Massor av pocketfynd
Orkidéer i Europa : vilda, vackra & väna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-05-09
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Marie Widén, Lennart Engstrand
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Dimensioner
290 x 220 x 30 mm
Vikt
1205 g
SAB
Uffbe
ISBN
9789174240603
Orkidéer i Europa : vilda, vackra & väna (inbunden)

Orkidéer i Europa : vilda, vackra & väna

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-05-09
248
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Våra vilda orkidéer i vackra akvareller

Få blommor är så älskade och omskrivna som orkidén. Den kan vara storslagen i form och färgprakt eller skir och anspråkslös. Men oavsett om orkidén är överdådig eller till synes enkel har den i alla tider fångat vårt intresse med sin stora skönhet och sinnliga elegans.

I den här rikt illustrerade, faktafylla och tilltalande boken får vi ta del av de vildväxande orkidéarter som finns på vår kontinent. Den vänder sig till såväl nybörjare som botanister och presenterar närmare 200 arter och underarter ordnade i 33 orkidésläkten. Boken inleds med två grundläggande kapitel om bland annat systematik och var och hur orkidéer växer, och avslutas med handgripliga råd om hur man ska gå tillväga för att identifiera orkidéer när man befinner sig ute i naturen.

Orkidéer i Europa kan användas som en praktisk fälthandbok och de vackra, detaljrika akvarellerna och utformningen gör den också till en överdådig konstbok. Det är en omistlig bok för alla som är intresserade av blommor och natur.

Boken har tillkommit i nära samarbete mellan två framstående experter: Sveriges främsta växtillustratör Bo Mossberg och den internationellt erkände botanisten och författaren Henrik Aerenlund Pedersen.

Orkidéer i Europa utkommer under 2017 även i Danmark, Frankrike, Holland, Storbritannien och Tyskland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Orkidéer i Europa : vilda, vackra & väna
 2. +
 3. Vilda orkidéer : Ölands paradisväxt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vilda orkidéer : Ölands paradisväxt av Maria Cordeiro, Niklas Hellström (inbunden).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Orkidéer i Europa : vilda, vackra & väna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiska teckningar
  Roland Lyhagen, 13 juni 2017

  Mossbergs teckningar är både vackra och användbara för artbestämning. Det jag saknar i boken är beskrivning av karakteristika för varje art. Men det finns ju Mossbergs tidigare utgåvor av Europas orkidéer (Nordens orkidéer och Syd- och Mellaneuropas orkidéer med text av Sven Nilsson och bild Bo Mossberg, Wahlström & Widstrand från 1977 resp 1980). Det är mer en "coffee table" bok än en botanisk kunskapsbok. Frånvaron av fylligare text drar ner mitt betyg

 2. Orkidéer

  Väldigt utförlig och mycket vackra bilder gjordar med finess och kunskap. En riktig finbok att njuta av och väldigt lärorik.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Orkidéer i Europa : vilda, vackra & väna