Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2014-03-04
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lidström, Kristin (form) / Gawell, Charlotte (foto)
Dimensioner
245 x 200 x 25 mm
Vikt
883 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789174243543
Det vilda köket (inbunden)

Det vilda köket

(32 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-03-04
232
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.

Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.

Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det vilda köket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande
  Ulrika Strengbohm, 9 oktober 2014

  Gör att jag genast vill ut i naturen för att plocka! Illustrationerna kunde dock varit lite tydligare, vissa växter fick jag titta på i en flora för att känna mig säker på.

 2. Praktisk
  Helena Blomqvist, 30 juli 2014

  Mycket att hämta i den här boken om du vill kunna använda dig av vilda ätliga växter som finns i vår svenska natur. Men - den är lite rörigt disponerad. Ett stramare upplägg hade gjort boken lättare att använda.

 3. Bra tema - men saknas informativa bilder om örter
  Gun Wallborg, 22 maj 2014

  Mycket trevlig bok och lite nytänk - men det saknas korrekta artbilder för varje växt/ört, det skulle varit till god hjälp!

 4. Nyttig och intressant
  Kristina Björklund, 28 april 2014

  Bra upplägg, bra anvisningar, tips och recept. Tydliga illustrationer och bilder, lättläst. Intressant att få återupptäcka vad som finns att ta tillvara i naturen.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna