Handbok för köksträdgården (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2011-03-08
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
248 x 197 x 45 mm
Vikt
1780 g
SAB
635,Qed
ISBN
9789174241549

Handbok för köksträdgården

(61 röster)  |  Läs 15 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2011-03-08
123 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Grönsaksodlarnas standardverk

Lena Israelssons Handbok för köksträdgården - ett måste för varje fritidsodlare. Lågprisutgåva, utökad med många nya sorttips.

Att odla köksväxter är en snabbt växande folkrörelse. Nya influenser och grödor strömmar in över vårt land. Handbok för köksträdgården är ständigt aktuell, med fantastiska färgfoton och massor av köksväxter och odlingstips.
Här finns alla grönsaker, kryddor och bär som kan odlas i en svensk köksträdgård: fler än 125 olika slags grönsaker, 30 kryddväxter och 15 bärsorter.

I Handbok för köksträdgården lär Lena Israelsson ut grunderna, begreppen, redskap och maskiner och mycket mycket mer, men framför allt inspirerar hon till odlingslust!

* Odlingsmetoder: allt från jordmån och kompost, till snabbodling för den stressade, växelbruk och hur du producerar egna frön.

* Grönsaker: goda, vackra och egenodlade!

* Kryddörter: fjärilsrestauranger och örtagårdar, det doftar gott och smakar bäst med egna kryddörter!

* Bär: solvarma, söta och saftiga, så vill vi ha dem, Lena Israelsson lär ut odlingsmetoderna och hur man skyddar dem mot skadedjur och sjukdomar giftfritt och ekologiskt.

Boken vänder sig både till nybörjaren och till den mer erfarne, både till den som har en stor köksträdgård och den som vill odla i kruka på balkongen. Alla råd bygger på giftfri odling och ekologiskt tänkande.

Lena Israelsson är journalist och har i många år skrivit om gröna frågor som gamla och hotade nyttoväxter, exotiska grönsaker och kryddor, odlingsmetoder, kompostering och ekologi. Handbok för köksträdgården gavs ut första gången 2000 och blev snabbt ett standardverk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Handbok för köksträdgården. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bibeln för köksträdgårdsodling
  Karin, 31 augusti 2017

  Vill man lära sig att odla grönsaker är den här boken helt enkelt helt nödvändig: som inspirationsbok, lärobok och referensbok. Helt fullspäckad med kunskap som förmedlas på ett sätt som gör den intressant att läsa och lätt att ta till sig. Rekommenderas varmt.

 2. Mycket inspirerande
  OLLE WELINDER, 18 juli 2017

  Efter läst denna bok, kommer jag lyfta kvaliteten på min köksträdgård upp till nästa nivå. Boken är välskriven, lättläst och informativ.

 3. En fantastisk referensbok
  Patriq, 23 juni 2017

  En bok med allt från information om hur man kan lägga upp trädgården till hur man kan bearbeta den, hur det man planterar i den mår och hur man får den till en ljuvlig plats för njutning därtill.
  Mycket bra bok med allt jag behövde för att komma igång med min odlingslott

 4. Bibeln
  Emilie, 30 mars 2017

  Det här måste u vara bibeln för grönsaksodlare. Oj så mycket och ingående text och tips på hur man gör när man ska försöka sig på det här med egen odling. Gillar den skarpt!

 5. För vana och ovana odlare
  Glad amatör, 10 maj 2016

  En mycket bra bok som täcker det mesta när det gäller odling. Köpte en i present till blivande odlare men var tvungen att köpa en egen också.

 6. Superbra bok!
  Daniel , 18 april 2016

  Innehåller all fakta du kan tänka dig om odling. Hur bra som helst för såväl nybörjare som mer erfarenn, helt enkelt!

 7. Informativ
  Miss växt, 12 augusti 2015

  och heltäckande bok för såväl nybörjare som mer vana odlare. En bok som svara på den flesta novisfrågor. Israelsson skriver lättläst och sympatisk med en personlig ton.Toppen!

 8. Precis vad jag behöver!
  Evalisa Karlström, 17 juni 2015

  Jättebra, precis vad jag behöver! Täcker allt, och jag använder den som uppslagsbok när det är något i köksträdgården jag inte begriper.
  Eftersom jag är helt ny med trädgård kastade jag mig först över boken och läste från pärm till pärm, så nu har jag bra koll på innehållet och vad boken kan användas till.
  En utmärkt handbok som säkert fungerar bra även för den som inte är så ny och okunnig som jag!

 9. Trädgårdsbibel

  En verklig höjdare att använda som uppslagsverk.

  Fina o förklarande bilder o kloka råd.

  Helt enkelt en "måste ha" bok för odlaren.

 10. innehållsrik
  kr, 1 april 2015

  Bra och informationsrik, kan användas som uppslagsbok på olika grönsaker. Lena Israelsson har skrivit många böcker om grönsaksodling, också gourmetträdgården rekommenderas varmt.

 11. Informativ och välskriven bok!
  Therese, 25 mars 2015

  Omfattande och grundläggande bok. Jag som är en novis inom detta område uppskattade den mycket! Den upplevs inte lika torr som en faktabok.

 12. Handbok för köksträdgården
  Maja Grön, 10 mars 2015

  Lena Israelsons bok " Handbok för köksträdgården" är ett komplett boken för en trädgårdsodlare. Den spänner över hela odlingens spektra. Där hittar du allt du behöver veta. Hon har mycket begripliga råd angående grönsaker, bärbuskar och även blommor. Dessutom tipsar hon om hur man kan få odlingarna vackra och lustfyllda genom variation.

 13. Min bästa köksträdgårdsbok!
  Sara , 2 mars 2015

  Denna bok har jag använt många gånger varje år de senaste 10 åren! Så detta var en solklar present till någon som blivit intresserad av odling!

 14. Uppslagsbok - Inspiration
  Jan Kenneth Persson, 25 november 2014

  Utmärkt som hjälp när det är dags att prova något nytt eller när det inte växer riktigt som jag vill.
  Kommer att vara ett stort stöd varje odlingssäsong framöver, och inspiration nu när det börjar bli dags att planera vad som ska odlas till våren.

 15. Inspirerande trädgårdsbok!

  Boken är mycket inspirerande och får en att vilja ha en egen trädgård. Jättebra tips! Jag rekommenderar boken till alla som är nyfiken på trädgårdsliv i stort och smått.

Visa alla 15 recensioner

Bloggat om Handbok för köksträdgården