Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2011-08-09
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Acedo, Sara R (form) / Baghlanian, Elnaz (foto)
Illustratör/Fotograf
Kim W Andersson
Dimensioner
265 x 195 x 20 mm
Vikt
670 g
SAB
Qcaa,Qccc
ISBN
9789174241501
Supertanten : för dig som redan är en och för dig som vill bli : sylt, småkakor, syjuntor och civilkurage (inbunden)

Supertanten : för dig som redan är en och för dig som vill bli : sylt, småkakor, syjuntor och civilkurage

av Elin Ek
(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-08-09

Slutsåld

Vad är egentligen en tant? Är det Tant Brun i Elsa Beskows saga som är så rund, god och snäll och som bakar kakor och bjuder alla barn? Eller är hon Tant Selma i Lilla Fridolf som barsk och sträng svingar en kavel över huvudet om någon skulle ställa till med oreda? Hon är naturligtvis både och. I den här boken möter du en hel arsenal av tanter, människor som alla förenas i en strävan efter ett bättre samhälle där en hemlagad mazarin går före tio pastellfärgade macarons, där hållbarhet går före slit-och-släng.

Elin Ek berättar personligt och initierat om tanter som inspirerat henne, om sådant som hon fått av tanter, lärt av tanter eller beundrat tanter för. Praktiska tips om hur du får fåglarna att trivas utanför ditt fönster och hur du plockar det bästa ur allemansrätten, varvas med pålitliga huskurer och det bästa ur tanternas receptsamling.

Saft, sylt, kräm och andra kompotter - Tanten är bärplockarnas motsvarighet till elitidrottarna skriver Elin - och visst är det så! Men bärplockning är till för alla! I det här kapitlet hittar du härliga och pålitliga recept som hjälper dig att ta till vara på skogens alla skatter. Tantiga kakor och karameller - ett kulturarv att vårda! Ett kapitel bestående av personliga favoritrecept, utrotningshotade kakor och typiskt tantiga kakor. Och så några recept så fenomenala att de bara måste delas med omvärlden! Här hittar du allt från mazariner och hallongrottor till wienerbrödsåttor och ostkaka. Husmanskost Mat som farmor bjöd på - billigt, näringsrikt och mättande. Syjuntan - ett rum för konstnärlig verksamhet, kvinnogemenskap och politik. Låt dig inspireras, brodera ditt eget monogram, virka en grytlapp eller varför inte sy dina egna tantkläder? Ett praktiskt och inspirerande kapitel! Tantens värld Återanvänder du paketpappret? Hur lägger du varorna på kassabandet? Kontrollerar du kvittot? Så mycket tant är du - gör Elins tantquizz och ta reda på svaret.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Supertanten : för dig som redan är en och för dig som vill bli : sylt, småkakor, syjuntor och civilkurage. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt underbar! En hyllning till de svenska (och andra)...
  Catarina, 24 april 2013

  Helt underbar! En hyllning till de svenska (och andra) tanter, till redbarhet, till ideal, till att vara rakryggad och övriga gamla schyssta ideal som håller men som inte framhålls för närvarande. Mer tanter = bättre värld!

 2. Supertanten-superbra
  elisabeth, 11 oktober 2011

  En helt underbar bok att ge till sig själv eller till någon man vill ge lite lärdom samt ett gott leende.

 3. Elin Ek tanternas förkämpe!
  Maria (Minaboktips.se), 29 augusti 2011

  "Supertanten" är på det hela taget en småcharmig bok, som är kul att läsa och bläddra i. Boken är rikt illustrerad och som receptbok helt klart udda, för det här är mer än en vanlig kokbok!
  Att Elin Ek hyllar alla tanter och uppvärderar begreppet tant känns sannerligen befriande! Tummen upp för tanterna!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Elin Ek