Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
87
Utgivningsdatum
2011-04-12
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Melbi, Johan (form)
Illustratör/Fotograf
Olle Ljungström
Dimensioner
195 x 170 x 15 mm
Vikt
340 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789174241365
Östberga komvux : matte för vuxna med särskilda behov (inbunden)

Östberga komvux : matte för vuxna med särskilda behov

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-04-12

Slutsåld

"Full och kåt kan du tänka dig att ligga med 92% av det motsatta könet. I nyktert tillstånd är motsvarande siffra 6 %. Hur många kan du supa snygga i ett rum med 86 personer av det motsatta könet?"

T-sprit, tjuvfiske och testosteronstinn polisbrutalitet är bara några av de ämnen som avklaras i Östberga komvux. Här får du som skolkade från matten en andra chans. Du lär dig räkna ut hur lång sträcka du kan köra en stulen bil innan den blir för het och måste dumpas, eller vilka arbetsgrupper som har bäst förutsättningar för att klara Kamasutras alla 300 ställningar.

Ebrahim Isaacs arbetade en period som vikarierande högstadielärare i matematik. Hans oortodoxa lektioner blev genast en succé bland eleverna, men efter att ha jobbat med tillämpad matematik som bland annat handlade om hur mycket man tjänade per flaska genom att bränna hemma fick Ebrahim ett samtal från rektorn. Han avskedades till elevernas stora sorg med omedelbar verkan.

När vännen Joel Uhr fick höra talas om detta kunde han inte få historien ur sitt huvud. Här fanns en pedagogisk dammlucka som behövde sprängas! En ny pedagogisk revolution stod för dörren och det var konstnären Olle Ljungström som skulle ge visuellt liv åt studiematerialet.

Det är med stor glädje vi nu ser resultatet av deras ansträngningar. I krocken mellan den torra matematiska retoriken, den punkiga attityden och de oväntade ämnesvalen uppstår en folkhemsbildare med humoristiskt tilltal - ett fem myror för vuxna. Vem har sagt att det är svårt med matematik? Östberga komvux ger alla en andra chans.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Östberga komvux : matte för vuxna med särskilda behov. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Helbra bok
  Birgitta Henricson, 31 mars 2014

  Den boken har jag och alla i familjen skrattat väldigt gott åt. Den fick min lillebror i present av mig. Han blev väldigt glatt överaskad. Han trodde först att det var en tråkig mattebok innan han hade börjat läsa i den. Sen blev han verkligen glad för presenten.

 2. Helt otroliga och användbara (eller nej...) riktiga...
  Marie Karlsson, 9 januari 2014

  Helt otroliga och användbara (eller nej...) riktiga matematikuppgifter. Jag vill använda dem i undervisningen, för de är så bra, men NEJ, det går inte - för innehållet i problemlösningarna är för MYCKET för att undervisa om. Problemlösningarna innehåller ett persongalleri hämtat för Hall-anstalten. Den är humoristiskt skriven.

 3. skratt som känns smart
  team nästbäst, 17 november 2011

  Härliga räkneexempel där egentligen bara vissa ord har bytts ut, själva matematiken är väldigt lik exemplen ur din gamla högstadiebok. Jag skrattade mer och högre för varje sida jag läste! Kul för allmäna mattenördar eller för de som anser sig vara raka motsatsen.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Pekbok för ungar från betongen

  Joel Uhr, Josefin Herolf

  Äntligen är den här! Pekboken som inte tråkar ut föräldrar. Men den är mer än så för här är nu pekboken som ger mer än de vanliga plattityderna. Den tar upp en del av det svenska språket som vanligtvis förbises och motarbetas men som ändå lever vi...

 • Brutalmatematik för vuxna med särskilda behov

  Ebrahim Isaacs, Joel Uhr

  ALDRIG KOMMER MATTE VARA TRÅKIGT IGEN! Olle Ljungström, Ebrahim Isaacs och Joel Uhr är Östberga komvux och deras mattebok kommer nu i nytryck som pocket och innehåller fler ocensurerade tal denna gång. Verket består av svidande samhällskritik och ...