Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2013-09-10
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lyth, Annika (form) / Allan, Pål (foto)
Dimensioner
330 x 260 x 40 mm
Vikt
2751 g
SAB
Qcaf,641.2
ISBN
9789174243086
En doft av champagne : 8000 provade och betygsatta champagner (inbunden)

En doft av champagne : 8000 provade och betygsatta champagner

(21 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-09-10

Slutsåld

En doft av champagne är den mest omfattande genomgången av distriktet Champagne och dess viner som någonsin gjorts. Åtta tusen champagner - och producenterna som ligger bakom dem - är här provade och betygsatta. Boken går dessutom igenom alla årgångar från 1800-talet fram till idag samt presenterar topplistor inom olika kategorier.

Här tar champagneexperten Richard Juhlin oss med på en resa, både till det geografiska området Champagne men också till middagsbordets intima vinprovning. Han delar öppenhjärtigt med sig av sina metoder och ger handfasta tips, bland annat på hur man kan lägga upp en provning, vilken mat som passar bäst till olika typer av champagne och hur man kan få ut så mycket som möjligt av sin champagneupplevelse genom att utveckla sitt luktsinne.

För i Richard Juhlins magiska universum är det näsan som får visa vägen. Personligt och filosofiskt delar han med sig av sina erfarenheter och hur man med ett tränat doftsinne kan berika sitt liv. Vi får också ta del av den spännande historien om hur en vanlig gympalärare från Lidingö kom att bli världens ledande champagneexpert.

James Bond dricker numera Bollinger, Winston Churchill höll sig till Pol Roger. Champagnens förespråkare förekommer överallt i både populärkulturen och historien. Vi följer champagnen som den lyxvara den är och alltid varit hos kungahus, krigsherrar, under La belle époque vid sekelskiftet 1900, via Hollywooderans filmstjärnor på 1940-talet till dagens hiphopartister.

Boken är rikligt illustrerad med bilder av fotografen Pål Allan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av En doft av champagne : 8000 provade och betygsatta champagner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Champagne bibel
  Hildo Schulz, 1 juni 2021

  Oerhört intressant läsning om unikumet Richard Juhlin och hans talanger. Helt otroligt många recensioner av olika hus och champagner. Denna kommer man kunna bläddra i under många år framöver.

 2. Fantastisk läsning, mycket intressant och...
  Hanna Grimberg, 16 januari 2014

  Fantastisk läsning, mycket intressant och inspirerande. Man får sådan lust av prova alla dessa olika champagner!! Dessutom passar den perfekt som coffee table-bok, den är rent av vacker!

 3. Ett fantastiskt uppslagsverk som man kan ha mycket...
  Staffan Meurling, 16 januari 2014

  Ett fantastiskt uppslagsverk som man kan ha mycket nytta av! Tyvärr blir de mer av ett uppslagsverk än en guidebok då omfånget o tyngden av boken är alltför "massiv"! Dessutom ger RJ omdömen av relativt många årgångar som en vanlig champagnenörd inte kan komma över att köpa!

 4. Välarbetad uppdatering från den föregående boken med 3...
  Lars Isaksson, 16 januari 2014

  Välarbetad uppdatering från den föregående boken med 3 000 champagner. Vad som drar ned betyget är den något överdrivna fokuseringen på författaren. Det är ju faktiskt champagnerna och champagnehusen som och orsaken till att boken köps.

 5. Bäst, underhållande och svår att lägga ifrån sig samt...
  Karel Papica, 19 november 2013

  Bäst, underhållande och svår att lägga ifrån sig samt man blir sugen på ett glas eller två :)
  Richard bjuder på sig själv.

 6. Underbar bok om man gillar skumpa. Känns som årets...
  Christian Tamker, 21 oktober 2013

  Underbar bok om man gillar skumpa. Känns som årets julklapp! Satt och bläddrade och njöt. Man lär sig mycket och boket är precis så stor och snygg som jag hade hoppats på.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Richard Juhlin