Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-07-10
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Anna Olsson
ISBN
9789174243987

5:2 dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta E-bok

(19 röster)
E-bok,  Svenska, 2013-07-10

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Dietboken alla talar om

Het ny dietbok av läkaren Michael Mosley som gjorde den omtalade BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld i mars 2013, finns på SVT Play

5:2-dieten, eller halvfasta, är det absolut senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar.
Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: ett minskat kaloriintag ger en friskare kropp och ett längre liv - på köpet får man också en lägre vikt.
Michael Mosley lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.
Våra kroppar är byggda för att klara perioder av sämre tillgång på mat, men om det blir för många dagar i sträck går kroppen ner på sparlåga. Med den här metoden gör kroppen inte det, utan det som händer under halvfastedagarna är att kroppen reparerar sig själv genom att nivåerna sänks på ett speciellt hormon (IGF-1) som bryter ner kroppen.
Resultatet: minskad risk för övervikt, diabetes, hjärtsjukdom, och på köpet får man ett friskare åldrande.
Det här är en diet, men man slipper svälta och det går att leva halvfastande resten av livet eftersom man får äta precis vad man vill övriga dagar.

Såld över hela världen, bl a till USA, England, Danmark, Norge, Finland, Spanien, Korea, Brasilien, Holland, Portugal.

Förord av professor Kerstin Brismar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »