Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2010-04-20
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Nilsson, Åsa (form)
Illustratör/Fotograf
Staffan Ullström
Dimensioner
238 x 145 x 30 mm
Vikt
685 g
SAB
Ugf
ISBN
9789174240733
Däggdjur i Sverige : alla våra vilda arter (inbunden)

Däggdjur i Sverige : alla våra vilda arter

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-04-20
239
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur ser man skillnad på en iller och en vessla? Vad kännetecknar mårdens tassavtryck och vilka fladdermusarter finns det i Sverige? Med Däggdjur i Sverige får du chansen att möta samtliga vilda däggdjur som lever i Sverige. Det är en vacker och faktafylld bok med illustrationer av Staffan Ullström, en av Sveriges mest framstående däggdjursillustratörer.

75 olika arter - få koll på skillnadernaI Sverige finns det 75 olika arter av däggdjur. Vart och ett av dem får här ett eget kapitel där vackra och detaljerade akvareller samsas med text och faktarutor. Här presenteras insektsätare som igelkottar och mullvadsdjur, fladdermöss, hardjur, partåiga hovdjur, rovdjur och valar (jo, i svenska vatten finns det faktiskt ett regelbundet förekommade valdjur - tumlaren).

På ett lättfattligt språk får du reda på hur däggdjuren ser ut och vad som karakteriserar dem, i vilken miljö du kan träffa på dem, vilken typ av föda de livnär sig på, när på året de skaffar ungar och hur arter klarar av vår tids stora klimatförändringar. Utbredningskartor visar var någonstans i Sverige de lever. Och så får du tips på vad du ska lägga märke till för att skilja snarlika arter åt. Vilka skillnader finns det mellan en gråsäl och en knubbsäl? Mellan en kronhjort och en dovhjort?

Spår och spillning Eftersom flera av däggdjuren är vaksamma och kan vara svåra att upptäcka för den vanliga skogsvandraren förklaras också hur spår och spillning ser ut hos flera av de landlevande djuren. Är det en räv som stryker runt stugan vintertid eller kan det rentav vara ett lodjur som tassar runt knuten om natten?

(Däggdjur i Sverige är en rejält omarbetad version av den storsäljande Däggdjur - alla Europas arter som kom ut 1985 och 1995. Texterna har genomgått en kraftfull revidering och ett stort antal illustrationer har tillkommit.)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Däggdjur i Sverige : alla våra vilda arter
 2. +
 3. Om fåglar i Sverige : deras liv och leverne

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om fåglar i Sverige : deras liv och leverne av Lars-Åke Janzon, Staffan Ullström (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Däggdjur i Sverige : alla våra vilda arter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Varmt rekommenderas.
  Leif Wide och Mariann Wide, 19 september 2019

  Imponerande, faktafylld bok med mycket fina illustrationer. Borde finnas i bokhyllan i alla hem. Perfekt att kunna slå upp i när barnen kommer med frågor om djur och natur.

 2. Nyfiken på våra vilda djur?
  Älskar spänning!, 22 mars 2016

  En mycket trevlig bok för dig som är intresserad att lära mer om vilda djur i Sverige. Boken är lärorik och den har fantastiskt vackra teckningar. Mina barnbarn vill också titta i den om och om igen. De har blivit jätteintresserade av djuren i vår natur.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Däggdjur i Sverige : alla våra vilda arter