Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2011-05-03
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Mia Ruthman
Medarbetare
Barrling, Malin (form) / Franke Wikberg, Jenny (form)
Dimensioner
232 x 158 x 28 mm
Vikt
600 g
SAB
V-oba
ISBN
9789174241853
Ayurveda för ditt sinne (kartonnage)

Ayurveda för ditt sinne

(95 röster)  |  Läs 20 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2011-05-03

Slutsåld

Ayurveda för ditt sinne är en annorlunda självhjälpsbok som utgår från den flertusenåriga indiska läkekonsten och livsfilosofin ayurveda.

Janesh Vaidya är en internationellt välkänd ayurveda-praktiker från Indien som under årens lopp mött och behandlat tusentals stressade och otillfredsställda människor - alltifrån vanliga löntagare till uppsatta politiker och andliga ledare. Medicinen mot deras sinande livslust och energi kallar han "mind anatomy" - eller sinnets anatomi. Följ med honom på en andlig och livslång resa!

Ayurveda för ditt sinne består av tre huvudavsnitt. I den första delen beskrivs sambandet mellan kropp och sinne, och själens ursprung och transformation under livets gång. I den andra delen får du veta vilken kost och livsstil som passar just dig utifrån ditt dominerande element. Den tredje delen handlar om hur du kan använda energinivåerna i din kropp för att förbättra din psykiska och fysiska hälsa. Här finns också exempel på meditationsövningar av olika svårighetsgrad som du kan utföra hemma. .

Genom Janesh Vaidyas enkla men effektiva övningar lär vi oss att arbeta med våra chakran och därigenom styra våra tankar - att få distans istället för att fastna i negativa mönster. De specialutformade övningarna i meditation och fokusering hjälper oss dels att utveckla vårt inre, dels att hantera våra sociala relationer. De fungerar som ett vaccin mot stress och yttre krav. De lockar fram äkta glädje och livsenergi. Och det bästa av allt - de kan göras på egen hand, hemma eller borta.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av Ayurveda för ditt sinne. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa inblicken på riktigt
  Sofia Sigurdardotter, 19 september 2017

  Mycket bra och förståelig bok, fördjupningen och bredden är enorm. Äntligen en lättläst och samtidigt avancerad, inspirerande skriven för sträckläsning

 2. Inspirerande läsning!

  Vackert skriven bok med mycket bra praktiska övningar. En bok alla skulle må bra av att läsa och inspireras av.

 3. Bästa ayurveda boken jag läst!!

  Vilken underbar bok.
  Jag har läst en hel del ayurveda böcker så jag har lite att jämföra med. Mycket vackert skriven. Klartänkt! Sund! Går rakt in i hjärtat! Köp till dig själv eller till en vän...
  Mycket för pengarna!!

 4. Ayervera
  Raija Regina Hegeström, 14 april 2016

  Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre, gav tips o råd hur jag ska hantera mina känslor. Öppnar sinnet hur jag funkkar och varför.

 5. Ändra kurs

  Den beskriver och ger bra förklaringar på hur och varför man ska bytta kurs i livet. Är man öppen och vill jobba så är det en bra bok att börja med.

 6. Bra bok.
  Inger , 11 februari 2016

  Roligt att lära sig mer om sin kropp. Ska använda mig av ayurveda i vardagen. Läs också "Maten är min medicin" för den är bra.

 7. Stämde bra!

  Jag tycker det var så skönt att få kunskap om sin kroppstyp, och det stämde rätt så bra! Kändes skönt att få veta vad man har att "jobba" vidare med, mina styrkor och svagheter. Ayurveda är en fantastisk livsfilosofi som jag kommer att försöka ta in i mer och mer i mitt liv. Kommer att vara en uppslagsbok och stöd för mig!

 8. Fantastiskt beskrivande bok! Gillar kopplingen...
  My, 8 oktober 2013

  Fantastiskt beskrivande bok! Gillar kopplingen väst-öst. Utbildar mig själv i yoga och det hänger så mycket ihop. Underbart skrivet. Sedan är det upp till var och en att ta till sig det som passar.

