordens orkidéer och Syd- och Mellaneuropas orkidéer med text av Sven Nilsson och bild Bo Mossberg, Wahlström & Widstrand från 1977 resp 1980). Det är mer en "coffee table" bok än en botanisk kunskapsbok. Frånvaron av fylligare text drar ner mitt betyg

 4. Orkidéer

  Väldigt utförlig och mycket vackra bilder gjordar med finess och kunskap. En riktig finbok att njuta av och väldigt lärorik.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna