Handbok för glada gubbar : 109 glada råd för att nå livets höjdpunkt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2012-03-13
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
182 x 123 x 20 mm
Vikt
300 g
SAB
G,800
ISBN
9789174242331
Handbok för glada gubbar : 109 glada råd för att nå livets höjdpunkt (inbunden)

Handbok för glada gubbar : 109 glada råd för att nå livets höjdpunkt

(41 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-03-13

Slutsåld

Handbok för glada gubbar är fylld av kul, oväntade och inspirerande råd för den nyblivne pensionären. Dag Sebastian Ahlander öser ur sin rika erfarenhet för att göra alla nyblivna pensionärsgubbar bättre rustade för ett liv i frihet. Nu när inte chefen längre bestämmer över dig, gäller det att tackla svåra situationer med humor och jämnmod, så att du inte blir en börda för dina nära och kära. Vardagen går att göra både enkel och ljus med hjälp av denna handbok. Hur vårdar du ditt äktenskap, din trädgård, ditt umgänge och din nyinköpta veteranbil? Hur umgås du bäst med barn och barnbarn? Och inte ska du sälja huset. Det är nu du verkligen behöver ett extra rum för dina intressen!

Kanske är det snarare barnboksförfattaren Ahlander än före detta ambassadören som kan få syn på det viktiga och komiska i varje situation? Eller är det en diplomatins balansgång som mejslar fram dessa precisa och preciösa råd? För är det verkligen viktigt med klädsel nu när du äntligen är pensionär? Får du inte dricka hur många glas till lunch du vill? Och hur är det med din gamla systemkamera, är inte den färdig för tippen, som snart du också?

Dag Sebastian Ahlander skriver roligt och tänkvärt om vardagens vedermödor. Men även om sjukdom och svåra beslut när livet går ad mortem. Fast det är inte över än! Eller, som Ahlander formulerar det i en av sina slagkraftiga bilder, det moderna livet är som en uppochnervänd ålderstrappa från 1800-talets Dalarna: från medelåldern går det bara uppåt mot döden!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Handbok för glada gubbar : 109 glada råd för att nå livets höjdpunkt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Passar lika bra för "glada gummor".......
  Sivan, 18 november 2014

  En härlig bok - skriven både med humor och eftertanke.
  Vissa råd känner man att man tar till sig - allt kan ju inte passa in i allas livssituationer.
  Jag köpte den egentligen till min man - men jag har också läst den - och den är verkligen "köns-neutral!

  Den kunde lika väl heta: Handbok för ett glatt pensionärsliv.

 2. Läs den och ge bort den om du är en glad gubbe.
  Inger Knall, 12 maj 2014

  Jag köpte boken och gav den till min glade gubbe. De många visheterna passade bra in och gladde inte bara min gubbe utan oss båda. En bra bok med goda råd som dessutom ger en trevlig läsning.
  Hälsningar Inger

 3. Måste läsas
  Lennart Kallerdahl, 8 maj 2014

  Denna bok lyfter blicken och ger ett helhetsperspektiv på tillvaron.
  En bok som inspirerar till eftertanke att ta vara på det liv du har.

 4. Den är spirituell, tankeväckande och med en stor...
  Margareta Risinggård, 4 november 2013

  Den är spirituell, tankeväckande och med en stor portion humor ger den en hel del "goda råd" Utmärkt presentbok till gubbar to be.

 5. Bör läsas av alla sextioåringar! Mycket klokskap och...
  Olof Nyström, 27 juni 2013

  Bör läsas av alla sextioåringar! Mycket klokskap och humor. Författaren har tänkt igenom sin/alla "äldres" situation och ger massor med goda råd för en bra pensionärstid.

 6. Fick själv boken i julklapp och har börjat köpa den...
  Claes-Göran , 13 juni 2013

  Fick själv boken i julklapp och har börjat köpa den till mina vänner som pensioneras. Det får tas som ett bevis för att jag gillar den.
  Alla råd är väl inte helt 100 men totalt sett så är den full av tänkvärda tips.

 7. Jag har bara tittat lite i boken "Handbok för glada...
  Ann Möllergren, 25 april 2013

  Jag har bara tittat lite i boken "Handbok för glada gubbar" och den verkar ju trevlig. Min man som fick den i namnsdagspresent (han är 64 år och hemma) tyckte att den var toppen. Mycket tänkvärt och roligt i den. Han har läst igenom hela men kommer nog återkomma till den. Mycket bra present till män och kvinnor som börjar närma sig pensionsåldern eller just blivit pensionär.

 8. Superbra även för "gamla tanter"! Många tänkvärda ord....
  Gla, 19 april 2013

  Superbra även för "gamla tanter"! Många tänkvärda ord. Efter att ha läst den köpte jag flera ex för att kunna ha att ge bort.

 9. En mycket trevlig bok med många tänkvärda råd, inte...
  Mona, 16 april 2013

  En mycket trevlig bok med många tänkvärda råd, inte bara för gubbar utan också för gummor, som lämnat yrkeslivet. När man läst den vill man dela med sig av råden, så den är också en utmärkt presentbok.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Dag Sebastian Ahlander