Fåglarna : alla Europas och Medelhavsområdets fåglar i fält (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2011-09-13
Upplaga
2
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
320 x 220 x 30 mm
Vikt
2380 g
SAB
Ugg.07-a
ISBN
9789174241426
Fåglarna : alla Europas och Medelhavsområdets fåglar i fält (inbunden)

Fåglarna : alla Europas och Medelhavsområdets fåglar i fält

(25 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-09-13

Slutsåld

Fåglarna är en praktversion av Fågelguiden, marknadens mest omfattande fälthandbok över fåglar som kan ses i Sverige, övriga Europa, Nordafrika och delar av Mellersta Östern. Den har tillkommit för att man i hemmiljö ska kunna njuta till fullo av bildsidornas utsökta akvareller.

* Praktfull utgåva i stort format med över 200 vackra akvarellplanscher. Formatet är mer än dubbelt så stort som fälthandbokens.

* 900 arter presenteras i överskådlig systematisk ordning, varav 800 utförligt. * 4 000 vackra illustrationer visar pedagogiskt hur olika arters utseende kan variera på grund av kön, ålder, årstid och utbredning. Utöver artbilderna finns illustrationer som visar fåglarna i deras typiska miljö.

* Grundligt genomarbetade texter beskriver varje arts storlek, biotopval, kännetecken, variation och läte.* Överskådliga kartor redogör för arternas aktuella utbredning. * Pilar och bildtexter pekar ut viktiga särdrag hos fågeln, vilket underlättar för läsaren att orientera sig på bildsidan.

Fåglarna är en bok att fördjupa sig i. De vackra akvarellerna, målade av två av världens främsta fågelkonstnärer, låter naturupplevelsen fortsätta även hemmavid vid köksbordet eller i fåtöljen framför brasan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Fåglarna : alla Europas och Medelhavsområdets fåglar i fält. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. underbar bok
  Mats, 24 februari 2015

  Kombinerad med bildgranskning i datorn ett utmärkt verktyg för att veta vad jag fotograferat. Mycket vackra illustrationer. Lite fylligare beskrivningar hade jag ibland önskat, men omfattningen är ju enorm och det har naturligtvis ett pris. En bok jag kommer att vårda och ha mycket nöje av !

 2. En gedigen faktabok som uppfyller de flesta kraven....
  christian hüls, 24 april 2013

  En gedigen faktabok som uppfyller de flesta kraven. Bläddra och njut eller gå på djupet med de arter du vill jämföra! Ingen bok dock att ta med på fågelskådning men som stöttepelare i kniviga frågor näst intill ett måste!

 3. Bästa fågelboken, att ha i bokhyllan (har den andra...
  Christer Brostam, 18 april 2013

  Bästa fågelboken, att ha i bokhyllan (har den andra som är mindre), den är för stor att bära med sig ut i fält.

 4. En fantastisk bok på alla sätt, inte minst formatet....
  Kjell Wiklund, 15 april 2013

  En fantastisk bok på alla sätt, inte minst formatet. Innehållsmässigt likaså så långt jag ser. Papperskvaliteten, bilderna, kartorna och hänvisningarna. Ser fram emot fortsatt läsning.

 5. "FÅGLARNA" - gör att jag vill veta mer...! Boken är,...
  Annelie Berg, 13 april 2013

  "FÅGLARNA" - gör att jag vill veta mer...!
  Boken är, för mig, en mycket välgjord och gedigen uppslagsbok med lättfattliga beskrivningar och med fina bilder på fåglar i olika utvecklingsskeden och bildvinklar. Samtidigt är den en vacker "ligga-framme-bok" att bara kunna bläddra i och njuta av! En bok som jag tror passar alla! Novis som proffs!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna