Grundämnen : ett bildlexikon över universums alla kända atomer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2013-04-16
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Björn Wahlberg
Originaltitel
The elements
Medarbetare
Nord, Kerstin (form) / Gray, Theodore (foto) / Mann, Nick (foto)
Dimensioner
265 x 262 x 22 mm
Vikt
1420 g
SAB
Ucea
ISBN
9789174242812
Grundämnen : ett bildlexikon över universums alla kända atomer (inbunden)

Grundämnen : ett bildlexikon över universums alla kända atomer

(43 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-04-16

Slutsåld

Grundämnen är en underhållande och vacker bok som förmedlar kunskap om byggstenarna i vårt universum. Den väcker och stimulerar våra tankar så till den milda grad att den har blivit en stor försäljningsframgång världen över, utgiven på 23 språk och såld i över 600 000 exemplar!I denna bok presenteras varje grundämne i den ordning de förekommer i det periodiska systemet och utöver att vartenda grundämne är fotograferat i dess renaste form finns bilder som ger exempel på hur vi är vana att se dem i vårt dagliga liv. Till varje uppslag berättas också varje grundämnes historia. Det har tagit sju år för författaren att kunna sammanställa denna samling av vartenda känt grundämne på jorden.

Denna bok kommer även att ges ut som app till smartphones och surfplattor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Grundämnen : ett bildlexikon över universums alla kända atomer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fascinerande bok med stundom larvig text.
  Arne Edman, 1 oktober 2017

  Boken är mycket intressant och spännande men dras ner av en stundom larvig text. Översättningen eller dålig översättning? Boken är ändå värd att köpa.

 2. Bra bok, dålig översättning
  Göran Haijenhjelm, 20 januari 2016

  Boken är helt ok i sig men översättningen är inte bra. Köp boken på Engelska istället. Författaren har även en egen site med en hel del extramaterial.

 3. Ett MYCKET bra sätt att 'popularisera' grundämnena...

  Ett MYCKET bra sätt att 'popularisera' grundämnena bland tonåringar och andra som inte är mycket vetenskapsintresserade!! Samt de som sysslar med sånt! Man får åtminstone en idé hur de flesta grundämnen SER UT! ... användningsområden också - mycket viktigt som "allmänutbildning"!

 4. Spännande och lärorikt för både barn och vuxna. Tänka...
  LenaGi, 18 juni 2013

  Spännande och lärorikt för både barn och vuxna. Tänka att det finns så många grundämnen vi aldrig hört talas om tidigare! Fina bilder. En fin bok att ha liggande framme och bläddra i.

 5. Det kanske är en vuxenbok, men 9-åringen satt som...
  InaH, 17 juni 2013

  Det kanske är en vuxenbok, men 9-åringen satt som klistrad!
  Jag sätter 5 stjärnor för i rätt händer är den fantastisk, annars är den nog 'bara intressant'

 6. Det kan tyckas att det var ett helt galet och omöjligt...
  Vidar Ferm, 11 juni 2013

  Det kan tyckas att det var ett helt galet och omöjligt projekt att försöka fotografera alla kända grundämnen. En del är ju gaser vid vanlig temperatur och låter sig därför svårligen fotograferas. Men resultatet har ändå blivit både spännande och intressant med många vackra fotografier och förklarande text. Personligen blir jag dock lite irriterad över att man använt vit text på svart botten, istället för det vanliga med svart text på vanliga vita sidor. Speciellt för oss lite äldre är det myc... Läs hela recensionen

 7. En fantastiskt intressant och bildskön bok om livets...
  Bo Karlsson, 10 juni 2013

  En fantastiskt intressant och bildskön bok om livets minsta materia. Är man inte intresserad blir man det efter att ha bläddrat i boken.

 8. En spännande resa väntar den som börjar bläddra i...
  Jss, 7 juni 2013

  En spännande resa väntar den som börjar bläddra i denna bok.
  Fina bilder och bra texter. Mycket matnyttigt gällande alla grundämnen.

  Kort och gott en mycket trevlig bekantskap som blir mer än en hyllvärmare!

 9. Mycket intressant bok för många åldersgrupper....
  Zignelina, 7 juni 2013

  Mycket intressant bok för många åldersgrupper. Exempelbilderna kan skapa bra förståelse även för lite yngre barn om sambanden mellan grundämnen och olika färdiga produkter. Många fina bilder gör att boken kan bli en populär "coffee-tablebook" .

 10. Läs den och hör sen! Populärvetenskap på hög men...

  Läs den och hör sen! Populärvetenskap på hög men begriplig nivå. Kan rekommenderas för alla åldrar även som ett uppslagsverk.

 11. Vacker och innehållsrik bok men faktauppgifterna...
  Naturvetare, 31 maj 2013

  Vacker och innehållsrik bok men faktauppgifterna haltar. Ex. Det är inte bara metallerna Li och Na som kan flyta på vatten, det kan även kalium. Boken innehåller även en del fördomsfulla uttalanden... Ex. på s.99

 12. Mycket intressant och givande läsning. Spännande att...
  Mirja Malmberg, 23 maj 2013

  Mycket intressant och givande läsning. Spännande att få veta om så många användningsområden för respektive ämne. Roligt med hooks som lockar en vidare.

 13. När jag första gången såg boken blev jag förundrad -...
  Paula S., 10 maj 2013

  När jag första gången såg boken blev jag förundrad - tänk att det kan finnas så mycket spännande att skriva om något så enkelt som grundämnena. Boken är en guldgruva av information och prefekt att bläddra i och läsa lite här och där. Varje grundämne presenteras med bilder på både ämnet själv och exempel på vad grundämnet används till, förutom alla kemiska fakta. Hela familjen gillar den!

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Theodore Gray