Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2011-09-27
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Laura Koskela
Originaltitel
Neulo virkkaa kirjo jämälangsta
Medarbetare
Kommeri, Minna (form) / Repo, Sami (foto)
Dimensioner
265 x 215 x 20 mm
Vikt
740 g
SAB
Qccaa,746.432
ISBN
9789174241921
Sticka och virka med restgarn (kartonnage)

Sticka och virka med restgarn

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2011-09-27

Slutsåld

Har du restgarner som lockar och pockar, men inga idéer? Är det till och med så att du har lovat dig själv att inte köpa nytt garn förrän innehållet i din bräddfulla garnskattkista har minskat betydligt? Vad skulle du då säga om att lösningen på dina restgarnsproblem finns i denna bok? För det gör den!

I Sticka och virka med restgarn kryllar det nämligen av stick- och virkmönster för restgarner och provbitar - för såväl amatörer som erfarna. Kanske har du även halvfärdiga eller färdiga, mindre lyckade alster som du kan repa upp och förvandla till något nytt och roligt? Det gör ingenting om garnet inte har den rätta färgen eller tjockleken - här lär du dig att våga blanda friskt och få fram helt nya färger och strukturer. Vill du virka en portmonnä, sticka en färgglad babyfilt eller en ursnygg långkofta till dig själv? Det är bara att välja och vraka mellan textildesignern Sanna Vatanens cirka femtio projekt, som alla ger liv åt garnstumparna. Att välja att inte köpa nytt garn utan att använda det du har är dessutom, som ett extra plus, ett bra miljöval.

Du behöver inte slaviskt följa beskrivningarna så att resultatet blir exakt som i boken, utan använd dina restgarner och gör något eget, användbart och snyggt av dem. Skapa och njut hämningslöst av färger, material och tekniker, för det viktiga är uppfinningsrikedomen och skaparglädjen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sticka och virka med restgarn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande bok
  Lena, 5 maj 2015

  En rolig bok med många användbara tips på vad du kan göra med dina restgarner, innehåller många mönster. Rolig att läsa eller bara bläddra i även om du inte kan virka och sticka. Ett bra köp!

 2. Underbar bok! Med fina mönster på babytossor,...
  Sandra Anderberg, 19 juli 2013

  Underbar bok! Med fina mönster på babytossor, barnkofta, bolero av mormorsrutor, retro grytlapp, sagovantar, hårspänne, skodekoration, långkofta, underbyxor,en helt underbar klänning (vill sticka!!!) samt massor med andra fina modeller och tips som känns moderna och inte mossiga som vissa böcker i genren ofta gör. Äntligen kan man göra något av restgarnerna!
  Denna bok utgör en njutning även om man inte kan sticka eller virka! Man blir glad av Sanna Vatanens fantastiska kreationer!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sanna Vatanen

 • Määh!

  Sanna Vatanen

  Erst stricken, dann sticken: tolle Muster in 3D-Optik Zweifarbige Jacquardmuster mit Rauten, monochrome Muster mit Schneekristallen und Hebemaschenmuster, alles verziert mit Stickereien: Diese skandinavischen Muster sehen aufwändig aus, sind aber ...