Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2011-01-04
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Franke Wikberg, Jenny (form)
Dimensioner
235 x 160 x 20 mm
Vikt
570 g
SAB
Vmbb,613.2
ISBN
9789174241297
Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat (inbunden)

Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat

(146 röster)  |  Läs 43 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-01-04
189
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor

Matrevolutionen är en lättläst och mycket spännande bok om kost och hälsa där Andreas "Kostdoktorn" Eenfeldt går på tvären mot flera av de rådande matråden.

Solveig tappade 168 kilo. Kennet kunde lämna tillbaka tio av sina tolv mediciner till apoteket. Ett epileptiskt barn slutade plötsligt få anfall. Nya fall dyker upp dagligen och de har något gemensamt. Fascinerande nog har de börjat äta tvärtom mot vad de tidigare fått höra var nyttigt.

Läkarvetenskapen har länge blundat för sådana berättelser. Men nu händer något. Allt fler moderna stora studier visar att det är dags att tänka om. Gårdagens lightprodukter inte bara smakar sämre och är fyllda av tillsatser. De visar sig också vara dåliga för vikten och hälsan. Det är hög tid för riktig mat igen.

Detta är en revolution. Vill du också äta dig till en bättre hälsa?

"De vetenskapliga anekdoterna är lika spännande, som insikten om hur ohälsosam den kost som skola, sjukvård och inte minst jag själv erbjuder är skrämmande." Anna-Viktoria Samuelsson, Tidningen Leva, nr 2, 2011

"En skrämmande ögonöppnare." Säffle-Tidningen

ANDREAS EENFELDT är läkare och driver Sveriges största hälsoblogg Kostdoktorn.se. Här är kunskapen som dagligen får 10 000 att besöka den och mer. Boken avslutas med ett guideavsnitt fyllt av tips och recept samt vanliga frågor och svar: Allt du behöver för att starta din egen matrevolution.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat
 2. +
 3. Fetmakoden : nyckeln till varaktig viktnedgång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fetmakoden : nyckeln till varaktig viktnedgång av Jason Fung (inbunden).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Det finns 43 recensioner av Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktigaste boken av alla
  CHSJO, 30 november 2016

  Det här är den tveklöst viktigaste boken som finns just nu.
  Vi måste vända trenden som innebär att vi blir fullproppade med helt felaktiga matrekommendationer.

 2. Uppvaknade
  Peter Widelund, 27 november 2015

  Ett riktigt uppvaknande att läsa denna bok som blev min inkörsport till ett nyttigare liv. Det blev ett antal böcker till om samma ämne med försjupningar och liknande. För mig själv så har jag tappat närmare 30 kilo och blivit av med min björalllergi som sjuvården låtit hälsa att den kommer bara att bli värre.

  För mig räckte denna bok för att ändra livsstil medan andra som lästen inte alls reagerat som jag. Men jag tycker den är en utmärkt bok att läsa om man känner att dagens "normala" mat inte riktigt fungerar.

 3. En bra start för ett nytt liv
  Clara , 3 mars 2015

  Det här är en av de bästa böckerna för den som är intresserad av att förbättra både sin hälsa och sin figur. Du får svar på alla frågor du har, och får du mot förmodan inte det finns Kostdoktorn på nätet att fråga

 4. Bra och inspirerande bok om lchf
  Christine Björklund, 5 januari 2015

  Boken förklarar på ett pedagogiskt sätt varför man inte ska vara rädd för fett, utan istället äta lchf för att undvika olika sockerarter. Det finns så många anledningar, och man förstår att det inte är någon diet för att bli smal utan alla borde äta lchf av hälsoskäl. Gillar också sista delen i boken med tips på recept och frågor och svar om lchf.

 5. Vill du må bra.
  Roy Lars-Roger Sandberg, 29 augusti 2014

  Det absolut bästa och mest upplysande boken om kost och förståelse vad kosten gör med våra liv, inte att förglömma alla de felaktiga rekommendationer från dietister läkare kostrådgivare vi fått de senaste 35 åren.
  Köp boken och få en ny syn på tipsen för ett bättre liv, och bli lite mera kritisk till vad en del andra experter som inte vill ta till sig Kostdoktorns kunskaper.

 6. Viktminskning
  Christer , 7 februari 2014

  Boken är mycket informativ och skriven på ett lättläst och trevligt sätt. Metoden fungerar perfekt. Stor viktnedgång utan hungerskänsla någon gång. Har rekommenderat den till flera vänner som därefter köpt boken via Bokus.

 7. En helt fantastisk bok i näringslära. Det är inte...
  ubb, 12 september 2013

  En helt fantastisk bok i näringslära. Det är inte klokt att man att närings professorerna som sitter i knät på livsmedelsindustrin har fått fritt spelrum att lura en nation, en bok som verkligen behövs.

 8. Ger en övertygelse om att denna diet är mycket bra och...
  Birgitta Henricsson, 6 augusti 2013

  Ger en övertygelse om att denna diet är mycket bra och bör/kan användas av alla. Men jag anser att man blir hjärntvättad för för min del fungerade den inte trots att jag var supernitisk i ca 4 månader. Gick inte ner i vikt och blev bara konstig i magen av alla ägg och ost i långa banor. Men som sagt betyget blir 3 stjärnor då den är lättläst och säkert fungerar för många

 9. En diabetiker som börjat använda insulin dör i snitt...
  Majoren, 2 augusti 2013

  En diabetiker som börjat använda insulin dör i snitt 15 år tidigare än medelsvensson.
  Om samma diabetiker nammar de kostråd som finns i denna bok kommer insulinbehovet att nedgå till lägsta möjliga nivå (lågt för typ 1 och kanske helt utan för typ 2) och förlängav sitt liv maximalt.

 10. Helt suverän bok. Lättläst och intressant. Ska man...
  Annelie Öberg, 2 juli 2013

  Helt suverän bok. Lättläst och intressant. Ska man bara ha en bok om LCHF så är den här ett bra väl. Perfekt att ge bort som present till skeptiker så ändrar de säkert uppfattning.

 11. Alla borde läsa den här boken! Jag fick mig en...
  Caroline Lundell, 14 juni 2013

  Alla borde läsa den här boken! Jag fick mig en tankeställare och tycker att författaren diskuterar många intressanta saker. Helt klart en bok att läsa om man är intresserad av kost och hälsa.

 12. En viktig bok som jag kan rekommendera alla att läsa....
  Maria J, 11 juni 2013

  En viktig bok som jag kan rekommendera alla att läsa. På ett sakligt sätt presenteras fakta om vårt ätande och vad som lämpar sig bäst för oss. Förändrade själv min kost efter att ha läst boken och de hälsovinster jag märkt av är betydande.

 13. Mycket lättläst. Bra och överskådligt skriven. Allt är...
  Anna-Stina Hellkvist, 27 maj 2013

  Mycket lättläst. Bra och överskådligt skriven. Allt är mycket tänkvärt, alla borde läsa den.
  Att författaren dessutom är läkare och arbetar med överviktiga och sjuka patienter gör det hela trovärdigt.

 14. I den här boken får du lära dig varför...

  I den här boken får du lära dig varför lågkolhydratkost fungerar så bra för de allra flesta och vilka hälsovinster den för med sig. För diabetiker typ 2, för överviktiga och för många med avvikande blodvärden, men också för friska som vill förebygga många sjukdomstillstånd på sikt.

  Boken tar upp problemet med att vi i flera generationer byggt upp en "skräck" för fett och istället indoktrinerats med att äta allt mer kolhydrater och sockerrika födoämnen. Raffinerad mat, lightprodukter,... Läs hela recensionen

 15. Matrevolutionen är en fantastiskt bra bok, skriven på...
  Tasse, 2 maj 2013

  Matrevolutionen är en fantastiskt bra bok, skriven på ett mycket lättbegripligt sätt och en bok som alla som är intresserade av kost och hälsa borde läsa.

 16. Boken är alldeles enastående! Det är skrämmande vilket...
  Martin, 1 maj 2013

  Boken är alldeles enastående! Det är skrämmande vilket födoexperiment som gjorts på stora delar av jordens befolkning under så lång tid. Jag lyfter på hatten för denna hälsorevolutionerande bok. 4 veckor efter att jag läst ut den mår jag redan mycket bättre!

 17. Bästa boken jag läst om mat och människan! Bra...
  Lisa G-G, 1 maj 2013

  Bästa boken jag läst om mat och människan! Bra historia, bra berättat! Alla som är intresserade av historia ska läsa denna bok!

