Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2013-09-17
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Anna Olsson
Originaltitel
The fastdiet cookbook
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
266 x 200 x 23 mm
Vikt
1080 g
SAB
Qcabb,641.563
ISBN
9789174243925
5:2 dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta (inbunden)

5:2 dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta

(57 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-09-17
189
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I 5:2-dieten - kokboken bjuder författaren och matskribenten Mimi Spencer och näringsfysiologen Sarah Schenker på 150 utsökta, näringsrika lågkalori-recept som hjälper dig att följa 5:2-dieten i din vardag. Boken är en uppföljare till den mycket uppmärksammade dietboken av läkaren Michael Mosley och Mimi Spencer, 5:2-dieten - friskare, smalare, längre liv med halvfasta. Den rikt illustrerade kokboken omfattar allt från enkla frukostar till riktigt läckra middagar. Alla recept har uppgifter om hur många kalorier som ingår och särskilt nyttiga näringsämnen. I boken finns också praktiska måltidsplanerare, både för kvinnor och för män. Författarna ger oss också en rad smarta tips om vilka basvaror man bör ha i sitt skafferi när man följer 5:2-dieten samt tips på rätter som går snabbt att laga när man har knappt om tid. 5:2-dieten, eller halvfasta, är det senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: minskat kaloriintag gör dig friskare och du lever längre - och på köpet går du ner i vikt! 5:2-dieten - kokboken är ett perfekt komplement till Michael Mosley och Mimi Spencers textbok om 5:2-dieten. Måltiderna som dukas upp kommer att få dig att längta till fastedagarna. Du kommer också att gå ner i vikt och du kommer att njuta under tiden! Michael Mosley har skrivit bokens förord. Han lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs. lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 5:2 dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta
 2. +
 3. 5:2-dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta

De som köpt den här boken har ofta också köpt 5:2-dieten : friskare, smalare, längre liv med ... av Michael Mosley, Mimi Spencer (inbunden).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av 5:2 dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jättefin bok med många recept
  H, 21 juni 2019

  Ibland undrar man om boken har många recept eller om man kommer få en bok med artiklar/kåserier istället. Denna bok är sprängfylld av recept. Den ena bättre än den andra. Uträknad kalorimängd per recept och även tips på saker man kan byta ut i receptet om man t.ex. inte gillar svamp. Utmärkt! Mycket bra köp!

 2. Ok för att komma igång
  Rosenböna, 12 juni 2014

  Bra att starta upp med, men det kan vara svårt att hitta alla ingredienser om man inte bor i storstad.

 3. inte för medvetna
  judit wagner, 3 april 2014

  Bra för omedvetna, men inte för dem som är någorlunda medvetna om mathållning. Vi har lärt oss att äta grönsaker och frukt. Lagar mat från ekologiska råvaror, använder inte onyttiga fetter och inte heller mycket mjölkvaror.

 4. JÄTTEBRA BOK!
  Sivan, 6 februari 2014

  Rekommenderas om man som jag är nybörjare med 5:2-dieten.
  Bra , inspirerande recept och bra beskrivningar om annat runt omkring som har betydelse för att man skall lyckas.
  Köp den!

 5. Recept att rekommendera? Nja, kanske inte.
  Anna Emma Caroline Olsson, 5 februari 2014

  Boken är medioker, som en receptbok. Många av recepten är kryddstarka och vissa råvaror kan vara svåra att hitta i en vanlig matvarubutik. Bortsett från dessa är informationen i boken mycket bra för nybörjare inom 5:2-sfären.

 6. Goda, spännande, oftast enkla recept. En fördel mot en...
  Eva , 22 januari 2014

  Goda, spännande, oftast enkla recept. En fördel mot en annan 5:2 bok jag köpt är att den här har många fler recept för färre än fyra personer. Läs förordet/introduktionen och du kan känna dig fri att experimentera lite själv också. 5:2 dieten är ju mer än bara en bantningskur, och om man nu har bestämt sig för att låta detta bli en del av ens fortsatta liv måste man ju få må bra under "2-dagarna" också. Boken rekommenderas alltså!

 7. Tyvärr är boken skriven för den brittiska...
  52an, 7 januari 2014

  Tyvärr är boken skriven för den brittiska hushållningen med många rätter som vi inte lagar i Sverige. Borde anpassas, engelska köket har aldrig varit någon höjdare!

 8. Bra beskrivning av dieten i sig. Bra recept. Skulle...
  Inger Gunilla Olsson, 26 december 2013

  Bra beskrivning av dieten i sig. Bra recept. Skulle varit bra med fler kaloriberkningar, en lång lista, tex ett ägg x kalorier, ett äpple x kalorier.

 9. Jag hade saknat recept och därför var denna bok bra...
  sonja almroth, 15 november 2013

  Jag hade saknat recept och därför var denna bok bra för mig och fakta hade bara hört av andra. Så jag blev en nöjd med det som stod i boken.

 10. Har inte hunnit tillgodogöra mig hela boken ännu, men...
  Isak, 5 november 2013

  Har inte hunnit tillgodogöra mig hela boken ännu, men "so far" förefaller den motsvara mina förväntningar.
  Recepten verkar vara mycket intressanta.

 11. Smakrika recept och fina bilder. Tyvärr saknar jag en...
  Kirsten Olsson, 25 oktober 2013

  Smakrika recept och fina bilder.
  Tyvärr saknar jag en mängd på kött och fisk i recepten. Tex. "1 kyckling filet" - men vikten av den?

 12. Enkla och bra uträknade recept, en hel del vegetariskt...
  Stephanie , 24 oktober 2013

  Enkla och bra uträknade recept, en hel del vegetariskt samt fina bilder. Inget/knappt någon propagerande för snabbare viktminskning vilket känns väldigt fräscht.

 13. Lättläst, fina bilder och många bra och enkla recept....
  Solveig Bohlinder, 8 oktober 2013

  Lättläst, fina bilder och många bra och enkla recept. Många av recepten kan man även använda andra dagar och tillsammans med övriga familjen. Bra köp!

Visa alla 13 recensioner

Bloggat om 5:2 dieten - kokboken : 150 recept för ha...