 9. Helt underbar bok! Att kroppen o framförallt sinnet...
  karra, 12 augusti 2013

  Helt underbar bok! Att kroppen o framförallt sinnet blir så påverkade av vår kost vi äter har jag förstått nu. Det känns som att denna boken kommer bli min nya bibel. Har läst den en gång, men ska nu läsa den igen, lite grundligare.

 10. Små medel som har gjort mitt sinne lättare. Jag är...
  Amanda, 18 juli 2013

  Små medel som har gjort mitt sinne lättare. Jag är ständigt positiv i sinnet utan att vara hyperglad. Tillfreds, heter det nog! Fantastisk känsla och omgivningen blir smittad.

 11. Vilken toppenbok! Den skulle alla läsa. Ledsagande mot...
  Angelica Beran (Göteborg), 4 juli 2013

  Vilken toppenbok! Den skulle alla läsa. Ledsagande mot ett bättre och hälsosammare liv! Jag går från klarhet till klarhet! Läs och lär.

 12. Ayurveda för ditt sinne av Janesh Vaidya

  En bok som transformerat vår matlagning där hemma och definitivt väckt mitt intresse för Ayurveda. Boken har gett mig viktiga "nycklar" för att ha fått bättre förståelse för olika kroppstyper och människans sinne. Hjälp till självhjälp och till ett väldigt trevligt köks äventyr därhemma, även för en barnfamilj. Det finns många böcker som när man läst klart dem, då var det det, men just denna blir ett "pågående" arbete även efter att jag läst färdigt den. Kopplingen med vad vi äter / hur vi tä... Läs hela recensionen

 13. Godis för sinnet
  Jeanette, 15 november 2011

  En inspirerande bok som ger en del nya dimensioner för den som har kommit i kontakt med ayurveda tidigare. Även den som aldrig mött ayurvedan tidigare kan få en skön inblick i systemet. Jag läser boken lite i taget. En karamell i taget för sinnet att smaka på.

 14. Livsbok
  Pia, 3 oktober 2011

  Jag rekommenderar boken pga av dess värde för alla som förstår vikten av att ta ansvar för sitt eget liv och sin egen hälsa. Jag arbetar som Personlig Tränare och använder både näringstipsen och andningsövningarna till mina kunder.
  Till dig som är redo, läs boken och inspireras använd den på det sättet som passar och utvecklar dig på bästa sätt....
  Lev väl

 15. Tankeväckning
  Ulla-Britt, 2 oktober 2011

  Tack Janesh för denna bok som är något extra för hela den fysiska kroppen och den själsliga. Ta till er denna bok och livet blir aldrig mer vad det varit.

 16. Indisk livskunskap
  Siw, 21 september 2011

  En bok för dej som vill förstå vem du är och vad du mår bra av. Den handlar om visdom och kunskap om livet, en bok du inte kan släppa när du börjat läsa.

 17. Universums kretslopp
  Eija, 16 augusti 2011

  Denna bok ger uttryck för hur kropp och själ hänger ihop, som sammanlänkade delar i universums kretslopp.

 18. Lärorik auyervedisk hälsobok
  Ulrika, 12 augusti 2011

  Författaren förmedlar sin livskunskap om hälsa i ett brett auyervediskt perspektiv på ett lättillgängligt sätt. Värdefulla råd för att leva hälsosamt och nå lyckan i livet. En ren njutning att läsa i lugn och ro!

 19. En fantastisk bok om livskunskap
  Cecilia L, 7 maj 2011

  Tack Janesh för att du med Ayurveda för ditt sinne ger mitt sinne, hjärta och kropp möjligheten att återförenas igen. Till alla som ännu inte läst denna bok; älska denna bok och ni kommer att älska er själva och resten av världen, ha bara tålamod och praktisera denna fantastiska lära.

 20. En unik ayurvedabok
  Malin, 5 maj 2011

  Det här är den bästa ayurvedabok jag har läst under mina tio år som ayurvedaelev. Skriven på ett sätt som är enkelt att förstå och lätt att följa praktiskt.

Visa alla 20 recensioner

Fler böcker av Janesh Vaidya

Bokvideo