Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2013-03-05
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form) / Billgren, Elsa (foto)
Dimensioner
246 x 175 x 18 mm
Vikt
597 g
SAB
Ihk
ISBN
9789174242782
Elsa Billgrens Vintage (inbunden)

Elsa Billgrens Vintage

(35 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-03-05

Slutsåld

Ett måste för alla vintagetokiga fashionistor

Elsa Billgrens vintage är en färgsprakande, personlig och förförisk guide till att shoppa, vårda och bära vintage. Elsa berättar initierat och kunnigt om vintagekläder och delar frikostigt med sig av sina bästa tips på hur du fyndar, vårdar och bär vintagekläder på bästa sätt. Läs om hur du ser skillnad mellan en äkta och en falsk Louis Vuitton-väska, hur du hittar den perfekta brudklänningen och lär dig rädda en trasig dragkedja med hjälp av ett stearinljus. Personliga anekdoter och tankar varvas med matnyttig modefakta och konkreta tips.

Ur innehållet

Shoppa vintage Vad ska man tänka på inför shoppingrundan? Hur går man tillväga för att hitta sitt signaturplagg och hur angriper man på bästa sätt en second hand-affär?

Sälja och investera Butik, annons eller internet? Lär dig vilket som är det bästa forumet för att sälja och investera vintagekläder.

Fynd eller överpris? Hur vet man om man gjort ett fynd eller inte? Elsa lär dig alla knep.

Laga, tvätta och vårda vintage Tvättråd, förvaring och nödlösningar.

Klänningar Hitta rätt klänning till rätt tillfälle. Elsa själv äger inte ens ett par byxor - hon är Elsa med klänningarna och har en särskild passion för brudklänningar.

Accessoarer Vad kan man bära till? Här får du veta varför väskans storlek har skenat i höjden och varför vintageskor ofta är så små. Dessutom kuriosa om mer udda accessoarer som gamla klänningsklämmor och hur dessa kan hitta nya användningsområden.

Underkläder Läs om teddyn, strumpebandshållare och Bed jackets. Om oumbärliga plagg som inte syns.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Elsa Billgrens Vintage. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För nybörjaren
  Ann, 23 november 2017

  För dig som är nybörjare inom vintagevärlden är det här en jättebra start. För er som redan är pålästa ger den inte så mycket nytt däremot.

 2. Fin bok!
  Anna Karolina Frykholm, 19 april 2017

  Fina bilder på fina fynd, bra tips om hur man hittar de där allra bästa fynden och hur man bevarar kläderna. Personligt skriven på ett trevligt sätt!

 3. Jag tycker att boken ger oss kunskap om återvinning...
  Kerstn Lagergren, 14 januari 2014

  Jag tycker att boken ger oss kunskap om återvinning och gott ekonomiskt tänkande. Rolig och smart. MVH Emma Lagergren som fick boken av Mamma.

 4. Superfin, trevlig och inspirerande bok! Kommer att...
  Therese P, 18 juli 2013

  Superfin, trevlig och inspirerande bok! Kommer att sitta och bläddra i den massor med gånger och kommer troligtvis inte ledsna på den. Perfekt inför alla mina loppisrundor för att få lite tips!

 5. ELSA,ELSA... härliga människa, nu älskar jag vintage...
  Caroline Grönberg, 22 juni 2013

  ELSA,ELSA... härliga människa, nu älskar jag vintage ännu mer. Grattis till din nya bok, kan verkligen rekommendera den till alla vintage-älskare, väntar redan på nästa.

 6. Mycket trevlig bok! Man får lust att springa ut och...
  Tilde , 7 juni 2013

  Mycket trevlig bok! Man får lust att springa ut och leta vintage i varenda secondhand butik som finns efter att ha läst den. Boken känns personlig med små anekdoter samtidigt som den är mycket informativ om hur kläder har sett ut genom tiderna. Elsa Billgren ger också bra råd inför vad man ska tänka på när man köper vintage och hur man tar hand om sina vintagekläder. En bok som man både kan sträckläsa och bläddra snabbt i när man vill bli inspirerad.

 7. En superfin och härlig bok!! Väldigt inspirerande...
  Emma Näslund, 10 maj 2013

  En superfin och härlig bok!! Väldigt inspirerande precis som Elsa själv. Jag älskar alla anekdoter och vackra bilder. Hoppas på ännu en vintagebok av Elsa att dyka in i.

 8. Ett bra handbok varje gång man är ute och fyndar...
  Madeleine Norman, 1 maj 2013

  Ett bra handbok varje gång man är ute och fyndar second hand. Har fått tag på kläder med mycket högre kvalite sedan jag köpte den här boken. Hade bara önskat att det fanns fler budgettips, det som är budget i Stockholm är inte det i resten av landet.

 9. Det var en väldigt bra och innehållsrik bok! Den gav...
  Anna Svenda, 12 april 2013

  Det var en väldigt bra och innehållsrik bok! Den gav mig verkligen inspiration att börja leta och shoppa vintage! Elsa borde verkligen bli författare så bra och glatt som hon skriver! Helt klart den bästa inspirationsboken som jag har läst! <3 Elsa Billgrens Vintage var en bra titel, särskilt undertexten på framsidan: fynda, vårda, älska, gamla kläder!

 10. Vill läsa mer i ämnet av samma författare! Boken är...
  Linda Andersson, 11 april 2013

  Vill läsa mer i ämnet av samma författare! Boken är verkligen både informativ och rolig! Ser fram emot en ev uppföljare.

 11. Underhållande med vackra bilder. Jag fick lära mig...
  Magdalena Johansson, 11 april 2013

  Underhållande med vackra bilder. Jag fick lära mig något nytt. Elsa kommer till Kalmar i september, ska då försöka komma och lysssna, ser fram emot detta.

 12. En riktigt inspirerande bok som till och med...
  Viola Vamp, 11 april 2013

  En riktigt inspirerande bok som till och med överträffade förväntningarna! Jag blev glatt överraskad av all detaljerad information, de snygga illustrationerna och Elsa Billgrens lustfyllda och levande sätt att beskriva/berätta. Boken hör redan till mina absoluta favoriter i bokhyllan.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Elsa Billgren

Bokvideo