 18. En bok som alla (och med det menar jag även läkare på...
  Turid Löfgren, 1 maj 2013

  En bok som alla (och med det menar jag även läkare på vårdcentralen) borde läsa! Mycket som ställer allt vi trodde tidigare på "huvudet".

 19. Denna bok skulle finnas bland skolor, hos läkevården...

  Denna bok skulle finnas bland skolor, hos läkevården och alla stora matkedjor... Fruktansvärt att vi måste ha socker i maten. Diabetesmaten i dag.

 20. Den bästa boken jag läst i mitt liv.
  Kent Kumpula, 27 februari 2012

  Matrevolutionen är den överlägset bästa boken jag har läst i mitt liv. Inte för att den har en bättre story, eller för att den är mer spännande, skrämmande eller på annat sätt mer underhållande, utan för att den har världens bästa slut.

  Ett slut som betyder att jag kan äta mig mätt på god mat och samtidigt bli av med min övervikt. Dessutom har jag efter att ha följt bokens kostråd i två månader kunnat sluta med alla mina diabetesmediciner.

  Den här boken borde tamigfan ingå i... Läs hela recensionen

 21. En fantastisk bok
  Besviken, 8 februari 2012

  Jag har suttit som klistrad när jag läst denna bok. Oerhört intressanta fakta och historik. Jag har lärt mig mycket och blivit väldigt inspirerad att försöka börja äta bättre mat.

  Rekommenderas varmt!

 22. En ögonöppnare
  MP, 31 juli 2011

  En välskriven och rolig bok om ett intressant ämne. Har i stort sett lytt alla råd i ett halvår, med resultatet -9kg samt en betydligt lugnare mage. Rekommenderas start!

 23. Viktig - omvälvande
  KKL, 27 juli 2011

  Boken är ett måste för alla som vill lära sig hur man mår bättre, äter bättre och når sin idealvikt - utan hunger eller konstiga pulver !

 24. Underbar läsning!
  Julia, 27 maj 2011

  Tack Andreas för en underbar bok, äter enl. LCHF nu och mår super bra. Mätt, frisk och lycklig.

 25. En bok för alla som lever och äter..
  Mia, 17 maj 2011

  Mycket att tänka på, ta ställning till och leva för...

 26. Övertygad
  Gnidde, 10 mars 2011

  Utan att själv ha kollat upp alla referenser så är jag övertygad om att författaren har torrt på fötterna. För mig som är logiskt lagd så faller alla bitar på plats. Jag är övertygad.
  Jag tycker dock att samma saker upprepas i boken lite väl många gånger samt att författaren ibland bedriver lite väl mycket propaganda för sin sak. Det hade varit fullt tillräckligt att låta fakta tala för sig själv. Därav "endast" en fyra i betyg.
  Hur som helst är det en mycket intressant bok och en väc... Läs hela recensionen

 27. Mår så bra! Inte uppblåst längre!
  Frustava, 19 februari 2011

  Jag har fått upp ögonen tack vare boken!
  Har ätit efter LCHF recept sen i 17 jan.
  Mår mycket bättre, magen fungerar, o
  Jag känner mej inte uppblåst. Mina kläder
  Börjar kännas lösare, ( vågen visar inget ännu)
  Den struntar jag i, och så är jag mätt så
  Länge! Klarar mig längre, inga mellanmål,
  O godissuget är väck! Detta skall jag leva
  Med resten av mitt liv! Tack o hej, Leverpastej....

  Jeanette

 28. Fantastiskt !
  Metformintant, 7 februari 2011

  Den bästa bok av alla jag läst i ämnet. Dessutom hände det som jag inte trodde vara möjligt. På bara några dagar med dessa diettips sjönk mitt blodsocker som annars legat stabilt för högt och vikten går stadigt ner. Äntligen ser jag sambandet fullt ut. Tack !

 29. Livsviktig bok
  Medborgare, 24 januari 2011

  Livsmedelsverket brister gravt i ansvarstagande genom att underlåta att informera vårdpersonal och allmänhet om att nuvarande kostrekommendationer inte riktar sig till diabetiker och överviktiga. Förfarandet leder givetvis till förödande konsekvenser för personer med dessa besvär. "Matrevolutionen" är en mycket välkommen och livsviktig bok, som borde läsas av alla och omgående av läkare, sjuksköterskor, dietister och kostrådgivare.

