Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2013-10-23
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Leo, Patric (form) / Löf, Martin (foto)
Dimensioner
287 x 231 x 20 mm
Vikt
1140 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789174243659
Morberg firar jul (inbunden)

Morberg firar jul

(58 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-10-23

Slutsåld

Julstök på Tullgarn!

Baka pepparkakshus, skjuta gran, köra släde, gå på isutflykt, bjuda på smokingmiddag - välkommen till Per Morbergs jul på Tullgarn där snön lyser vit på taken och tomten är vaken. Och välkommen in i köket där sill, skinka, korv, nubbe, knäck, kola och allt det där andra som hör till förbereds inför julens och nyårets festligheter.

Min längtan efter julen är obefintlig. Det första som infinner sig när vintermörkret lägger sig är en önskan att fly bort. Hur ska jag komma undan? Kan jag fly obemärkt? Kan jag gömma mig och vara osynlig? Svettig och med hjärtklappning känner jag hur första advent och de andra helgerna närmar sig. Alla kalas, alla paket, alla konflikter. Besvikelsen över att inte få det man önskar sig. Mättnaden.
Motvilligt sätter jag igång. Blandar glögg, bakar saffransbullar, gravar lax. Huset är snart ett inferno av kastruller, pynt och omslagspapper. Men då händer det igen - den där speciella julkänslan infinner sig. Hur är det möjligt? Är det dofterna, smakerna, minnena? Är det snöfallet, de levande ljusen eller bara ren och skär utmattning? Julen är en pärs - och alldeles, alldeles underbar.

Per
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Morberg firar jul. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar
  Ulrika, 8 augusti 2019

  Julig o fantastisk, man blir lycklig av att bläddra igenom boken som är välgjord med fina bilder, grymt bra recept o en himla s massa julkänsla.
  En riktigt bra bok till julens alla festligheter.

 2. Bra men.....
  Annika , 28 juli 2014

  Jättebra .....men ett stort fett minus för att han använder ål som faktiskt är rödlistad. Dåligt av en kock som Per att uppmana till att äta rödlistade arter.

 3. Äntligen!
  ULRIKA CLEMENTZ (Göteborg), 26 januari 2014

  Äntligen en bok om julmat från grunden med riktiga recept. Tydlig, rolig och inspirerande. Snyggt format och härliga bilder. Tummen upp!

 4. Mycket trevlig bok, det är inte bara recept utan annat...
  Tina Romlin, 17 januari 2014

  Mycket trevlig bok, det är inte bara recept utan annat läsvärt. Recepten var sådant som de flesta klarar av. Bra julklapp.

 5. Jättefin bok, fantastiska bilder, recept och egna...
  Heidi, 5 januari 2014

  Jättefin bok, fantastiska bilder, recept och egna citat. Så annorlunda mot vanliga kokböcker, blir så personligt från Per Morberg. Rekommenderar boken att ge bort som present!

 6. Bra bok med fina bilder. Recepten passar mig men jag...
  Lars Stjerneman, 24 december 2013

  Bra bok med fina bilder. Recepten passar mig men jag saknar mer sill och specifika matrecept.
  Beror kanske på att jag kommer från framsidan.

 7. En bok som följer stilen från de övriga i serien. En...
  Anders, 21 december 2013

  En bok som följer stilen från de övriga i serien. En del recept och rätter som inte jag har som tradition att ha med på mitt julbord.

 8. Mycket Morberg! Konstigt att han böjer sig för "the...
  Ulla-Britt Eriksson, 14 december 2013

  Mycket Morberg! Konstigt att han böjer sig för "the boss", Inese! Även Morberg värnar om husfriden! :-) Rekommenderar den varmt! God Jul!

 9. Per Morberg har en befriande skön inställning till...
  AnnaMaria Fredriksson, 4 december 2013

  Per Morberg har en befriande skön inställning till julen.
  Jättefina bilder, bra recept och rolig text.
  Boken rekommenderas varmt av mig.

 10. Vilken toppenbok! Inspirerande & rolig med fina...
  Birgitta, 25 november 2013

  Vilken toppenbok! Inspirerande & rolig med fina bilder. Jag har provat en del recept redan och fast jag inte är någon superkock klarade jag detta galant. Nu kan julstöket börja :)

 11. Man blir glad när man tittar i den. Lätta och...
  Ann Henriksson, 21 november 2013

  Man blir glad när man tittar i den. Lätta och användbara recept. Fina bilder med mycket julstämning. Köp den, du blir ej besviken.

 12. Så roligt och hemtrevligt att läsa om hur han tänker...
  Eva Birgitta Davidsson, 20 november 2013

  Så roligt och hemtrevligt att läsa om hur han tänker om julen, och så nära och lika vi kan känna inför julen, alla hans underbara recept och till slut alla så fina bilder han har bjudit oss på. En så helt underbar mysig bok.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Per Morberg