Bonniers stora bok om stickning (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2011-11-15
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Eva Wincent
Originaltitel
Vouge Knitting. The Ultimate Knitting Book
Dimensioner
255 x 255 x 20 mm
Vikt
1280 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789174242324
Vanliga sökord
handarbete
Bonniers stora bok om stickning (kartonnage)

Bonniers stora bok om stickning

(45 röster)  |  Läs 10 recensioner
Kartonnage Svenska, 2011-11-15

Slutsåld

Drömboken för alla som gillar stickning.

BONNIERS STORA BOK OM STICKNING finns äntligen åter i tryck. Av fackfolk kallas den för Stickbibeln för att den är så heltäckande. Den är lika innehållsrik som en uppslagsbok och behandlar alla tänkbara aspekter av stickning.
Här finns allt samlat som man normalt måste leta efter i många böcker: garn, redskap, mönster, att sticka med färger, tekniker, formgivning m.m. Kaffe Fassett, den berömde stickkonstnären, har skrivit inspirerande i kapitlet om hur man stickar med många färger. I slutet av boken finns 20 sidor med stickbeskrivningar till tröjor av berömda designers.
Här får nybörjaren hjälp med hur man lägger upp maskor, stickar slät- och rätstickning och monterar en enkel tröja. Den mer avancerade stickaren kan lära sig att formge egna plagg, forma ärmar och kragar på en mängd olika sätt och förändra stickmönster så att de passar perfekt. Ett eget kapitel tar också upp hur man pryder sin stickning lite extra med pärlor eller broderier.
Alla moment i boken förklaras pedagogiskt och med tydliga illustrationer i färg. I ett mönsterlexikon finns dessutom massor av olika mönsterstickningar beskrivna, maska för maska. Så nu kan alla lära sig att sticka flätor, muscher, galler, spets, rosetter, vågor, relief, bikupemönster, hjärtan, sicksack, parkett, flygande gäss ...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Bonniers stora bok om stickning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Allt du behöver veta om stickning!
  Ida C (Borås), 15 april 2015

  Allt samlat i en enda bok, fantastiskt!
  Lättläst och med fina och tydliga bilder som lär och inspirerar. Lite otymplig, inget man har med i sin stickpåse, men det kan man kanske inte heller räkna med när den innehåller så mycket fakta.

 2. Allt
  Kattan, 8 april 2015

  Om man bara ska ha en enda bok om att sticka så ska man köpa denna. Jag stickar i perioder och glömmer en del emellan och då är den toppen att kolla i plus att den har en hel del tips på sånt jag inte visste innan. En bok att gå tillbaka till med jämna mellanrum. Den är också väldigt tydlig så man förstår bra. Även dottern blev inspirerad att prova på nya saker inom stickkonsten...

 3. Stickning
  Malga Kolb, 16 mars 2015

  Den är bra men förväntade mig någonting mer. Betyg 4. Jag skulle rekommendera den till en nybörjare. Beskrivningar är bra och tydliga.

 4. Mycket bra
  Pernilla, 13 mars 2015

  Är nybörjare och har den här boken till hands när jag stickar. Har alltid hittat lösningar hittills på mina stick-problem. Dessutom bättre än att googla, den här boken känns mer trovärdig.

 5. Bra beskrivningar
  Pernilla Larsson, 25 februari 2014

  Bra som en uppslagsbok med bra beskrivningar om olika sticktekniker och mönster finns.
  Mönster lexikon, material beskrivning om hur man stickar tröjor, kragar till tröjor osv.
  Jag tycker dock att boken är för omodern och borde göras om för att passa bättre för 2000 talet.

 6. stickbibel
  Bettan, 16 februari 2014

  Informativ, trevlig bok som varar livet ut! Tips , ideer och hjälpreda när man kör fast!
  Har den liggande framme på bordet den är ju som en blombukett att titta på./ Bettan

 7. Innehållsrik bok som omfattar allt grundläggande inom...
  Hachiko, 16 januari 2014

  Innehållsrik bok som omfattar allt grundläggande inom stickning. Ibland kan vissa förklaringar vara lite knepiga men efter lite fundering och prövning brukar det lösa sig.

 8. Ett "uppslagsverk" för stickintresserade. Saknar...
  Margareta , 9 november 2013

  Ett "uppslagsverk" för stickintresserade. Saknar ingenting i boken. Den är till hjälp både för de som är avancerade och vill göra egna mönster och de som precis börjat sticka.

 9. Mycken och bra information men jag saknar mer mönster...
  Ann-Berit Norrman, 21 oktober 2013

  Mycken och bra information men jag saknar mer mönster på stickade plagg, typ basplagg som koftor, jumprar, barnkläder och mössor, osv.

 10. Mycket användbar för nybörjare med rikliga...
  Eva Söderlund, 22 april 2013

  Mycket användbar för nybörjare med rikliga illustrationer och mer avancerade stickare inspireras till att konstruera egna modeller. Färgsättningen kunde dock gjorts mer kontrastrik.

Visa alla 10 recensioner