 30. Min bibel
  Soleid, 22 januari 2011

  Helt fantastisk bok! Lättfattlig, skriven med stort allvar och tung kunskap men ändå med ett stråk av humor här och där.
  Den som inte är övertygad lchf-are borde bli det efter att ha läst boken.

 31. Om du bara ska läsa en bok om kost i år......
  Henrik Bugge, 21 januari 2011

  Om du bara ska läsa en bok om kost i år, så är förmodligen Mat- revolutionen den bästa boken. Den är skriven av en läkare som arbetar med frågan, är inläst på den senaste forskningen, och driver sveriges största hälsoblogg. Boken är både pedagogisk och spännande, och fylld med aktuell information.

 32. Hallelujah
  tjockispojken, 21 januari 2011

  1958 blev vi dödade av forskaren Ancel Keys. En forskare med för mycket fritid ville göra västvärlden en tjänst, som sen blev till historiens björntjänst!

  En idag icke-existerande samband mellan mättat fett och hjärt-kärlsjukdomar tycktes vara sann. Den sågs som självklar, utan som helst forskning och blev därför ristat i sten: "Ät mindre fett, mer kolhydrater". Jag säger: "Ät dig hungrig, ät socker".

  Andreas Eenfeldt, allmänläkare och driver Sveriges största hälsoblogg: Kos... Läs hela recensionen

 33. Lättläst bok som borde finnas i alla hem o skolor

  Matrevolutionen borde läsas av alla som vill uppnå hälsa, undvika sjukdomar och leva ett friskt liv. Här kan man få reda på hur det vi stoppar i oss påverkar oss på flera sätt oavsett om vi har diabetes, övervikt eller är smala. Hur en hel värld har blivit lurade till att tro att fett är farligt och att kolhydrater är bra - även om dagens välfärdssjukdomar har bara ökat! Pga fel kostråd!

  Andreas Eenfeldt uttrycker sig mycket pedagogiskt och på ett sätt som alla kan förstå. Boken är... Läs hela recensionen

 34. Tung kunskap i enkel förpackning

  Ska du bara äga en övergripande bok om kost så är det denna. Här får du en övergripande sammanfattning av en massa studier, kunskap och erfarenhet presenterat på ett mycket lättläst och underhållande sätt.

  Jag uppskattar helheten. När och varför började vår felätning? Vad säger forskningen egentligen? Och hur ska jag välja att äta?

  Korta tydliga avsnitt sätter fokus och fingret på en massa mycket viktiga frågor och poänger.

 35. En viktig bok
  Lars-Erik Litsfeldt, 19 januari 2011

  Jag har grävt i detta med lågkolhydratkost sedan 2003 och man tycker att en viss mättnad i ämnet borde ha uppstått. Det hindrade mig dock inte från att sträckläsa boken. Författaren har bl.a. gjort en fin sammanställning av forskningsläget avseende resultaten av studier på lågfett-/lågkolhydratkost. Denna tabell borde göra att en pollett trillar ned hos många som fortfarande är rädda för "riktig mat" som lågkolhydratkosten ofta kallas i boken.

  För de som är nya inom ämnet är boken ... Läs hela recensionen

 36. Bra material men jobbigt att läsa
  Lars, 15 januari 2011

  Det här KUNDE och BORDE ha blivit en riktigt bra och viktig bok, och innehållet meriterar fem stjärnor. Att jag bara ger den två stjärnor beror på att den är så dåligt disponerad. Författaren upprepar, upprepar och upprepar sig. Samma information kommer igen gång på gång som ett ledmotiv hos Wagner samtidigt som språkbehandlingen inte är bättre än hos en genomsnittlig gymnasist. Tjatet (på var och varannan sida) om en revolution får mig osökt att tänka på ett ställe i Buddenbrooks där de stre... Läs hela recensionen

 37. Läs den!
  Staffan, 13 januari 2011

  Den viktigaste, mest spännande och potentiellt mest hälsobefrämjande bok jag läst. Inte bara för diabetiker eller överviktiga, utan för alla!

 38. En lättläst men innehållsrik bok

  Jag har läst upp mot ett par hundra böcker om kost och dess besläktade ämnen. Boken Matrevolutionen tog sig in bland mina favoritböcker att tipsa nära & kära om.

  Istället för att behöva tala för sin sak (jobbar bl.a. som personlig tränare) så kan man rekommendera denna bok som ett enkelt och bra sätt tar upp både mathistoria och nutid på ett slående bra och intressant sätt.

  En annan sak jag verkligen gillar med boken är att den är skriven på så vis att man kan öppna den på v... Läs hela recensionen

 39. Matrevolution!
  patrik, 5 januari 2011

  Andreas Eenfeldts "Matrevolutionen" är en utmärkt bok för alla som undrar varför fler och fler västerlänningar drabbas av allvarliga hälsoproblem såsom fetma och diabetes.

  Eenfeldt nöjer sig inte bara med att påvisa hälsoproblemen; med ett intressant historiskt perspektiv visar Eenfeldt hur vår kost har förändrats radikalt i takt med teknologiska framsteg som möjliggjort rationell livsmedelshantering. Den kost som är rationell ur ett kortsiktigt ekonomiskt perspektiv ger långsiktig ... Läs hela recensionen

 40. Välskrivet och pedagogiskt!
  Thomas Jansson, 3 januari 2011

  Det är ju ingen tillfällighet att www.kostdoktorn.se har blivit så populär då Andreas skriver på ett sätt som "vanligt" folk utan läkarutbildning förstår.

  Andreas har också en helhetssyn på hälsa, kost och motion som mycket få läkare besitter och skall man läsa bara en bok om kost & hälsa så är det denna bok som gäller.

 41. En bok i rätt tid
  Anders, 2 januari 2011

  Sakligt men med ett skickligt driv skriver Kostdoktorn om hur vi blivit överdrivet rädda för fett i maten och inte förstått faran med socker.
  "Modedieter" säger en del, men när man läst denna bok så kan man knappast kalla lågkolhydratdiet för modediet. Presentationen är logisk, evidensbaserad och förslagen om naturlig mat med hög andel fett som mättande och nyttig förefaller det enda rimliga.
  En hel del inspiration verkar komma från Gary Taubes. Ulf Ravnskov kritiska granskning av kol... Läs hela recensionen

 42. En lättläst svensk version av Gary Taubes

  Andreas Eenfeldt har lyckats skriva en bok om mat, kolhydrater och fett som både är lättläst för lekmannen och samtidigt intressant för forskare och sjukvårdspersonal som vill ha fördjupning och vetenskapliga referenser.

  Det är lite av Sveriges svar på Gary Taube's bok "Good Calories - Bad Calories" (2007) men mer koncis, publik och pedagogisk. Eenfeldt håller sig lagom akademisk och kryddar med erfarenheter från sin egen praktik med patientmöten och bloggkommentarer.

  Det fi... Läs hela recensionen

 43. matrevolutionen
  dianaolofsson, 29 december 2010

  Matrevolutionen är intressant och fullspäckad med fakta, den är skriven på ett sätt som gör den lika spännande som en bra deckare. Att skriva komplicerade saker på ett enkelt sätt är inte det enklaste, men det har författaren Andreas Eenfeldt lyckats med.

  Jag kan inte säga vad som berör mig mest. Om det är allt lidande eller död alla nära kära, alla andra som jag inte känner för den delen också, har fått genomlida kanske helt i onödan, eller om det helt uppenbara som har ignorerats ... Läs hela recensionen

Visa alla 43 recensioner

Fler böcker av Andreas Eenfeldt

 • Echt fett - Iss dich satt und nimm ab

  Andreas Eenfeldt

  . einfache Anwendbarkeit und einfache Grundregeln. stellt die gängigen Diäten und das Fettverbot in Frage. neuer internationaler Ernährungstrend hin zu wenig KohlenhydratenFett gilt als Dickmacher und wird seit vielen Jahren von den Speiseplänen ü...

Recensioner i media

"En vetenskapligt välunderbyggd bok, skriven av en läkare som verkligen själv hanterar överviktiga och sjuka patienter."
FREDRIK NYSTRÖM, professor i internmedicin

"Matrevolutionen är en bok som jag hoppas att så många som möjligt läser! Den visar på ett mästerligt sätt vilka grava systemfel som många av dagens kostråd bygger på och hur förda bakom ljuset vi alla blivit under lång tid."
JONAS COLTING, 4-faldig VM-medaljör i triathlon

Bloggat om Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig...